Wie wint de Ronde van Limburg 2021?

Erik de Kort
21.05.2021

Vorig jaar ging de ronde van Limburg helaas niet door, maar dit jaar is de ronde terug in een nieuw jasje. Onder de vleugels van de Flanders Classics wordt op maandag gereden van Hasselt naar Tongeren.

Ronde van Vlaanderen sinds dit jaar deel van de Flanders Classics

De ronde van Limburg heeft wellicht wat minder aanzien als Luik Bastenaken Luik en natuurlijk de ronde van Vlaanderen maar is toch zeker een interessante koers. Met een aantal beklimmingen op de Burchtheuvel en de Keiberg en een paar prachtige passages op de kasseienstroken zal het een spektakel worden aanstaande maandag. We gaan zo eens kijken naar het deelnemersveld en bekijken welke renners er favoriet zijn bij de bookmakers België. We zullen natuurlijk zelf ook nog een aantal renners tippen die mogelijk kunnen winnen. De renners die meedoen aan de Giro zullen hier ontbreken, laten we daarom snel eens kijken hoe het deelnemersveld er uit zal zijen.

Welke renners maken kans op een podiumplek?

Voor we kijken naar de podiumplekken bij de Ronde van Limburg 2021 is het misschien handig om te weten wie er meedoen. Veel ploegen hebben hun (jonge) beloften gestuurd. Er doen drie UCI Worldteams mee: Lotto Soudal. Intermarche en Team Qhubeka Assos. Bij de UCI Pro Teams zien we onder andere Alpecin-Fenix en Team Arkea en Bingoal Pauwels Sauces terug. Het grootste gedeelte van het deelnemersveld komt echter uit UCI Continental Teams zoals Beat Cycling, SEG Racing Academy en Jumbo-Visma Development team.

Bij Lotto Soudal is het John Degenkolb die onder andere Florian Vermeersch en Sebastien Grignard aanvoert. Jasper de Plus, Corne van Kessel en Ludwig de Winter zien bij terug in het team van Intermarche. Wij verwachten dat Thijs en Toon Aerts van Baloise Trek Lions zomaar eens een gooi naar het podium kunnen doen. Ook Laurens de Vreese van Alpecin Fenix kan wel eens een kans kunnen maken. We gaan kijken of de beste bookmakers hun lijstjes al klaar hebben.

weddenschappen bij Bwin wielrennen

©Bwin

Wedden op de ronde van Limburg met de beste odds

Hoewel de ronde van Limburg een aantrekkelijke koers is en dus ook onderdeel uitmaken van de Flanders Classics, wordt er nog niet evenveel aandacht aan geschonken als andere klassiekers. Dat betekent ook dat er nog veel bookmakers zijn die de ronde van Limburg nog niet opgenomen hebben in hun sportsbook. Ook Bwin heeft de odds voor de Ronde voor Limburg nog niet klaar staan. Wel kun je hier natuurlijk inzetten op de Giro of nu alvast voorspellen wie de Tour de France wint later dit jaar. De kans is zeker nog aanwezig dat er nog odds gaan komen voor de ronde van Limburg 2021. Hou dan ook de website van Bwin goed in de gaten.