Beste Bookmakers Eurovisie Songfestival 2021

In mei volgend jaar zal het dus weer zover zijn: het Eurovisie Songfestival vindt opnieuw plaats, en wel in ons eigen Nederland! Het is inmiddels al de 65ste editie van deze Eurovision Song Contest, en het gaat nu door in Rotterdam. Op zaterdag 17 mei vindt normaal gesproken de Eurovisie Songfestival finale 2021 plaats in de Ahoy.

Voor deze finale vinden er eerst nog twee halve finales plaats in diezelfde Ahoy, en wel op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei. Deze editie 2021 strijden in totaal 41 landen voor de titel van songfestival winnaar. Dit zou normaal gezien een jaar vroeger gebeuren, in 2020, maar omwille van de toenmalige wereld gezondheidscrisis kon dat niet. Wel werd er ter vervanging onder meer de Eurostream 2020 georganiseerd, door enkele fansites van Eurovisie. Er was ook een groter event dat werd online gestreamd als alternatief en vooral als troost tijdens de gezondheidscrisis van 2020.

Hongarije en Montenegro dingen dit jaar overigens niet mee naar de winnaarstitel, terwijl de afwezigen van het ESC 2019 Bulgarije en Oekraine, dit jaar wel voor de titel gaan. We bekijken wie de Bookmakers Eurovision 2020 Nederland dit jaar zijn met odds erbij.

Ontdek de beste bookmakers Nederland om jouw weddenschappen te plaatsen op dit wereldwijd bekende liedjesfestijn. Wij kijken nog snel even naar de kanshebbers. Wie zijn trouwens jouw songfestival favorieten?

ESC favorieten en verwachtingen

Vorig jaar was het op voorhand al overduidelijk te merken aan de hand van de bookmaker odds. Nederland was toen duidelijke favoriet van de crowd, en zo geschiedde. Maar wat zijn dit jaar de verwachtingen? Daarvoor moeten we een kijkje nemen naar de ESC voorspellingen bij de bookmakers.

De bookies voor deze Eurovision Contest doen daar het voornaamste werk door de eurovisie odds te berekenen, en daar zijn we blij mee. Zij gaan namelijk voor ons al na wie kanshebbers zijn op deze editie. Wij op onze beurt gaan voor jou dan weer op zoek naar wie van deze bookmakers de beste odds (ofwel quoteringen) aanbiedt om te wedden op Eurovisie 2021. Omdat de meeste aanbieders momenteel hun odds voor Eurovisie nog niet online hebben staan, nemen we een kijkje naar de Eurovisie songfestival odds zoals ze momenteel gemiddeld verschijnen:

eurovision Song Contest 2020 odds 2021

UPDATE: Inmiddels hebben we het nummer van IJsland kunnen beluisteren, en ook de bookmakers zijn het erover eens: het nummer van Daði Freyr wordt ook door de bookies aanzien als grootste kanshebber op het Eurovisie Songfestival van 2020 / 2021. Ijsland belooft dus met dit catchy popnummer met 80s invloeden alvast de top 3 te halen, zoniet de tegenstanders crushen en op de eerste plaats eindigen. Momenteel staan de odds voor Ijsland als winnaar op 5.00.

We zien in de statistieken hierboven dat voorheen Litouwen de grootste Eurovisie Songfestival 2020 favoriet was bij de bookmakers om dit festival te winnen. (Deze statistieken dateren van eind april 2020). Met odds van 6.00 stonden ze toen bovenaan de lijst, nauw gevolgd door Italië en Rusland op de tweede en derde plaats. Maar dat was natuurlijk voor Ijsland met hun nummer ‘Think about things’ op de proppen kwam. Roemenië en Zweden vullen de top 6 aan. Met de landen Malta, Bulgarije, Noorwegen, Portugal en Polen hebben we de top 10 van kanshebbers voor dit Eurovisie songfestival.

