KNVB presenteert Nederlands elftal 2024-2025

Op maandag 18 maart presenteerde de KNVB in samenwerking met Nike het nieuwe thuisshirt waarin Oranje o.a. het EK 2024 zal gaan spelen. Het shirt wordt voor de eerste keer gedragen tijdens de oefenwedstrijd tegen Schotland op 22 maart en zal gelden als officieel thuisshirt tot het WK 2026. De presentatie werd een eerbetoon aan het historische moment waarop de toenmalige bonsdscoach Rinus Michels in 1988 het shirt aan Ronald Koeman overhandigde. Wij tonen jou de presentatie en gaan dieper in op de kenmerken van shirt.

Bijzondere shirtpresentatie via video met historische aandacht

Voor het gewonnen EK van 1988 was het bondscoach Michels die het oranje-shirt in een koffer overhandigde aan aanvoerder Koeman. Ditmaal is het bondscoach Koeman die op een vergelijkbare manier het shirt presenteert aan de huidige aanvoerder Frenkie de Jong. De Jong zal wegens een blessure er helaas niet bij zijn als het shirt voor het eerst gedragen wordt, verheugd is hij wel aldus zijn reactie op de website van OnsOranje: ””Het is fantastisch om op deze manier het nieuwe thuisshirt te ontvangen, vooral op een manier die zoveel betekenis heeft voor de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Helaas ben ik er bij het debuut van dit Oranjeshirt niet bij, maar ik kijk ernaar uit om het tijdens EURO2024 te dragen. Hopelijk komen we tot dezelfde prestaties als in 1988.” De EK bookmakers achten deze kans klein maar bekijk onderstaand zelf alvast de presentatie en het shirt.

Vernieuwde aanpak: Metaprisma versterkt traditionele kleuren

Metraprisa zorgt ervoor zorgt dat de traditionele kleuren versterkt worden met licht en beweging waardoor een frisse en dynamische uitstraling ontstaat. De kleur van het thuisshirt is uiteraard oranje en met een afbeelding van een kroon in de kraag dient het shirt een gevoel van eenheid en trots uit te stralen. Er zijn blauwe accenten op de kraag en mouwen om de levendige dynamiek te versterken. Ook is er gekozen voor modern materiaal, Dri-Fit ADV om het shirt zo goed mogelijk te laten ademenen. Hoe dan ook, uiteindelijk is een shirt een kwestie van smaak. Wij vinden hem in ieder geval prima geslaagd!