Kan Ajax op het Kasteel winnen van Sparta?

Jeroen van den Berg
18.08.2022

De derde speeldag in de Eredivisie staat alweer voor de boeg en Ajax reist af naar Rotterdam. Wint Ajax op het Kasteel of pakt Sparta de eerste zege van het seizoen?

Sparta nog zonder zege in de Eredivisie

Na twee speelronden wachten de Spartanen nog op hun eerste overwinning. Toch werd er wel al een punt gehaald en staat Sparta dus niet onderaan. De eerste wedstrijd werd namelijk gelijk gespeeld tegen Heerenveen. Tegen AZ kwam Sparta vorige week wel al na acht seconden op voorsprong. Toch mocht die vroege voorsprong niet baten. Het werd uiteindelijk 2-3 voor AZ. Door het ene punt staat Sparta nu op de elfde plek. Omdat er slechts twee wedstrijden gespeeld werden, zijn de verschillen wel nog enorm klein. Daarom dat een nederlaag tegen Ajax wel eens kan zorgen voor een flinke daling.

Dat zal Sparta absoluut willen voorkomen. De Spartanen zagen deze zomer Tom Beugelsdijk vertrekken maar haalde oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman binnen. De Guzman wordt tegen Ajax bij de selectie verwacht, maar trainer Maurice Steijn kan zondag geen gebruik maken van Laurent Jans. Andere blessures zijn er binnen de Sparta selectie niet en dus kan Steijn zijn beste mannen opstellen. We gaan zo kijken wat volgens de iDeal bookmakers de kansen zijn van Sparta.

Ajax alweer op de eerste plek

Ajax is de Eredivisie begonnen op de plek waar het vorig jaar eindigde: bovenaan. De Amsterdammers verloren weliswaar de Johan Cruijff Schaal, maar staan na twee overwinningen gewoon weer op de eerste plek in de Eredivisie. Vorige week denderden de Amsterdammers over Groningen heen waarbij met name Bergwijn en Anthony een hoofdrol speelden. De twee vleugelspelers lieten geen spaan heel van de Groningse defensie. Ajax deelt de eerste plek met PSV, Excelsior, Twente en AZ die ook allemaal de eerste twee wedstrijden wonnen. Hoewel Ajax het zeker niet altijd even makkelijk heeft tegen Sparta was de laatste keer dat ze puntverlies leden tegen de Rotterdammers in 2009. Sindsdien wonnen de Amsterdammers alle wedstrijden.

Alfred Schreuder weet dat er nog de nodige veranderingen binnen zijn selectie doorgevoerd zullen worden. Er wordt nog gekeken naar versterkingen en ook is Perr Schuurs net vertrokken. Verder zullen Jorge Sanchez en Ihattaren de wedstrijd van de tribune volgen, maar is verder de hele selectie van Schreuder fit. We gaan kijken wat de odds zijn bij Jack’s. Onze Jack’s ervaringen leren ons dat deze bookmaker vaak de beste odds heeft. Laten we ze er dan ook snel bij pakken.

Ajax topfavoriet tegen Sparta op het Kasteel

© Jack’s – 18-08-2022-quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

Wedden op Sparta – Ajax met de beste odds

Behalve goede odds kun je nu bij wedden op Sparta – Ajax ook een mooie Jacks bonus pakken. Dat is namelijk een € 50 free bet die je kunt inzetten op een weddenschap naar keuze. Sparta krijgt van deze bookmaker niet al te veel kans. De odds voor winst van Sparta op het Kasteel staan namelijk op 12.50 en voor een overwinning van Ajax pak je 1.25. Dat geeft het krachtsverschil tussen beide ploegen wel aan. Ook een gelijkspel staat op 6.40 en dus verwachten we dat Sparta het lastig gaat krijgen tegen een ontketend Ajax.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.