Wie gaat er Gent – Wevelgem 2021 op zijn naam schrijven?

Jeroen van den Berg
26.03.2021

Zondag 28 maart 2021 staat Gent – Wevelgem op het programma. Meervoudig winnaar Sagan slaat dit jaar over. Wie gaat er dan wel winnen? We bekijken het in onze voorbeschouwing alhier.

Vlakke finale is een prooi voor powersprinters

Door het vlakke einde is het gemakkelijk om te concluderen dat Gent – Wevelgem is weggelegd voor de sprinters. Vorig jaar won Pedersen. Tom Van Avermaet in 2017 en in zowel 2018 als 2016 was het Peter Sagan. Ook in 2013 won Sagan Gent – Wevelgem al. Toch is het voor de finale allesbehalve vlak en staan er tal van kasseihellingen op de rijders te wachten en zijn er ook drie onverharde stroken.

Het belooft vrijdag en zaterdag flink te gaan regenen en dat zal er wel eens voor kunnen zorgen dat het een slijtageslag gaan worden. Met de Moeren, De Plugstreets en de Kemmelberg ligt er een flinke uitdaging te wachten. Met steile stukken van 22% en regenachtige condities is het nog maar de vraag of het dit jaar opnieuw uit gaat lopen op een sprint. Het lijkt erop dat de (letterlijk) grote mannen alleen deze klassieker kunnen winnen. Laten we dan ook maar een kijken wie wij als favorieten zien voor Gent – Wevelgem. Daarna pakken we de odds van de bookmakers België erbij.

Wie zien wij als kanshebbers?

Pedersen won vorig jaar maar die kan ook dit jaar zomaar eens Gent – Wevelgem op zijn naam schrijven. Pedersen won eerder dit jaar al Kuurne– Brussel- Kuurne en lijkt dit soort etappes dus wel te liggen. Matteo Trentin werd vorig jaar derde en lijkt samen met Wout van Aert de twee grootste kanshebbers om Pedersen van de troon te stoten. Als Sam Bennet de heuvels goed doorkomt, dat betekent als de ploeg van Van Aert niet te hard over de heuvels trekt. Bettiol, Alexander Kristoff en Arnaud Demare hebben ook nog een kans hoor, maar toch zijn de drie hierboven de topfavorieten in onze ogen.

Laten we dan ook nog een aantal underdogs noemen die op een goede dag en als alles meezit zomaar eens zouden kunnen verrassen. Hieronder rekenen we Cees Bol maar ook John Degenkolb. David Ballerini en Jasper Phillipsen hebben toch ook laten zien goed vooruit te kunnen in de klassiekers. Dit is alleen nog maar onze visie, belangrijker is de visie van de beste bookmakers., in dit geval Unibet. We pakken gelijk de noteringen erbij.

unibet odds gent wevelgem

© Unibet

De favorieten bij de bookmakers

We zijn stiekem toch blij verrast dat de bookies het redelijk met ons eens zijn. We zien nog geen odds bij Unibet maar verwachten deze eerdaags (in ieder geval toch voor de start) terug bij Unibet. Je kunt in ieder geval al even onze Unibet review lezen. Tegen de tijd dat je die uit hebt zal er zullen de odds er vast al wel staan.

 

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.