Charleroi vs. KV Kortrijk in eerste klasse vanavond: voorbeschouwing

Bob de Ronde
07.12.2020

Op de 15e speeldag van de Jupiler Pro League ontvangt Charleroi KV Kortrijk in eigen huis. De wedstrijd vindt maandag 7 December plaats in Stade du Pays de Charleroi . Beide ploegen hebben alle belang bij een goede prestatie en zullen dan ook alles op alles zetten.

Naar goede gewoonte lees je in onderstaand artikel alvast een voorbeschouwing. We geven je bovendien de nodige tips voor een weddenschap op de aankomende wedstrijd.

Charleroi zakt weg

Het ging Charleroi de voorbije wedstrijden niet meteen voor de wind. Ze verloren de laatste drie wedstrijden op rij en zakken daarmee weg naar een zesde plaats in het algemeen klassement. Zaak voor Charleroi is om niet op achterstand te komen. Het is een negatieve trend die de ploeg lijkt te teisteren. Komt Charleroi eenmaal op achterstand dan kan het sinds de play-off van 2019 geen overwinning meer naar zich toe trekken.

Kortrijk versloeg de buren van Oostende

Kortrijk kan maandag met iets meer vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Ze wisten een mooie 3-1 zege te behalen in eigen huis tegen Oostende. Dit zorgt voor een mooie achtste plek in het klassement. Ze hopen dan ook hun huidige vorm te kunnen verderzetten en op Charleroi alvast een punt mee naar huis te nemen.

charleroi kortrijk
© Betiton

Laatste ontmoetingen

De laatste ontmoetingen tussen beide ploegen schoof nooit meteen een duidelijke winnaar naar voor. In de laatste vier confrontaties wisten beide ploegen elk een overwinning naar zich toe te trekken. Verrassend genoeg deden ze dit telkens op het veld van de tegenspeler. De laatste twee duels eindigden weliswaar in een gelijkspel voor beide ploegen. Uitgaande van die informatie mag Kortrijk zijn ambities voor komende wedstrijd misschien zelf iets hoger leggen.

Odds laten duidelijke voorkeur zien

We vergeleken de beste bookmakers online en zien een duidelijke trend. De bookmakers gaan uit van een zege van de thuisploeg. De odds laten dan ook weinig aan de verbeelding over. Met odds van 1.90 voor Charleroi wordt een winst voor KV Kortrijk (met een notering van 4.40) door de bookmakers niet meteen als optie genomen. Gezien de huidige vorm van beide ploegen loont een klein gokje hier misschien wel de moeite.

Wedden via Betiton

Naar goede gewoonte vergeleken we weer heel wat bookmakers om je de beste odds te kunnen aanbieden. Voor de wedstrijd van maandag vind je deze alvast terug bij Betiton. Bovendien kan je hier niet enkel rekenen op goede odds. Ook de Betiton bonus is zeker en vast de moeite waard. Stort je minimum € 10 en speel je € 15 rond op odds van minstens 2.00 dan kan je rekenen op een freebet van € 10. Deze freebet kan je inzetten op odds van minstens 1.80 en hoef je verder niet meer rond te spelen. Winst uit deze inzet kan je dus meteen cashen. Voor meer informatie over deze bookmaker kan je een kijkje nemen op onze ‘Bookmakers Nederland‘ pagina. Je vindt er meteen een handige Betiton review die je alle details van deze bookmaker in een handig overzicht aanbiedt.