Toto review en ervaringen

Bob de Ronde
07.01.2020
Toto

Toto review en ervaringen

totaalscore
Zeer Slecht
0
 • Veel verschillende wedmarkten
 • 50 euro stortingsbonus
 • Veel slots & live casino mogelijkheden
 • Goede odds
 • Alleen mogelijk om met iDeal te storten

Toto krijgt van ons bij de beste bookmakers een score van 92 punten. 

Toto is een bookmaker die erg bekend is in Nederland. Zeker door de online reclames op televisie zijn ze erg gegroeid. Wij vinden het een goede bookmaker lees verder en ontdek onze waardering over Toto Nederland.

Toto levert weliswaar betere inspanningen om hun site aantrekkelijk te maken voor spelers dan voorheen. Ze weten immers ook dat er sinds kort, nu de Kansspelwetgeving in Nederland bestaat, heel wat competitie op de markt is. Ze doen dus hun best, om ook als bookmaker beter uit de hoek te komen.

Storten: 
Maar qua stortingsmogelijkheden kan het nog steeds beter bij Toto. Ze gebruiken momenteel alleen met iDeal dat is de meest wellichtwaar wel de meest gebruikte betaalmethode van Nederland. Maar toch kunnen betaalmethodes als Mastercard/Visa een toevoeging zijn voor de bookmaker. Bij Toto kan je al storten vanaf 5 euro. 

Uitbetalen:
Zoals bij de meeste bookmakers het geval is, gebruikt ook Toto voornamelijk de laatste benutte stortingsmethode voor uitbetalen. Dit kan vanaf een bedrag van 10 euro, meestal staat het bedrag binnen 1 werkdag op je rekening. In het weekend kan het dus wel iets langer duren. 

Wedden:
Een goed wedaanbod is typerend voor Toto, ze alle soorten markten die binnen de Nederlandse wetgeving beschikbaar zijn. De competities en verschillende sporten zouden wel iets meer kunnen uitgebreid kunnen worden. Zo hebben andere bookmakers sporten zoals tafeltennis, die bij Toto helaas (nog) niet beschikbaar is bij Toto. Toto heeft odds die net boven het gemiddelde liggen van de Nederlandse markt. 

Klantenservice:
Bij de Toto klantenservice was in het begin van de opening van de bookmaker wat onrustig. Het was erg druk, waardoor er soms lang gewacht moest worden. Begin 2022 hebben ze dit heel erg goed opgepakt, de klantenservice loopt nu soepel en je wordt snel geholpen. De klantenservice van Toto is op de volgende manieren te bereiken:

 • Email – toto@nederlandseloterij.nl
 • Chat (24/7)
 • Telefoon – 070-550 08 05
 • FAQ met veel antwoorden op bijna alle vragen
 • Messenger & twitter
 • Web formulier

Toto Review

Toto één van de grootste Nederlandse bookmakers met een Nederlandse licentie. Belgische spelers kunnen terecht op de Bookmakers België lijst.

Dat Toto een van de grootste Nederlandse bookmakers is, wisten we al eerder. Het is dan ook verbonden aan de staatsloterij, maar of Toto ook geschikt is voor jou, is de vraag die we voor jou met plezier uitpluizen. Lees hier alles over Toto Nederland, de aanbieder van sportweddenschappen.

Om de bookmaker goed onder de loep te nemen hebben we de 10 belangrijkste punten in deze pagina opgesomd. We nemen een kijkje langs alle facetten van Toto en geven jou een uitgebreid overzicht waarom Toto wellicht voor jou wel de ideale bookmaker is!

Nu bij Toto aanmelden

Bookmakers NederlandBookmakers België

toto wedden NL

Toto Ervaringen in 10 stappen

Wat we merken bij Toto na onze eigen speelervaring, is dat ze een degelijk aanbod aan sportweddenschappen hebben. Met zo’n 20 sporten is er voldoende keuze, maar de focus ligt voornamelijk op voetbal weddenschappen. Met een score van 9.2 valt Toto hoog bij ons in de lijst met Nederlandse bookmakers.

1. Toto Account aanmaken

Het aanmaken van een account bij Toto is zo vanzelfsprekend als wat. Alles wat je hoeft te doen is je correcte gegevens invullen op het registratieformulier en voor je het weet ben je lid van Toto. Je dient via iDin je bank te verifiëren en daarna een foto van je ID/paspoort te uploaden. Dit is meestal binnen een half uur bevestigd en kan je met Toto gaan beginnen.

Aanmelden bij Toto Sport

2. Toto Website

Aangezien het hier om een project van de nationale loterij gaat, kan je ervan op aan dat de Toto website van een goede kwaliteit is. Bij je eerste bezoek merk je direct dat de groen-witte huisstijl van het merk wordt weergegeven. Verder is de site overzichtelijk en eenvoudig te navigeren dankzij het duidelijke menu, met een in het oog springend overzicht van alle trending weddenschappen aan de linkerkant van de pagina.

3. Toto Geld Storten

Geld op je account storten kan bij Toto heel erg eenvoudig met, hoe kan het ook anders dan; iDeal natuurlijk. iDeal is in ons land nog steeds de belangrijkste stortingsmethode en voorlopig ziet het er naar uit dat dat nog lang zo zal blijven. Ook als je een deel van je saldo opnieuw wil laten uitbetalen, kan je dat doen via iDeal.

Deze iDEAL bookmaker biedt verder niet echt stortingsmethodes zoals de e-wallets van Skrill en Neteller aan, maar de meeste mensen in Nederland maken daar niet per se gebruik van. iDeal als enige en voornaamste stortingsmethode is ruim voldoende. Van crypto of andere betaalmethodes dus geen sprake.

