Sportweddenschappen Belgie – belgische Bookmakers 2023

Er zijn veel Belgische bookmakers waar je online kan wedden, op voetbal of eender welke andere sport. In deze lijst vind je een vlug overzicht van enkele van de beste bet sites in België, met hun toppunten netjes op een rij. Kijk welke bookmaker jou het beste ligt, en ontdek ze allemaal. Je vindt hier de meest recente Belgische bookies actief in 2023.

Woon je in Nederland? Bekijk dan onze online bookmakers Nederland.

 

1

betway logo klein

Betway Review

★★★★

9.4/10

Faire bookmaker

 • Belgische licentie
 • Degelijke odds
 • Groot wedaanbod
 • Snelle site
 • BuildYourBet-functie: zelf bets aanvragen

2Het BetFIRST logo

BetFIRST Review

★★★★

9.1/10

Top Belgische bookmaker keuze!

 • Belgische licentie
 • Cash out functie
 • Creëer je eigen weddenschappen
 • BetFIRST TV
 • Goede odds
BetFIRST aanmelden

3

Bwin kleine logo

Bwin Review

★★★★

8.5/10

Internationaal befaamd

 • Belgische licentie
 • Wekelijkse price boosts
 • Groot wedaanbod
 • Live cash out functie

 

4

Kleine logo Ladbrokes

Ladbrokes Review

★★★★

8.2/10

Oudste bookmaker

 • Belgische licentie
 • Regelmatige promotie-acties
 • Groot wedaanbod
 • Snelle site

Beste Bookmakers voor Belgen

Sinds de invoering van het licentie beleid zijn er verschillende legale sportweddenschappen sites en beste bookmakers waar Belgen hun weddenschappen kunnen plaatsen. Dit varieert van de bekende namen als BetFIRST en Bwin tot minder bekende weddenschappen sites zoals Netbet. Om voor jou de beste weddenschappen site te bepalen, onderwerpen wij de beste Bookmakers België aan een tiental criteria. Hier vind je de 10 gekozen criteria terug en vermelden we telkens de bookmakers die het goed doen in de bepaalde categorie. Bekijk onze ervaringen en reviews en kies de beste bookmaker voor Belgen. Wil je bijvoorbeeld wedden op het komende EK, en specifiek op België als EK winnaar? Dan ben je hier aan het goede adres.

1. Aanmelden

Om over te gaan tot een registratie is het van belang om te weten of de sportweddenschap site ook klanten uit België accepteert. Ook is het aanmeldproces bij een sport gokken site van belang. Wat belangrijk is, is of het aanmelden soepel verloopt. Wij beschrijven exact welke stappen jij dient te ondernemen om succesvol te registreren. Zo leren onze Bwin Ervaringen dat een Account Aanmaken erg eenvoudig. Ook laten we je weten als er sprake is van het aanklikken van een bevestigingslink. Soms komt het voor dat een dusdanige link in je spambox belandt, waardoor je aanmelding minder snel verloopt dan gewenst.

2.  Website

Ook bekijken wij voor jou hoe comfortabel en snel de website van de weddenschappen aanbieder is. Een vlotte en praktische website vergroot het gebruiksgemak enorm en is daarom van groot belang om tot de beste bookmakers voor Belgen te behoren. Onze BetFIRST Ervaringen leren ons dat dat een mooi voorbeeld van een goede website is. Daarnaast vermelden we ook in welke talen de bewuste website beschikbaar is.

3.  Geld Storten

Als je kiest voor een bepaalde bookmaker is het ook van belang om te weten of zij jouw gewenste betaalmethode aanbieden. Zo storten Belgen graag met Bancontact en hebben wij hiervoor een speciale wedden met Bancontact / Mister Cash sectie gecreëerd waarin jij alle sportweddenschappen sites terugvindt die deze betaaloptie aanbieden.

Helaas kunnen Belgische bookies geen bonussen meer aanbieden, en storten met Visa of Mastercard gaat ook niet meer (omwille van Belgische wetgeving). De beste optie om te storten en uitbetalen bij de goksites in België, is tegenwoordig via bankoverschrijving. Nadeel daarvan is dan weer, dat het soms wat langer kan duren eer je geld arriveert. Gelukkig zijn er ook alternatieven, die we in elk van onze bet site reviews uit de doeken doen.

Zo zijn ook Hipay, PayPal, Trustly, Neteller en Skrill / Moneybookers erg populair als stortmethoden. Naast de aangeboden methode is het ook van belang om te weten of er mogelijke kosten bij een storting komen kijken. Mocht dit het geval zijn, wijzen wij jou ook daarop. Hoge kosten laken erg om bij de beste Bookmakers België te horen.

stortingsmethoden bookmaker
© voorbeelden van bookmakers stortingsmethoden

4.  Uitbetalen

Het is belangrijk om te controleren of jouw gewenste betaalmethode beschikbaar is, en of er aan uitbetalingen  extra kosten zijn verbonden. Zo zijn er sportweddenschappen sites die soms tot 5% onkosten in rekening brengen. Op die manier is een hoge ranking in de beste bookmakers voor Belgen lijst nagenoeg onmogelijk. Per weddenschappen site geven we voor jou aan of er sprake is van onkosten en hoe hoog deze in dat geval zijn. Ook melden we hoe snel het uitbetalingsproces verloopt. Onze BetFIRST ervaringen zijn, dat het een van de bookmakers is die zeer kordaat en snel uitbetalen.

