Toto review en ervaringen

Toto Review

Wij raden Toto af als Bookmaker. Kies daarom voor een alternatief uit de Bookmakers Nederland of Bookmakers België lijst, of ga meteen voor onze nummer 1: Wallacebet.

Dat Toto een van de grootste Nederlandse bookmakers is, wisten we al eerder. Het is dan ook verbonden aan de staatsloterij. Maar of Toto ook geschikt is voor jou, is een heel andere vraag die we voor jou met plezier uitpluizen. Lees hier alles over Toto Nederland, de aanbieder van sportweddenschappen.

Toto is ongetwijfeld een van de grootste en bekendste bookmakers in Nederland. Logisch ook, want bookmaker Toto werd opgericht door de Nederlandse loterij. Iedereen is er dus mee bekend, maar is het ook de moeite waard om te wedden bij Toto?

We beginnen positief: de Toto website is wel volledig in het Nederlands beschikbaar, wat toch een voordeel is voor de meesten. Daar eindigt het echter voor ons. Toto is niet de meest geschikte website voor wie wil wedden op voetbal en voetbal in Nederland. Waarom dat zo is, gaan we hier bekijken. Van ons krijgt Toto een quotering van 3 punten. We raden je dan ook eerder Interwetten aan als bookmaker Nederland.

Toto Nederland wedden

> Bookmakers Nederland Bookmakers België

Toto Ervaringen in 10 stappen

Wat we merken bij Toto na onze eigen speelervaring, is dat ze een degelijk aanbod aan sportweddenschappen hebben. Met zo’n 20 sporten is er voldoende keuze, maar de focus ligt voornamelijk op voetbal weddenschappen. Wat we merken, is dat ze graag de voornaamste wedstrijden en liga’s aanbieden, maar minder bekende wedstrijden vaak uit blijven. Ook verdwijnen de odds soms een uur voordat de specifieke wedstrijd aanvangt, wat best frustrerend kan werken.

1. Toto Account aanmaken

Het aanmaken van een account bij Toto is zo vanzelfsprekend als het steeds en overal was. Al wat je hoeft te doen is je correcte gegevens invullen op het registratieformulier, en voor je het weet ben je lid van Toto. Let er wel op dat die gegevens inderdaad correct worden ingevuld, zoniet zou dat problemen kunnen geven wanneer het moment is aangebroken dat je een deel van je saldo wil laten uitbetalen. Wij raden een account bij Toto af en stellen eerder Wallacebet voor als bookmaker:

2. Toto Website

Aangezien het hier om een project van de nationale loterij gaat, kan je ervan op aan dat de Toto website van een goede kwaliteit is. Bij je eerste bezoek merk je direct dat de groen-witte huisstijl van het merk wordt weergegeven. Verder is de site overzichtelijk en eenvoudig te navigeren dankzij het duidelijke menu, met een in het oog springend overzicht van alle trending weddenschappen aan de linkerkant van de pagina.

3. Toto Geld Storten

Geld op je account storten kan bij Toto heel erg eenvoudig met, hoe kan het ook anders dan; iDeal natuurlijk, zoals het iedere serieuze Nederlandse bookmaker beaamt. iDeal is in ons land nog steeds de belangrijkste stortingsmethode, en voorlopig ziet het er naar uit dat dat nog lang zo zal blijven. Ook als je een deel van je saldo opnieuw wil laten uitbetalen, kan je dat doen via iDeal. Deze iDEAL bookmaker biedt verder niet echt stortingsmethodes zoals de e-wallets van Skrill en Neteller aan, maar de meeste mensen in Nederland maken daar niet per se gebruik van. iDeal als voornaamste stortingsmethode is ruim voldoende. Verder kan je uiteraard ook gebruik maken van je kredietkaart.

toto homepage

4. Toto Uitbetalen

We vermelden het al in de stortings-alinea, maar laten we ons houden aan de opgelegde structuur van onze reviews en het nogmaals hebben over uitbetalingen bij bookmaker Toto. Behalve iDeal voor storten en uitbetalen, kan je bij Toto ook gebruik maken van een overschrijving via je kredietkaart. Andere methodes zijn niet toegelaten bij Toto. Uitbetaling via overschrijving duurt tot maximum 3 werkdagen en via krediet- of debietkaart kan het vijf dagen duren. Gelukkig worden er geen kosten aangerekend voor transacties.

