Live wedden op sport

Een belangrijk onderdeel van wedden op sport is natuurlijk live wedden. Voor zij die graag hun weddenschappen plaatsen tijdens de wedstrijd, voorzien de bookmakers deze vorm van rechtstreeks weddenschappen plaatsen. Wetende dat live wedden, oftewel ‘live betting’ goed is voor zo’n 85% van alle geplaatste weddenschappen bij de meeste bookmakers, is dit toch een niet te onderschatten deel van wedden op sport. Het staat ook bekend als ‘in-play betting’ bij sommige bookmakers. Als je dus ‘live betting’ niet terug vindt in hun menu, ga dan op zoek naar de categorie ‘In-Play’ om meteen te wedden tijdens de wedstrijden, wanneer ze bezig zijn.

live wedden bet365
live wedden bij Bet365 (screenshot 27-10-2021)

Je kan live wedden bij de meeste bookmakers en op zowat elke sport. De gokaanbieders rekenen hiervoor op specialisten, die een bepaalde sport en de meeste ploegen daarvan door en door kennen. Deze sportliefhebbers voorzien verschillende markten waarop je dan live kan inzetten. Per sport zorgt een in-house expert meestal voor de live betting odds. Mooie job hebben die jongens overigens wel. Hele dagen hun favoriete sport bekijken en live de odds updaten – dat is wat men noemt, van je hobby je job maken.

Live wedden lukt niet voor elke wedstrijd, maar uiteraard wordt er het meest live gewed op voetbal. Ook tennis is een van de sporten bij uitstek, waar live wedden het best werkt. De wedstrijden duren namelijk voldoende lang. Er kan ook zo veel gebeuren tijdens een wedstrijd, waardoor de kansen soms danig kunnen schommelen. Dat maakt het niet alleen spannend voor de bookmakers, maar ook lucratief voor wie zijn sport en atleten door en door kent.

Waar live wedden op sport

Bij de volgende bookmakers kan je live je weddenschappen plaatsen. Al deze bookmakers bieden verschillende sporten aan, waaronder voetbal, tennis, volleybal, esports betting en nog veel meer.

Opgelet: Wij adverteren enkel bookmakers met landelijke licentie, in lijn met de Kansspelwetgeving. Belgische spelers kunnen live wedden bij de goksites uit onze Beste Bookmakers Belgie lijst. Nederlanders kunnen bij onderstaande gelicentieerde bookies terecht voor live weddenschappen.

 

1

bet365

Bet365 Review

★★★★

9/10

Meeste live bets

 • Beste odds
 • Groot wedaanbod
 • Snelle site

2
betcity.nl

BetCity Review

★★★★

8.8/10

Top bookmaker keuze

 • Cash out functie
 • Dagelijks odds boosts
BetCity aanmelden

3

toto logo

Toto Review

★★★★

8/10

bekendste NL bookmaker

 • Live wedden bij events
 • Gemiddelde quoteringen

weldra online

Hoe kan je live inzetten op sportwedstrijden?

De opzet van live wedden is best eenvoudig, en kan je ideaal doen volgens deze vier stappen.

 • Kies een bookmaker uit bovenstaande lijst
 • Bezoek de website en zoek de wedstrijd waarop je live wil inzetten
 • Bekijk de live wedmarkten en plaats je weddenschap
 • Geniet van de wedstrijd, en hou je weddenschap in de gaten!

Nadat je een bookmaker hebt gekozen die bij je past, ga je op zoek naar je wedstrijd. Dit kan door in het menu te scrollen naar het land, de competitie en vervolgens de precieze match die je zoekt. Of maak het jezelf makkelijk, en gebruik de zoekfunctie die al onze beste bookmakers intussen wel op hun site aanbieden. Vele bookmakers hebben ook een ‘live bets’-onderdeel in hun keuzemenu staan. Dit is meestal prominent aanwezig. Hier kan je meteen zien waar je op dat moment precies op live kan gokken.