5.  Klantenservice

Als alles voorspoedig verloopt, hoef je waarschijnlijk geen contact op te nemen met de klantenservice of support van een weddenschappen site. Toch kan het zo zijn dat jij graag de support een vraag stelt en het is dan belangrijk hoe klantgericht jij geholpen wordt. Ook vinden wij het belangrijk via welke kanalen de klantenservice te bereiken is. Is dit bijvoorbeeld enkel per e-mail of ook per live chat en telefoon? Wij geven per sportweddenschappen site voor jou aan wat onze bookmaker ervaringen zijn omtrent de klantenservice. In de Betway Review lees je dat Betway een prima klantendienst kent. Ook in hun odds staat Betway open voor inspraak van de klant.

6.  Bonus

Een prima stimulans om bij een bookmaker te registeren is een welkomstbonus. Een welkomstbonus levert je bij de registratie direct extra speelgeld op. Dit speelgeld dien je vaak een x aantal keren rond te spelen voordat dit bonusgeld is omgezet in echt geld. De rondspeelvoorwaarden verschillen per bookmaker en wij beschrijven deze voorwaarden dan ook zo exact mogelijk.

Voor België ligt het echter iets moeilijker; de kansspelcommissie doet er alles aan om bonussen te vermijden voor de Belgische markt. De sportsbooks die uitsluitend over een Belgische licentie beschikken, mogen niet zomaar bonussen aanbieden of promoten. Voor andere wedaanbieders met Europese licenties die toevallig België overkoepelen, is er dan weer minder duidelijkheid omtrent de wet. Als een bonus niet specifiek verboden valt onder de regelgeving, is het niet zo makkelijk om ze tegen te gaan. Lees daarom eerst of een bepaalde bonus wel beschikbaar is voor jouw specifieke aanbieder.

Benieuwd naar alle bookmaker bonussen? Bezoek onze sportweddenschappen bonus pagina.

7.  Promoties

Naast een aantrekkelijke welkomstbonus is het ook interessant om te weten of een bookmaker veelvuldig promoties aanbiedt. Wij benoemen voor elke bookmaker uit de Beste Bookmakers België lijst of zij promoties aanbieden en geven direct voorbeelden van de aangeboden promoties. Ook bekijken wij direct hoe aantrekkelijk de genoemde promoties zijn en hoe gemakkelijk deze zijn vrij te spelen. Een sportweddenschappen site die veel promoties aanbiedt is Bwin. In onze Bwin Review vind je voorbeelden van deze promoties terug en alle andere redenen waarom Bwin een van de beste bookmakers voor Belgen is.

8.  Wedaanbod

Een erg belangrijk punt bij het beoordelen van een bookmaker is het wedaanbod. Sommige spelers gokken graag op voetbal, terwijl andere liever esports wedden of zelfs wedden op Eurovisie songfestival. Het mooie is dat dat in Belgie nog wel kan. Door de kansspelwetgeving Nederland is dat bij onze noorderburen niet langer het geval. Er zijn steeds enkele belangrijke vragen, als het op het wedaanbod van de bookmakers aankomt.

Kun je op veel sporten je weddenschappen plaatsen en is de aangeboden hoeveelheid weddenschappen per evenement groot? Zijn corner bets mogelijk? Kun je live weddenschappen plaatsen? Allemaal legitieme vragen waarop wij een antwoord geven om te bepalen of het wedden aanbod van de weddenschappen sites goed is en de moeite waard is om te registreren. BetFIRST is een goed voorbeeld van een bookmaker met een groot wedaanbod.

9.  Mobiel Wedden

Meer en meer weddenschappen worden mobiel afgesloten. Dit kan via je smartphone of tablet. Gezien de stijging in populariteit van mobiel wedden, bekijken wij hoe toegankelijk mobiel wedden bij de beste bookmakers voor Belgen is. Er zijn bookmakers die een geoptimaliseerde mobiele website aanbieden maar ook steeds meer sportweddenschappen sites bieden een mobiele app aan.

Aan de hand van een mobiele bookmaker app kun je nog sneller en meer comfortabel jouw mobiele weddenschappen plaatsen. In elk van de bookmaker reviews vind je onze bookmaker ervaringen met mobiel wedden terug. Daarnaast lees je in de mobiel wedden sectie in 1 overzicht alles over mobiel wedden en apps terug terug. Hier zie je een voorbeeld van de BetFIRST app.

betFIRST mobile website versie
© betFIRST mobiele app

10.  Quoteringen

Noteringen, quoteringen, odds, noem het hoe je het wil. Het laatste punt dat wij voor elke sportweddenschappen site bespreken is zeker niet het onbelangrijkste, namelijk de quoteringen of odds. Door te kiezen voor een bookmaker met hoge quoteringen is jouw winst op de lange termijn een stuk hoger dan bij een bookmaker met doorgaans lagere quoteringen. Wij bekijken voor alle beste bookmakers in België of hun odds matig, gemiddeld of goed zijn. Op die manier weet jij zeker dat je kiest voor een van de beste bookmakers voor Belgen!

Conclusie

Onze ervaringen met bovenstaande 10 punten leiden uiteindelijk tot de overzichtslijst met beste bookmakers voor Belgen en een score van 0 tot 10. Door extra te letten op punten die voor jou belangrijk zijn kies jij de Beste Belgische Bookmaker voor jou. In elk bookmaker profiel vind je in een tabel terug hoe goed de bookmaker op de verschillende punten gewaardeerd is en of deze aan jouw wensen voldoet. Heb je je geschikte sportweddenschappen site gevonden? Registreer dan en profiteer direct van de meest recente sportweddenschappen van Beste Bookmakers België!