Hoe kunnen 9 Italiaanse ploegen Europees spelen?

Je leest het goed, de kans bestaat dat maar liefst 9 Italiaanse ploegen Europees voetbal spelen in het seizoen 2024/2025. Dit is iets dat niet eerder gebeurd is, maar daarvoor dient Fiorentina wel de Conference League te winnen van Olympiakos. Mocht dit niet gebeuren, dan gaan er alsnog 8 Italiaanse ploegen Europa in. Wij leggen jou uit hoe dit kan.

Champions League uitgebreid

In het seizoen 2024/2025 wordt de Champions League afgewerkt met 36 ploegen in plaats van 32. Als nummer 2 op de
coëfficiënten lijst was Italië reeds verzekerd van 4 directe Champions League plaatsen. De 2 landen met de meeste punten in het seizoen 2023/2024 krijgen nog een ticket extra. Deze landen zijn Duitsland en opnieuw Italië, kortom, hierdoor heeft Italië 5 directe tickets. Dit naast de 2 tickets voor de Europa League en 1 voor de Conference League.

Europa League winst Atalanta

Aangezien Atalanta de Europa League finale van Bayer Leverkussen won, levert dit de Italianen nóg een direct ticket voor de Champions League op, in totaal dus 6 directe tickets. Atalanta eindigde in de top 6, net als Inter, Milan, Juventus, Bologna en Roma. Zij zullen allen Champions League spelen.

voetbal

Fiorentina kan zorgen voor 9e Europees ticket

Nummer 7 Lazio krijgt het laatste overgeblevene ticket voor de Europa League terwijl Fiorentina als nummer 8 zeker is van een ticket voor de Conference League. Mocht Fiorentina echter de Conference League finale van Olympiakos winnen, dan krijgen zij ook een Europa League ticket en schuift het Conference League ticket door naar nummer 9 Torino. Hierdoor zien we mogelijk Perr Schuurs komend seizoen terug in Europa als hij bij Torino blijft. Napoli grijpt als nummer 10 sowieso naast Europees voetbal. De Conference League finale wordt gespeeld op woensdag 29 mei om 21.00u in Athene. Wedden op het duel is mogelijk via de verschillende betting sites Nederland.