Wedstrijd gevonden? Beslis dan wat voor jou een interessante bet is om te plaatsen. Zo kan je met handicap gokken, wat inhoudt dat je een team een virtueel voordeel geeft. Wie scoort de volgende goal, of wie wordt de winnaar van de match? De keuzes van live betting zijn vaak enorm uitgebreid. Aan jou om je specifieke sportkennis aan het werk te zetten en live te analyseren. Heb je je beslissing gemaakt? Voeg je weddenschap dan toe aan je wedbriefje. Let op want de tijd tikt, en zo-ook zullen de kansen schiften naarmate de wedstrijd vordert.

Voordelen en nadelen van live wedden

Een groot voordeel van ‘live’, tijdens een wedstrijd weddenschappen te plaatsen, is dat je er bij bent, op het moment van spelen. Dit kan je risico aanzienlijk verkleinen. Je ziet immers zelf in welke vorm de ploeg op dat moment is, of wie er geblesseerd is of slechts als reserve op de bank zit. Om bepaalde onzekerheden uit de weg te gaan, wedden vele spelers dus pas wanneer het spel ook effectief van start is gegaan.

Bij vele bookmakers die livestreams aanbieden kan je dan ook live de wedstrijd volgen, als ware je rechtstreeks in het publiek. De echte hardcore betting-fanaten zullen zelfs live tijdens de wedstrijd van hun favoriete ploeg vanuit het stadium meewedden. Dat geeft als bijkomend voordeel… tijd. Precies, want enkele luttele seconden kunnen soms het verschil maken tijdens live bets. Doordat de stream net iets trager tot bij de bookmakers komt als bij het toeschouwend stadion-publiek zelf, hebben spelers soms een aanzienlijk voordeel. Dit natuurlijk dankzij hun aanwezigheid op de wedstrijd zelf.

Een nadeel van live betting zijn de geringe odds, zou je kunnen stellen. Bookmakers zijn natuurlijk gesteld op winst maken, en daarom bieden ze een berekend risico in hun live weddenschappen. Dat wil zeggen dat je vaak grotere winsten kan boeken als je inzet voor aanvang van de wedstrijd. De odds op bepaalde inzetmarkten zullen immers slinken, naarmate de wedstrijd verloopt.

Nog een aangenaam voordeel aan live betting is live cashout. Als je het gevoel hebt dat je je live bet helemaal verpest hebt, is dit nog een redding die de bookies aanbieden. De live cash-out functie laat je toe om je weddenschap toch nog te annuleren voor het einde van de wedstrijd, als je het gevoel hebt dat ze de mist in zal gaan. Het bedrag dat je zal terugkrijgen van je inzet, zal dan afhangen van het ogenblik dat je je live cash-out doorgeeft. Het kan dus zijn dat je uitcasht met een lichtelijke winst, maar ook verlies kan hier. Naarmate de winkansen minder of net duidelijker worden, nemen schommelingen in je mogelijke uitbetaling af of nemen ze toe. Opgelet, want in sommige gevallen wordt de uitbetalingsoptie helemaal verwijderd.

FAQ - Alles over live wedden op sport

Hoe kan ik live wedden op sport?

Live sport wedden is eenvoudig, maar het belangrijkst is dat je de sport en het team goed kent. Kies de juiste bookmaker voor jou op onze pagina. Ga vervolgens op zoek naar de wedstrijd van je voorkeur. Denk tactisch na voor je je weddenschap doorgeeft naar je wedbriefje. Dan kan je natuurlijk live genieten van de wedstrijd, en kijken of je een goede live bet hebt geplaatst.

Waar kan ik live op sport wedden?

Bij de meeste bookmakers hebben ze wel een team van specialisten, die live weddenschappen aanbieden. Uiteraard gaat dat eenvoudiger op grote sporten, dan op obscure kleinere. Daar vinden de bookmakers namelijk niet zo eenvoudig een odds-specialist voor. De beste bookmakers voor live wedden op sport vind je hier op deze pagina.

Kan ik live wedden op sport met iDEAL?

In principe wel, dat hangt natuurlijk af van de bookmaker waarbij je speelt. Bieden zij iDEAL als stortmethode aan? Dan kan je uiteraard hier gebruik van maken. Hoewel iDEAL wat aan populariteit verliest onder de bookmakers, bieden sommigen toch nog deze betaalmethode aan. Bekijk onze lijst en ontdek waar je iDeal nog kan benutten.