De F1 voor het eerst op Mugello

Erik de Kort
09.09.2020

Een Formule 1 race met fans, de 1000e race van Ferrari, voor de allereerste keer op Mugello. Het wordt een speciaal raceweekend. We bereiden je voor met de beste odds die je kunt vinden.

De allereerste keer in Toscane

Het worden historische dagen in Toscane. Ferrari begint dus aan de 1000e Grand Prix op een baan die al in 1914 ontworpen is. Er zijn nog veel kenmerken terug te vinden van het oorspronkelijke design maar gelukkig is Mugello ook met zijn tijd meegegaan. Het is de 99e keer dat een F1 wedstrijd wordt gereden in Italië. Het lijkt dus een speciaal weekend te gaan worden voor de Italianen, of in ieder geval voor iedereen met een kloppend Ferrari hart.

Toch houden veel fans ook hun hart vast, Ferrari krijgt dit seizoen klap op klap te verduren, belandt vaak niet eens in de punten of valt uit de race. Er is dan ook niet veel hoop dat de vuurrode bolides voor een overwinning kunnen zorgen in deze jubileumrace. Of de online bookmakers wel in een victorie van Ferrari geloven lijkt ons sterk, maar dat zien we zo natuurlijk aan de hand van de odds. Er zijn meer teams dan Ferrari en ondanks dat het een historische race wordt voor het Italiaanse team, zullen de andere teams ook gewoon vol voor de winst racen.

Een verrassend weekend op Monza

Het was één en al spektakel op Monza vorige week. Het was de allereerste keer dat er geen een coureur van de grote drie op het podium stond. Verstappen kwalificeerde zich als vijfde maar wist de eindstreep niet te halen en ook de Mercedes mannen Hamilton en Bottas eindigden dus niet op het podium. Het was Pierre Gasly die zijn eerste GP won en de verrassing van het weekend genoemd werd.

De problemen bij Ferrari hebben we hierboven al aangekaart maar de enorme klap die Charles Leclerc maakte zorgde voor de rode vlag en een herstart vanuit de pitstraat. Wonder boven wonder kwam de jonge Monegask zonder kleerscheuren uit zijn bolide en verwachten we hem ook dit weekend weer in actie. Zowel Mercedes als Red Bull jaagt op een overwinning en Ferrari zal natuurlijk alles op alles doen om een gooi naar de winst te kunnen doen. We pakken maar snel de odds erbij en zullen daarna de Interwetten bonus direct voor je bespreken.

 

Wedden op de F1 Toscane dit weekend

©Interwetten

Wie wint er volgens de bookmakers?

Het mag dan een rood getint F1 weekend zijn, de bookmakers bij Interwetten zien de drie grootste coureurs toch gewoon als de drie favorieten voor het podium. Lewis Hamilton voert de lijst aan met 1.50 voor een overwinning, Valtteri Bottas volgt met 4.70 en kort daarachter zien we Max Verstappen met 6.25. Let gelijk op het grote verschil voor de Carlos Sainz waar je 47 (!) keer je inzet voor krijgt. Mocht je nu een groot Ferrari fan zijn en hoopt op een zege van jouw team, voor Charles Leclerc als winnaar krijg je 190 keer je inzet terug terwijl je 275,00 krijgt voor Sebastian Vettel.

Er staan twee bonussen op je te wachten bij Interwetten. Over deze bonussen lees je alles in onze Interwetten review, maar om je toch een tipje van de sluier te geven melden we je alvast dat het gaat om een welkomstbonus van 100% tot € 100 en een mobiele cashback van € 25. Met name die laatste kun je dit raceweekend mooi gebruiken bij het inzetten op de F1 van Toscane op het schitterende Mugello circuit!