De laatste wedstrijd van Oranje vóór het EK: Nederland – Georgië

Jeroen van den Berg
02.06.2021

De traditionele uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal is op zondag tegen Georgië. Kunnen de mannen van Frank de Boer zich optimaal voorbereiden op Euro 2020? Voorbeschouwing Nederland – Georgië op 6 juni 2021.

Hoe staat Oranje er voor?

De eerste groepswedstrijd op het EK is tegen Oekraïne op 13 juni. Dat is precies een week na de oefenmatch tegen Georgië. Voor Frank de Boer betekent dit dat hij nog een week heeft om zijn selectie klaar te stomen voor het EK. Een toernooi waarin Nederland niet tot de topfavorieten behoort. Dat besef is er, ook bij de spelers. Toch heeft Oranje een vrij gemakkelijke groep met Oekraïne, Noord Macedonië en Oostenrijk. Maar behoort NL ook tot de EK favorieten? We kijken wat de EK bookmakers denken.

In principe zal Nederland groepshoofd moeten kunnen worden. Toch zijn er nog wel wat twijfels. Jasper Cillessen haakte namelijk eerder deze week af. De doelman van Valencia zal er niet bij zijn op dit EK en dat betekent dat veteranen Stekelenburg of Tim Krul in het doel staan dit EK. Marco Bizot is daarmee derde keeper geworden.

Andere verassingen bij het Nederlands Elftal zijn. Virgil van Dijk zal ook niet meedoen aan het EK, maar dat was al langer bekend. Het Nederlands elftal zal uit een mix bestaan van ervaren spelers zoals Memphis Depay, Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum en jonkies zoals Ryan Gravenberg, Donyell Malen en Cody Gakpo. We verwachten dat De Boer de spelers met de grootste kans van spelen op het EK ook tegen Georgië laat beginnen. Nederland zal ongetwijfeld favoriet zin bij de beste bookmakers voor dit duel tegen Georgië. We pakken de odds er zo bij.

Heeft Georgië iets in te brengen tegen het Nederlands Elftal?

Normaalgesproken zou Nederland niet al te bang hoeven zijn voor Georgië. Het land staat 91e op de wereldranglijst omring door landen als Belarus, Armenië, Vietnam en Libanon. De laatste resultaten van Georgië zijn overigens niet verschrikkelijk slecht. Zo werd er gelijkgespeeld tegen Griekenland en werd er maar nipt verloren van Spanje en Zweden. Voor de laatste overwinning van Georgië moeten we terug naar 8 oktober 2020 toen Georgië met 1-0 won van Belarus.  Dat betekent dat er acht wedstrijden op rij niet gewonnen is. We verwachten eerlijk gezegd dat Georgië niet al te veel kans maakt tegen Nederland. Laten we snel de odds van de bookmakers Nederland erbij pakken om te zien hoe interessant het wedden op deze wedstrijd is.

 

Unibet odds bij Nederland - Georgie 06-06-2021

© Unibet

De bookmaker odds bij Nederland – Georgië

Inzetten op Nederland lijkt een zekerheid te zijn als we Unibet moeten geloven. Hier zie je 1.12 keer je inzet voor winst van Oranje in aanloop naar Euro 2020. Georgië staat op 19.00en daarmee lijken de kansen voor het elftal van coach Willy Sagnol minimaal te zijn. Ook een gelijkspel likt uitgesloten als het aan de bookies ligt. Dit staat namelijk op 8.50. Het zou ons niet verbazen als Nederland nog één keer uitpakt en zo met een goed gevoel het EK kan aanvangen. We gaan voor een 4-0 overwinning en dat levert 7.20 keer je inleg op. De link hieronder leidt je direct naar Unibet maar we nodigen je ook uit om onze Unibet ervaringen eens te lezen.

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.