Euro 2020: Wedden op Spanje – Zweden

Erik de Kort
14.06.2021

Maandagavond spelen Spanje en Zweden hun eerste wedstrijd op het EK. We kijken wat je van deze wedstrijd kunt verwachten en hebben de beste odds voor je gevonden.

Het eerste toernooi van Spanje onder Luis Enrique

Spanje dat tien jaar geleden nog grote indruk maakte door drie internationale wedstrijden op rij te winnen, is de laatste jaren wat afgegleden. In 2016 werd het land uitgeschakeld in de kwartfinale door Italië. Twee jaar later overkwam de ploeg hetzelfde maar toen was Rusland sterker. Luis Enrique, de oud Barça coach is aangesteld om de ploeg naar nieuwe hoogten te brengen. In de wedstrijd tegen Duitsland was er een glimp op te vangen van het nieuwe spel onder de nieuwe coach.  Er werd met 6-0 gewonnen. Duitsland werd overklast door de aanvalslustige Spanjaarden en even leken de gouden tijden van 2008 tot 2012 te herleven. Ze behoren ook tot de EK favorieten van 2021, als we de odds van de bookmakers NL geloven.

Ook de laatste twee wedstrijden zag Spanje er prima uit. Tegen Portugal kwam Spanje weliswaar niet verder dan 0-0 maar de jongelingen van Enrique kwamen goed voor de dag tegen Litouwen. Spanje wist drie van de laatste vier wedstrijden te winnen. La Roja is nu acht wedstrijden op rij ongeslagen en dat geeft hoop voor een mooi resultaat op het EK. Nadat we Zweden hebben besproken, zullen we kijken wat de bookmakers België geven voor winst van Spanje.

> Ontdek ook de EK topscorer odds

Personele problemen bij de Zweden

Janne Andersson staat voor een grote klus. Met Spanje, Polen en Slowakije in de groep, verwachten de Zweden toch wel de tweede plek te kunnen pakken. Koning Zlatan kan echter niet voor spektakel zorgen bij Zweden, die is thuisgebleven en ook Dejan Kulusevski is niet van de partij. De aanval is dus al flink verwacht en Zweden beschikt nu ook niet over een aantal creatievelingen in de ploeg.

Als we dan toch een naam moeten noemen is het Emil Fjorsberg, de 29-jarige Leipzig spelmaker. Maar Fjorsberg kent geen goed seizoen. In interlands is Fjorsberg echter wel de smaakmaker. Hij is vaak beslissend voor Blågult. Andersson hoopt dat de verdediging Spanje en dan met name Fernan Torres, af kan stoppen. Een geniale actie van Fjorsberg zou dan genoeg moeten zijn. Heeft Zweden kans tegen Spanje? Je leest het hieronder als we de odds van de beste bookmakers met je delen.

 

Wedden op Spanje - Zweden met goede odds

©Ladbrokes

Heeft Zweden een kans volgens de bookmakers?

Ladbrokes is de aangewezen bookmaker voor wedden op deze wedstrijd. Dat komt omdat er speciale acties bij Euro 2020 zijn die je een leuk bedrag kunnen opleveren.

Zo kun je € 5 extra krijgen als je € 10 inzet op een typische 1×2 weddenschap. De odds zijn in het voordeel van Spanje. Je krijgt namelijk 1.33 voor wedden op Spanje. Voor een overwinning van Zweden staan de odds op 11.00. Spanje is dus de uitgesproken favoriet. Een gelijkspel staat op vijf keer je inleg. Denk jij dat Zweden een kans maakt tegen Spanje? Dan is dit jouw kans om een lekker bedrag te winnen. Wij denken dat Spanje gewoon gaat winnen. 3-1 levert je 11 keer je inleg op! Meer weten over deze bookmaker? Lees dan onze Ladbrokes review.