Wie gaat Luik – Bastenaken – Luik winnen zondag 25 april?

Jeroen van den Berg
23.04.2021

Zondag wordt de 107e editie van La Doyenne oftewel Liege-Bastogne-Liege gereden. In het Nederlands zeggen we gewoon Luik – Bastenaken – Luik natuurlijk. Een heuvelachtig parcours met mythische beklimming. Wie komt er als eerste wielrenner over de finish in 2021 op de Place St-Lambert?

Wat kunnen we verwachten zondag?

Een uitputtingsslag van bijna 260 kilometer met maar liefst elf beklimmingen. De beslissing zal vallen op de Côte de la Roche-aux-Faucons maar daarvoor kan er nog van alles gebeuren. Zo komen de renners ook de Côte de Wanne, Côte de Stockeu, Col du Rosier en La Redoute tegen onderweg. De laatste klm is dus de Côte de la Roche-aux-Faucons met een gemiddelde stijging van 11,3%. Na deze beklimming volgt er negen kilometer afdalen richting Luik. Het groepje met de beste benen zal dan in een sprint moeten uitmaken wie de oudste klassieker op zijn naam schrijft. Het is ook zo maar mogelijk dat er de laatste kilometers solo gereden wordt.

Het weer speelt juist in deze rit een grote rol maar aankomende zondag wordt er prima koersweer verwacht, zonnig en 15 graden. Wind en regen zullen waarschijnlijk dus niet voor problemen gaan zorgen dit keer. Vorig jaar won Roglic omdat Alaphilippe wat kneuterig te vroeg begon te juichen. Om La Doyenne te winnen moet je van goeden huize komen en dus geen fouten maken zoals Alaphilippe vorig jaar. Voor we bij de Belgische bookmakers gaan kijken naar de noteringen bij de laatste klassieker van dit voorjaar bespreken we alvast onze favorieten.

Deze renners zouden een gooi kunnen doen naar de overwinning

Primosz Roglic is toch wel de naam die je de laatste weken het meest hoort vallen. De Sloveen van Jumbo Visma moest in de Waalse Pijl Alaphilippe voor laten gaan. Roglic was in eerste instantie teleurgesteld maar zegt in de vorm van zijn leven te zijn. Dat was te zien aan de demarrage op de muur van Hoei die hij net iets te vroeg aanging, maar desalniettemin enorm overtuigend was.

Julien Alaphilippe, de regerend wereldkampioen is die andere kanshebber voor Luik-Bastenaken-Luik. Alaphilippe zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor zijn fout van vorig jaar. Ook de overwinning van de Waalse Pijl zal naar meer smaken. Of Pogacar en Marc Hirschi meerijden is nog niet bekend, maar mocht hij mee doen is Pogacar zeker een kanshebber.

Er is nog een jarige op zondag, Alejandro Valverde wordt weliswaar 41 jaar maar laat zijn dat hij ook dit seizoen nog verrassend goed meegaat. We tippen hem, net als bijvoorbeeld Maximillian Schachmann of Michael Woods als outsider voor de ritzege. Ook Tom Pidcock heeft al enorm veel laten zien dit voorjaar en zou met Adam Yates als ploegmaat nog wel eens kunnen verrassen. We pakken de beste bookmakers odds er eens bij om duidelijkheid te geven.

Odds bij Luik Bastenaken Luik 2021

©Unibet

De odds bij Luik- Bastenaken- Luik

Een echte topfavoriet lijkt er niet direct te zijn bij Unibet. Roglic heeft de hoogste notering met 5.00 terwijl Pogacar volgt op zes keer je inleg. Alaphilippe staat derde met een minimaal verschil ten opzichte van Pogacar met 6.50 keer je inzet. Dan wordt het gat groter met Thomas Pidcock en Valverde al op elf keer je inleg. Wil je wedden met deze odds? Dan moet je echt even op de onderstaande link klikken. Meer weten over deze bookmaker? Lees dan onze Unibet review eens door.

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.