Boksen: Kid Galahad – James Dickens – Wie is de nieuwe World Featherweight Champion?

Erik de Kort
06.08.2021

Ruim acht na ja hun laatste bloedstollende gevecht nemen Galahad en Dickens het opnieuw tegen elkaar op. Het doe; de IBF World Featherweight titel. Wie wint het gevecht op zondag 8 augustus 2021?

De stats van Kid Galahad

Met 31 jaar kun je niet meer van “kid” spreken, maar het is toch onder die naam dat Galahad de meeste successen gepakt heeft. Galahad stapt zondagavond de ring in met een record van 27-1 met 16 KO’s. Die ene nederlaag was op split decision tegen Josh Warrington in 2019. Het nadeel dat Abdul Barry Awad, zoals Galahad werkelijk heet, is dat hij sinds 2019 slechts een keer in actie gekomen is. Dat gebrek aan recente vecht ervaring kan de Brit uit Doha wel eens opbreken. 

De vorige keer dat beide boksers elkaar tegenkwamen, wist Galahad te winnen. Er waren tien bloedstollende rondes nodig om Dickens tegen het canvas te krijgen. Twee jonge honden uit dezelfde regio (Noord-West Engeland) die hun hele hebben en houden in het gevecht gooien, Een sensatie om naar te kijken. De wedstrijd werd dus uiteindelijk gewonnen door Galahad die een paar jaar later geschorst werd het voor het missen van dopingtest. Galahad kijkt met vertrouwen naar het gevecht uit, maar is hij ook favoriet bij de beste bookmakers?

De kansen van James “Jazza” Dickens

Dickens verloor dus in 2014 na tien ronden van Galahad en dat zit niet lekker. Sindsdien heeft Dickens een stuk meer gevochten dan zijn regiogenoot en lijkt hij een betere conditie te hebben. Dat voordeel heeft Dickens dan in ieder geval ten opzichte van Galahad. De stats van “Jazza” zijn 30-3 met 11 KO’s. De nederlaag tegen Galahad zit hier natuurlijk bij en in 2016 verloor Dickens van de Cubaanse sensatie Rigondeaux in twee ronden. In 2017 ging het mis en moest Dickens van onderaan beginnen na twee verliezen achter elkaar. Inmiddels heeft de man uit Liverpool de draad opgepakt en is hij bezig aan een imponerende reeks. Dickens lijkt niet te stoppen en zal veel beter voorbereid zijn dan een paar jaar geleden. Werkt dit in ijn voordeel? Hieronder zie je wat de Belgische bookmakers geven voor een overwinning van Dickens. 

IBF World Featherweight Champion Galahad-Dickens

©Betway

Wie is er favoriet bij de bookmaker?

Hoewel Galahad en Dickens veel gespard hebben in hun jongere jaren, zijn de twee absoluut geen vrienden. Sterker nog, de haat en nijd na hun gevecht in 2014 is alleen maar toegenomen. De twee hebben dus allebei wel meerdere redenen om vol voor de winst te gaan. Bovendien is het geen vriendschappelijk gevecht. De IBF World Featherweight gordel staat op het spel. Kid Galahad is met 1.28 overduidelijk favoriet. Dickens volgt met 3,50 keer je inzet. De kans op een draw is volgens de bookies minimaal, hier krijg je namelijk 19x voor. Een schitterende bokspartij tussen twee fanatieke Britten. Wie wordt de nieuwe wereldkampioen? Wed nu bij Betway en vergeet zeker niet onze Betway review door te lezen.