Formula 1 voorbeschouwing op de Belgian GP

Jeroen van den Berg
20.08.2021

Op zondag 29 augustus wordt de Belgian GP op Spa Francorchamps gereden. Na een tussenstop van bijna een maand komt de Formule 1 naar België.

Hoe ziet het raceweekend eruit?

Tijdens de Britse GP zagen we een sprintrace die zorgde voor het verdelen van de startplekken in plaats van de oude vertrouwde kwalificatieronden. In België zien we die sprintrace niet en wordt het gebruikelijke schema aangehouden. Dat betekent vrije trainingen op vrijdag en zaterdag. Kwalificatie op zaterdagmiddag en zondag racen. 

Er is een hoop veranderd de laatste races. Niet alleen de bolides kregen wat updates, maar ook nam Lewis Hamilton de koppositie over in het klassement van Max Verstappen. De Red Bull coureur moest twee keer op rij na de eerste ronde stappen vanwege een crash. Er gingen een hoop punten verloren en daardoor kon Hamilton inlopen op de Nederlander. Het verschil tussen beide coureurs is nu 8 punten in het voordeel van Hamilton. We gaan zo eens kijken wat de beste bookmakers verwachten van deze race. Eerst is het tijd om onze voorspelling te geven voor de race op Spa-Francorchamps.

Wie tippen wij als eindwinnaar op de Belgian GP?

Spa-Francorchamps is een historisch circuit dat al sinds 1924 dient als racetrack. De Formule 1 komt al op Spa-Francorchamps sinds 1950 en sindsdien zijn het met name Ayrton Senna en Michael Schumacher die de meeste overwinningen op hun naam gezet hebben. Tegenwoordig is Hamilton de koning van Spa. Hij won al vier keer. Toch zal heel Nederland uitlopen naar België om “hun” Max als eerste over de finish lijn te schreeuwen. Uitgedost in oranje overalls en met allerlei prullaria van het afgelopen EK zul je de Verstappen Army van verre zien. 

Het is een circuit waarbij de Red Bull bolide perfect uit de verf zou moeten komen. Het circuit lijkt haast gemaakt voor de huidige auto. Bovendien is Spa-Francorchamps niet alleen een halve thuiswedstrijd voor Verstappen, na de pech de laatste races moet hij wel een goed resultaat neerzetten. We kiezen dus voor Max Verstappen op 1, Hamilton op 2 en Sergio Perez op 3. Laten we snel kijken of de bookmakers België het daarmee eens zijn.

Betfirst odds belgian gp 2021

©Betfirst

Wat verwachten de bookmakers van de race op Spa-Francorchamps?

Pech of niet, Max Verstappen en Lewis Hamilton lijken bij de bookmakers de dienst uit te maken. Het hele seizoen is er nog geen andere favoriet geweest om een race te winnen. Bij Betfirst, waar je natuurlijk onze Betfirst review van kunt lezen, zijn zowel Verstappen als Hamilton op 2.0. Ook Sergio Perez komt hier als derde naar voren met 15.00. De Finse teammaat van Hamilton, Valtteri Bottas staat op de vierde plek met 31 keer je inleg.

Wordt het dan inderdaad weer een geweldige race tussen Hamilton en Verstappen. Er is maar een manier om daarachter te komen. Kijken en genieten op 29 augustus. Door de link hieronder aan te klikken kun je gelijk wedden op deze wedstrijd. Ontdek ook het BetFIRST review.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.