Wie wint de Formule 1 GP van Baku op zondag?

Erik de Kort
04.06.2021

Red Bull en Max Verstappen beginnen dit weekend al lijstaanvoerders van het F1 kampioenschap maar blijven ze op de eerste plek staan in het driver- en constructeurskampioenschap na de GP van Azerbeidzjan?

Wat kunnen we verwachten op Baku?

Met 25 graden en geen regen lijkt het een schitterend raceweekend te worden in Azerbeidzjan. Wel kan de wind parten gaan spelen voor deze Grote Prijs. Met name op zondag wordt er een harde wind tot wel 39 kilometer verwacht. Mercedes won de laatste twee keer in Baku maar de harde wind en de zachtste banden van Pirelli kunnen wel eens roet in het eten gooien van Hamilton en Bottas. De tests op deze band waren in de winter zeker niet om over naar huis te schrijven. Baku kent echter wel het langste rechtste stuk met 2.2 kilometer en dit is dan wel weer in het voordeel van Mercedes.

Verstappen heeft in Azerbeidzjan nog nooit op het podium gestaan. De Nederlander werd vorig jaar vierde. Het jaar daarvoor was die beruchte crash met teamgenoot Daniel Ricciardo. Nu als aanvoerder van het kampioenschap komt er druk te staan op de schouders van Verstappen. Geven de Belgische bookmakers hem een kans op Baku waar het steeds niet lijkt te lukken?

Twee stratencircuits op een rij

Met Monaco twee weken geleden en nu Baku zien we twee stratencircuits op rij. Toch zijn er weinig overeenkomsten tussen beide races. Op Monaco is inhalen vrijwel onmogelijk terwijl op Baku die mogelijkheid er wel is. Bovendien zijn er 12 bochten links en 8 bochten rechtsaf. Er is slechts één bocht waar inhalen absoluut onmogelijk is en dat is de haakse links bocht nummer acht tussen de oude statige gebouwen van Baku. Daar wordt het spannend omdat er letterlijk maar één tegelijk door kan. Mercedes is de laatste jaren de baas op dit circuit, Red Bull kwam er maar weinig aan te pas. Laten we daarom snel kijken naar de odds van de bonus bookmakers om te zien wie er dit keer favoriet is.

ladbrokes odds GP van Baku 06-06-2021

© Ladbrokes

 

Wie is er favoriet bij Ladbrokes?

Het hele seizoen gaat het al tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Lange tijd leek Hamilton aan het langste eind te trekken maar afgelopen weekend waren de rollen volledig omgedraaid. Bij Ladbrokes, (tip: lees ook onze Ladbrokes review eens door) zien we dat Hamilton dit keer de favoriet is. De bookies geven 1,90 voor winst van Hamilton terwijl je 2.75 voor een overwinning van Verstappen krijgt. Valtteri Bottas sluit de top drie bij Ladbrokes af met zes keer je inzet. Deze goede odds vind je terug door op de link hieronder te klikken. We wensen je een schitterend raceweekend!