5. Toto Klantenservice

De Toto Klantenservice is bereikbaar via onderstaande kanalen:

  • Twitter
  • Telefonisch: 070 550 08 05
  • FAQ-sectie
  • Live Chat

Best origineel van Toto, om hulp aan te bieden via Twitter. Het leuke is wel dat dat goed lijkt te werken. Meestal krijg je via deze weg een antwoord op je vraag binnen de 6 uur. Verder kan je hen ook bereiken via de chatfunctie op de website. Per telefoon zijn ze bereikbaar op weekdagen tussen 9:00 en 21:00u. Ook in het weekend kan je er terecht, maar dan van 10:00 tot 17:00u. Ook origineel is dat je met hen kan chatten via whatsapp om een antwoord te krijgen op je vragen of hulp te krijgen om je issue op te lossen.

6. Toto Bonus

Nog een minpunt aan spelen bij Toto, is dat ze niet zoiets aanbieden als een standaard bonus of welkomstbonus. Hoewel je soms online wel eens een bewering vindt die anders luidt, biedt Toto nochtans geen welkomstbonus of eerste stortingsbonus aan. Het enige voordeel dat we daaraan vinden, is dat er dus ook geen limiet of rondspeelvoorwaarden bij staan.

Verder vinden we het best jammer dat er niet zoiets als een bonus voor nieuwe spelers bij Toto te vinden is. Daarmee schieten ze zichzelf in de voet, want iedereen is tenslotte wel op zoek naar een degelijke Toto bonus. Jammer, hopelijk komt daar op een bepaald moment wel verandering in. Van zodra wij informatie vernemen over een dergelijke bonus, zal je het hier als eerste lezen. Intussen stellen we voor om onze sportwedden bonus pagina te checken voor alternatieven.

7. Toto Promoties

Toto komt er graag voor uit dat ze op geregelde tijdstippen promotionele acties aanbieden, waarbij Free Bets, boosts en andere winacties de deur uitvliegen. Verder geven ze bijvoorbeeld ook gratis kaarten weg voor de KNVB-beker, aangezien TOTO hen sponsert. Ook voor Oranje-liefhebbers zijn er vaak kaarten te winnen voor wedstrijden van het Nederlands elftal. Let erop dat je bij registratie of nadien op je profiel, er zeker mee instemt dat je promotionele informatie ontvangt. Dat doe je door het vakje ‘op mijn interesse afgestemde e-mail’ aan te vinken tijdens je registratie, of door in je profiel-instellingen  ‘Acties en promoties per e-mail’ aan te vinken.

8. Toto Wedaanbod

We zeiden het al in onze inleiding: Toto biedt een degelijk wedaanbod aan. Niks speciaals, maar zeker niet ondermaats. Met ongeveer 20 verschillende sporten vind je uiteraard de belangrijkste wel terug. De voornaamste focus wordt gericht op uiteraard Toto voetbal weddenschappen. Daarnaast is er ook keuze uit tennis, MMA, Formule 1, en noem maar op. Wat wel lijkt te ontbreken zijn elektronische sportweddenschappen en politieke of speciale tv-weddenschappen.

9. Toto Mobiel Aanbod

Er is voor Toto zowel een Android als een iPhone app beschikbaar, waar je alle weddenschappen terugvindt. Deze lijkt echter geen fantastische reviews te krijgen en we raden je de toto mobiele app dan ook af. Je kan immers ook gewoon via de mobiele site surfen. Voor Android gebruikers is te vermelden dat ze de app niet zullen vinden via de gewone Google Play Store, aangezien deze dat niet toelaat. Wel kan je gewoon via de toto website de app terugvinden en aldaar downloaden, als je dan toch zo koppig bent.

10. Toto Quoteringen

Toto hanteert gemiddelde quoteringen. Wie goed zoekt, vindt al eens supervoordelige odds, maar de gemiddelde odds marges voor voetbalwedstrijden liggen tegenwoordig op 4.97%. Dat is volgens onze laatste berekeningen alvast beter dan vroeger, maar er is nog een lange weg te gaan alvorens Toto heel aantrekkelijke quotes kan bieden.

Toto Beoordeling & Conclusie: 3/10

Het enige sterkste punt van Toto als Nederlandse bookmaker vinden we uiteraard hun imago, dat ze dienen hoog te houden. Daarom kan je steeds bij hen terecht bij het minste probleem, en zijn ze erg correct en branden om je uit de nood te helpen. De Toto Klantenservice is dus best okee, maar daarmee is het meeste gezegd. Geen welkomstbonus, een slecht werkende app en een niet altijd even aangename houding zorgen dat ze niet de beste score van ons krijgen. In de plaats daarvan raden we je aan om ons Wallacebet review te bekijken en je daar aan te melden.

Klik op onderstaande afbeelding en meld je aan bij Wallacebet!

120 euro wallacebet bonus