Spanning in groep E: koploper Kroatië tegen Wales dat aansluiting zoekt

Erik de Kort
11.10.2019

De verliezend finalist van het WK 2018 staat er goed voor in de kwalificatiepoule E. Wales zoekt aansluiting en bij winst komt het in de top 3 terecht. Hebben ze enige kans?

Kroatië imponeert nog niet

Met 10 punten uit 5 wedstrijden hebben de Kroaten al wat punten laten liggen. Het gaat dus nog niet zo soepel als hoe het op het Wereldkampioenschap ging in 2018. Na het verrassende gelijkspel in Azerbeidzjan en de eerdere nederlaag tegen Hongarije mag de kwalificatiereeks nog niet succesvol worden genoemd. Kroatië is dan weliswaar koploper, het staat slechts één punt voor op Hongarije en Slovakije. Wales staat 4 punten achter Kroatië maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. De Welshmen zouden dus maar graag stunten tegen het Kroatië van Luka Modric.

De vorige ontmoeting tussen beide landen werd een 2-1 winst voor Kroatië maar daar had het wel een eigen goal van James Lawrence voor nodig. Wales ziet dus zeker wel mogelijkheden tegen dit Kroatië dat nog niet in goeden doen is. Het rekent natuurlijk op de krachten van Gareth Bale, de meest belangrijke en bekende spelers aan de zijde van Wales maar ook op links kan Wales nog verrassen met Daniel James die deze zomer nog voor Manchester United tekende. De beste bookmakers lijken toch te kiezen voor een overwinning van Kroatië maar daar duiken we zo verder op in.

Kroatië en Wales tegen elkaar met nagenoeg fitte teams

Er zijn weinig blessuregevallen bekend bij de selecties van Kroatië en Wales. Bij Wales mist alleen Bournemouth verdediger Chris Mepham. Aan de zijde van Kroatië zullen Luka Modric, Mateo Kovacic van Chelsea, Ivan Perisic van Inter Milan en ook Rakitic gewoon aantreden in deze kwalificatiewedstrijd. Met zoveel kwaliteit in de spelersgroep van Kroatië gaan de top 10 bookmakers Nederland allemaal uit van een Kroatische overwinning. We kijken bij Bet90 naar de odds voor de match tussen Kroatië en Wales.

Wales - Kroatie quoteringen EK 2020 kwalificatie

 

©Bet90

Kroatië met favorietenrol tegen Wales

Bij Bet90 zien we dat een Kroatische overwinning odds krijgt van 2.35. De odds van Wales staan op 3.05 waarbij je dus kunt opmaken dat Kroatië de favoriet is om deze wedstrijd te winnen. Een gelijkspel komt net iets hoger uit dan een Wales overwinning en staat op 3.30 momenteel. Aan een gelijkspel hebben beide landen niet veel dus kunnen we er van uit gaan dat beide landen zullen spelen om te winnen.

Wedden op Kroatië – Wales nu extra interessant bij Bet90

Met zoveel internationale wedstrijden is het deze week erg lekker gokken op kwalificatie Euro 2020. Bet90 maakt dit nog mooier vanwege de 50% tot €100 stortingsbonus die je nu krijgt. Met de bonuscode SPW100 in het bonus code veld krijg je op het moment dat je de eerste storting maakt, 50% van je stortingsbedrag direct erbovenop. Als je dus €50 stort kan je dus gelijk al met €75 spelen. Ga direct naar Bet90 en zet nu nog in op Wales – Kroatië en andere kwalificatiewedstrijden!