PSV in derde voorronde van de Europa League tegen FK Haugesund

Geert Beukers
07.08.2019

Na de dramatische uitschakeling in de tweede voorronde Champions League tegen FC Basel is het nu zaak voor PSV om de draad weer op te pakken en zich proberen te plaatsen voor de Europa League. Na het verlies in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax en het verrassende gelijkspel tegen promovendus FC Twente in het openingsweekend van de Eredivisie, is PSV uit op eerherstel?

PSV zoekt eerherstel na slechte seizoenstart!

FK Haugesund doet het qua resultaten wat beter dan de club uit Eindhoven. Hoewel de resultaten op nationaal niveau nog wat heen en weer schommelen, mogen de Noren zeker internationaal gezien niet klagen. De eerste voorronde werd er overtuigend gewonnen (5-1 Winst op Cliftonville) en ook in de dubbelslag tegen Sturm Graz was Haugesund de sterkste.

De laatste wedstrijden van de club uit Eindhoven zijn niet om over naar huis te schrijven en langzaamaan neemt de druk op coach Mark van Bommel toe. Het team draait niet lekker en er worden te veel fouten gemaakt op cruciale momenten. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal kwam misschien niet gunstig voor PSV kort voor de return tegen FC Basel. Met slechts één overwinning in de laatste vijf wedstrijden snakt het Eindhovense publiek naar een succes tegen de nummer acht van de Noorse Eliteserien.

Terwijl het officiële seizoen van PSV pas net drie weken oud is, is de Noorse competitie al halverwege. Na zestien wedstrijden staat Haugesund op de achtste positie en wisselt het flinke overwinningen af met vrij grote nederlagen. De laatste vijf wedstrijden heeft Haugesund echter een goede reeks neergezet met drie overwinningen, een nederlaag uit bij Sturm Graz en een gelijkspel.

Wat zijn de Haugesund-PSV odds?

Het kan niet anders dan dat PSV de positieve weg in slaat en het lijkt dat de wedkantoren ervan uit gaan dat dit donderdag gaat gebeuren. Een overwinning van PSV in Noorwegen geeft een quotering van 1.60 terwijl een overwinning van Haugesund op PSV 4.80 geeft. Een gelijkspel ligt volgens de bookmakers Nederland meer voor de hand dan een overwinning van de Noren en geeft 3.70.

Odds van Haugesund tegen PSV in Europa League Kwalificatierondes

Het lijkt er dus op dat PSV met de overwinning aan de haal gaat donderdag. Het team van Mark van Bommel weet echter dat de buit pas binnen is na beide wedstrijden en zal er dus zeker bij gebaat zijn een of meerdere doelpunten te maken in de uitwedstrijd. Nu doelpuntengarantie Luuk de Jong is vertrokken moeten de Eindhovenaren wel nog een andere manier vinden om te scoren. Desondanks het gemis van de kopsterke spits, zijn de odds voor de wedstrijd in Noorwegen in het voordeel van PSV.

Wedden op FK Haugesund – PSV met € 200 bonus

Wil je wedden op FK Haugesund – PSV in de derde ronde van de Europa League kwalificatie? Probeer dan zelf ook BetFIRST uit! Via onze onderstaande knop kan je jezelf rechtstreeks gaan registreren. Je kan dit doen via zowel BetFirst mobiel, tablet alsook een PC of laptop. Een klik op de onderstaande knop is genoeg om meteen naar de aanmeldingsprocedure van BetFIRST te gaan. Lees ook onze BetFIRST Review voor nog meer informatie over deze geweldige bookmaker!