FC Utrecht – Ajax voorbeschouwing en odds 28-08-2022 Eredivisie

Jeroen van den Berg
25.08.2022

Zondag is het weer zover: dan nemen FC Utrecht en Ajax het tegen elkaar op in de Eredivisie. De twee rivalen spelen in de Galgenwaard voor de eerste keer dit seizoen tegen elkaar en hier kijken we naar de kansen van beide ploegen.

FC Utrecht nog zonder overwinning

De seizoensstart van de Domstedelingen is nog niet zoals ze het verwacht hadden. FC Utrecht heeft namelijk nog niet gewonnen. De Utrechters speelden eerst gelijk tegen RKC met 2-2 en vervolgens tegen Cambuur met 0-0. Vorige week kwam het wel twee keer op voorsprong maar won FC Emmen uiteindelijk met 3-2. Hierdoor staat FC Utrecht op de twaalfde plek in de Eredivisie met slechts twee punten.

De Utrecht fans hopen dan ook dat hun club zal opstaan tegen Ajax en dat deze wedstrijd het kantelpunt is. Wordt er eindelijk gewonnen in Utrecht? Vorig jaar won Ajax met 0-3 in de Galgenwaard, maar wist Utrecht daarvoor Ajax in de Johan Cruijff Arena met 0-1 te verslaan. De ploeg van Henk Fraser maakt het Ajax de laatste jaren vaak lastig, zowel uit als thuis. Toch wint Ajax meestal, al is het nipt. FC Utrecht weet in ieder geval wat het te doen staat. Tegelijkertijd is het bestuur van Utrecht nog bezig met versterkingen. Eerder werd Bas Dost al gehaald, maar nu lijkt Mees Hoedemakers doelwit nummer één te zijn. Ook wordt er gesproken over het terughalen van Sean Klaiber, notabene speler van Ajax. Beide spelers zullen naar alle verwachting de overstap pas kunnen maken na deze wedstrijd op zondag. Vandaar dat we eerst nog even Ajax zullen bespreken alvorens we naar de odds en Nederlandse bookmaker bonussen gaan kijken.

Ajax koploper in de Eredivisie met negen punten uit drie wedstrijden

Ajax is nog druk bezig op de transfermarkt en haalde al de nodige versterkingen. Toch zijn ze nog niet uitgewinkeld in Amsterdam en lijk Antony voor de start van de Champions League te vertrekken. Daar wordt nog een vervanger voor gezocht en Hakim Ziyech lijkt de geschikte man volgens Huntelaar en Hamstra. Beide deals zouden deze week nog in kannen en kruiken moeten zijn en ook wachten ze in Amsterdam met smart af op de Champions League loting op donderdagavond. Dat betekent niet dat de wedstrijd tegen FC Utrecht bijzaak is. Integendeel, Ajax wilt de voorsprong in de Eredivisie maar wat graag uitbreiden. Vorige week won Ajax nipt van Sparta in een slordige wedstrijd. Toch was het genoeg om de voorsprong op nummer twee Feyenoord op te laten lopen.

PSV, AZ en Twente moeten allemaal nog hun derde wedstrijd spelen en kregen vorige week vrijaf. Daarom dat juist deze wedstrijd tegen FC Utrecht zo belangrijk is en gewonnen moet worden. De enige afwezige bij Ajax zondag lijkt Ihattaren te zijn. Daarbij verwachten we dus ook niet dat Anthony in het shirt van de Amsterdammers te bezichtigen is. Als Ajax Utrecht wilt verslaan moet het een stuk beter voor de dag komen dan dat het vorige week tegen Sparta deed. Desalniettemin verwachten we dat de Amsterdammers topfavoriet zijn bij de beste bookmakers Nederland.

Ajax favoriet op bezoek bij FC Utrecht 28-08-2022

© Toto – 25/08/2022 – quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Wedden op FC Utrecht – Ajax met de beste odds

Juist omdat FC Utrecht – Ajax zo’n intense wedstrijd is, hebben we goede odds voro je gevonden die het wedden nog interessanter maken. Daarbij staat er ook nog een mooie Toto bonus voor je klaar waarmee je een gratis weddenschap van € 50 als nieuwe speler ontvangt. Wedden op een overwinning van FC Utrecht in de Galgenwaard doe je nu met een odd van 6.50 en voor een overwinning van Ajax in Utrecht krijg je 1.44. Een gelijkspel komt tussen deze clubs komt wel vaker voor en staat bij Toto op 5.05. Prima odds bij een geweldige wedstrijd op zondag.

Aanmelden bij TOTO

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.