Wedden op Spanje – Zweden WK kwalificatie op zondag

Erik de Kort
12.11.2021

Op zondag is een van de mooiste kwalificatiewedstrijden voor het WK die tussen Spanje en Zweden. Vooraf zou je zeggen dat Spanje favoriet is, maar staan de Zweden niet eerste in groep B.

Zweden geen koploper meer in groep B

Met 15 op 18 doet Zweden het geweldig in groep B. De Zweden staan echter geen eerste meer nadat ze zeer verrassend verloren van het reeds uitgeschakelde Georgie. Zweden had het heft volledig in eigen hand maar lijkt door de verloren wedstrijd nu als tweede te gaan eindigen. Daarom is het duel zo belangrijk aankomende zondag in Sevilla. Zweden is ook gelijk het meest scorende team in groep B. De ploeg van Janne Andersson kan zich dus direct kwalificeren door van Spanje te winnen. Echter zien de beste bookmakers dat niet gelijk gebeuren. Hij kan wel rekenen op een volledig fitte spelersploeg en lijkt vol vertrouwen te zijn op een goed resultaat tegen Spanje. Kan Zweden ontsnappen door net als op 2 september van Spanje te winnen?

Spanje moet winnen om als eerste in de poule te eindigen

De vreugde was groot toen bleek dat Zweden punten verloor van Georgië terwijl Spanje zelf won van Griekenland. Tegen de ploeg van John van den Brom werd het in Athene 0-1 door een goal vanaf de penalty stip. Luis Enrique zag Pablo Sarabia scoren vanaf elf meter en dat was de enige goal in de wedstrijd. La Furia Roja pakte daarmee de eerste plek ten kosten van de Grieken. Met nog een wedstrijd te spelen wordt het ongelooflijk spannend in Groep B. Zweden won de vorige keer van Spanje en zal dat trucje natuurlijk willen herhalen. Ook de Spanjaarden lijken geen blessures te hebben en zullen tot op het bot gemotiveerd aan de start verschijnen in Valencia. 

De Spaanse ploeg is flink verjongd en Luis Enrique lijkt de ploeg goed in balans gebracht te hebben. Met een paar ervaren rotten zoals Sergio Busquets, Azpilicueta en David de Gea die de boel op sleeptouw trekken. Gaat dat op zondag ook gebeuren. We pakken de odds en de Betcity bonus er eens bij om te zien wat zij verwachten van deze wedstrijd.

wedden op spanje -zweden 14-11 wk kwalificatie

©Betcity

Spanje de grote favoriet op zondag

Bij Betcity is Spanje de nummer één om de overwinning te pakken op zondag. De Spanjaarden staan op 1.36. Voor een gelijkspel krijg je 5.00 maar voor winst van Zweden lopen de odds zelfs op naar 9.50. Dit weekend krijgen alle spelers bij Betcity bovendien € 10,00 freebet bij een storting van € 30,00. Als je dus nog niet gestort hebt, is dat dus zeker aan te raden. Een uitgebreid verslag over onze ervaringen bij deze bookmaker lees je in de Betcity review.