4. Toto Uitbetalen

We vermelden het al in de stortings-alinea, maar laten we ons houden aan de opgelegde structuur van onze reviews en het nogmaals hebben over uitbetalingen bij bookmaker Toto. De gemiddelde uitbetaling van Toto via iDeal duurt 1 werkdag. Naast iDeal kun je bij Toto ook gebruik maken van een overschrijving via je kredietkaart. Andere methodes zijn niet toegelaten bij Toto. Uitbetaling via overschrijving duurt tot maximum 3 werkdagen en via krediet- of debietkaart kan het vijf dagen duren. Gelukkig worden er geen kosten aangerekend voor transacties.

5. Toto Klantenservice

De Toto Klantenservice is bereikbaar via onderstaande kanalen:

 • Twitter
 • Telefonisch: 070 550 08 05
 • FAQ-sectie
 • Live Chat

Best origineel van Toto, om hulp aan te bieden via Twitter. Het leuke is wel dat dat goed lijkt te werken. Meestal krijg je via deze weg een antwoord op je vraag binnen de 6 uur. Verder kan je hen ook bereiken via de chatfunctie op de website. Per telefoon zijn ze bereikbaar op weekdagen tussen 9:00 en 21:00u. Ook in het weekend kan je er terecht, maar dan van 10:00 tot 17:00u. Ook origineel is dat je met hen kan chatten via whatsapp om een antwoord te krijgen op je vragen of hulp te krijgen om je issue op te lossen.

6. Toto Bonus

Een minpunt aan spelen bij Toto, was dat ze tot voor kort niet zoiets aanbieden als een standaard bonus of welkomstbonus. Deze komt in de vorm van een gratis weddenschap tot 50 euro. Eindelijk, biedt Toto nieuwe klanten van 24 jaar en ouder een welkomstbonus of eerste stortingsbonus aan. Het grote voordeel dat we daaraan vinden, is dat er dus ook prima rondspeelvoorwaarden bij staan.

Verder vinden we het heerlijk dat er eindelijk weer zoiets als een bonus voor nieuwe spelers bij Toto te vinden is. Wil je meer weten over deze degelijke Toto bonus. Lees dan verder in het gelinkte artikel. Daarnaast stellen we voor om onze sportwedden bonus pagina te checken voor alternatieven.

7. Toto Promoties

Toto komt er graag voor uit dat ze op geregelde tijdstippen promotionele acties aanbieden, waarbij Free Bets, boosts en andere win-acties de deur uitvliegen. Verder geven ze bijvoorbeeld ook gratis kaarten weg voor de KNVB-beker, aangezien TOTO hen sponsort. Ook voor Oranje-liefhebbers zijn er vaak kaarten te winnen voor wedstrijden van het Nederlands elftal. Hier zie je een voorbeeld van enkele TOTO sport promo-acties.

toto acties sport

Let erop dat je bij registratie of nadien op je profiel, er zeker mee instemt dat je promotionele informatie ontvangt. Dat doe je door het vakje ‘op mijn interesse afgestemde e-mail’ aan te vinken tijdens je registratie, of door in je profiel-instellingen  ‘Acties en promoties per e-mail’ aan te vinken.

8. Toto Wedaanbod

We zeiden het al in onze inleiding: Toto biedt een degelijk wedaanbod aan. Niks speciaals, maar zeker niet ondermaats. Met ongeveer 20 verschillende sporten vind je uiteraard de belangrijkste wel terug. De voornaamste focus wordt gericht op uiteraard Toto voetbal weddenschappen. Daarnaast is er ook keuze uit tennis, MMA, Formule 1, en noem maar op. Wat wel lijkt te ontbreken zijn elektronische sportweddenschappen en politieke of speciale tv-weddenschappen.

9. Toto Mobiel Aanbod

Er is voor Toto zowel een Android als een iPhone app beschikbaar, waar je alle weddenschappen terugvindt. Deze lijkt echter geen fantastische reviews te krijgen en we raden je de toto mobiele app dan ook af. Je kan immers ook gewoon via de mobiele site surfen. Voor Android gebruikers is te vermelden dat ze de app niet zullen vinden via de gewone Google Play Store, aangezien deze dat niet toelaat. Wel kan je gewoon via de toto website de app terugvinden en aldaar downloaden, als je dan toch per se de app wil benutten.

10. Toto Quoteringen

Toto hanteert gemiddelde quoteringen. Wie goed zoekt, vindt al eens supervoordelige odds, maar de gemiddelde odds marges voor voetbalwedstrijden liggen tegenwoordig op 4.97%. Dat is volgens onze laatste berekeningen alvast beter dan vroeger, maar er is nog een lange weg te gaan alvorens Toto heel aantrekkelijke quotes kan bieden.

Toto Beoordeling & Conclusie: 9.2/10

Een van de sterkste punten van Toto als Nederlandse bookmaker vinden we uiteraard hun imago, dat ze nog steeds hoog houden. Daarom kan je steeds bij hen terecht bij het minste probleem, en zijn ze erg correct en branden om je uit de nood te helpen. De Toto Klantenservice is dus dik okee, maar het kan nog net iets beter. Hier en daar kunnen de medewerkers nog wat training benutten.

Ook de welkomstbonus is fantastisch.  Echter een ietwat overbodige app en een gebrek aan uitbetaalopties zorgen dat ze de score van 9.2 bij ons krijgen. Dan zijn we toch tevreden over het charme-offensief van Toto, en we kijken ernaar uit om hen verder te ontdekken!