Geloof jij dat dit een realistische opstelling van winnaars kan zijn? Alles hangt natuurlijk af van de stemmen van het publiek. Zoals je wel weet, is het naast de jury ook de kijker die mee mag beslissen wie zal winnen. De odds bij de bookmakers zijn uiteraard wel een prima indicatie, wetende dat ze door experts worden geanalyseerd en beoordeeld.

Wedden op het Songfestival 2020 (verplaatst naar 2021)

Zoals gewoonlijk kan je ook dit jaar weer wedden op de beroemde Eurovision Song Contest. Dat kan uiteraard bij de bookmaker Svenbet, onze beste bookmaker in de lijst. Daar kan je trouwens als nieuwe klant profiteren van een welkomstcadeau: de Svenbet bonus voor nieuwe klanten is er een van 100% tot 125 euro. Er zijn uiteraard nog andere bookmakers waar je kan inzetten op Eurovisie 2020. Of je nu wil wedden op Litouwen als favoriet, of je je eigen mening erop nahoudt over wie deze wedstrijd winnen zal; je vindt vast wel een aanbieder van weddenschappen die jou zal bekoren. Het hoeft immers niet altijd sport te zijn waar je op wedt, toch?

Je kan weldra ook jouw geld inzetten op het Eurovisie songfestival 2020 door een klik op de knop. We wensen je veel succes en hopen dat jouw weddenschap iets oplevert!

Het Nederlandse kandidatuur voor 2020

Het is inmiddels de vijfde keer dat Nederland zich mag profileren als gastland voor het Europese songfestival. Maar maakt Nederland ook dit jaar kans als een van de Eurovisie favorieten? Daar is nog niets over bekend, en wel om deze reden. Update: De Surinamer Jeangu Macrooy zal Nederland representeren met een nieuw lied voor deze song contest 2020. Het lied Jeangu zal brengen en hoe dat nummer zal heten, is inmiddels ook bevestigd.  Er waren eerst geruchten dat het om het liedje ‘Freedom Sound’ zou gaan, maar wij wisten wel beter. De titel van het songfestival nummer van Jeangu Macrooy is ‘Grow‘, en sinds 4 maart 2020 ook te beluisteren op youtube. We besparen je de moeite om te surfen, en posten je bij deze de link:

 

België op het Eurovisie Songfestival 2020

Het zijn oude bekenden die dit jaar België representeren, en niet van de minste. Hooverphonic zal het songfestival lied verzorgen. Ze hebben internationale bekendheid verworven met hits als ‘Jackie Kane’, hun eigenzinnige versie van ‘This Strange Effect’ en triphop klassieker ‘2Wicky’, waar ze een beat sampleden van Isaac Hayes’ nummer ‘Walk On By’ en deze in de muziekgeschiedenis vereeuwigden met een frisse kijk op die klassieker. Het Belgisch songfestival lied dit jaar van Hooverphonic luistert naar de titel ‘Release Me‘, dat je inmiddels ook al online kan beluisteren:

Maar zit er ook kans in dat België de Eurovisie winnaar 2020 wordt? Momenteel zijn er nog geen quoteringen over België op de contest beschikbaar bij de Belgische bookmakers. Gelukkig hebben de ‘roddelboekskes’ ons daar al wel een licht op geschenen. Fans en rasechte Vlamingen geloven echter erg in het potentieel van dit nummer, maar critici zijn skeptisch. Hoewel het een fantastisch nummer is, geloven zij dat Hooverphonic en daarmee België zal stranden in de halve finale van deze European Song Contest.

De geschiedenis van het ESC

Het allereerste Eurovisie Songfestival dateerde uit 1956, en heette toen nog ‘Eurovisie Songfestival Grand Prix’. Als je geïnteresseerd bent in een volledige historie van het Eurovisie songfestival, stellen we je deze graag voor. Op onze ESC geschiedenis pagina ontdek er je alles over. Ontdek de winnaars van vorige Eurovisions, alsook waarom het festival soms op kritiek stoot.