Wedden Eurovisie Songfestival met Quoteringen & favoriete landen

Wedden op het Eurovisie Songfestival biedt volop actie en spanning. Deze uitgebreide gids voor weddenschappen onthult de nieuwste kansen en tips voor Eurovisie 2023, terwijl we ook de beste goksites identificeren die gratis weddenschappen en bonussen voor Eurovisie-weddenschappen aanbieden . Bekijk hieronder onze aanbevolen Eurovisie-bookmakers en claim een bookmaker ​​bonus als je je aanmeldt!

Belangrijkste info Eurovisie Songfestival 2023

40 landen zullen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival van 2023, waarbij Armenië en Montenegro terugkeren nadat ze zich in voorgaande jaren hadden teruggetrokken uit het evenement. Met zoveel landen in de running, kan het een uitdaging zijn om te bepalen welke de meeste kans maakt om te winnen. Dat is waar Eurovisie-weddenschappen van pas komen.Of je nu liever op safe speelt of risicovollere Eurovisie-weddenschappen plaatst, bekijk hieronder de Eurovisie-favorieten voor 2023 met de beste quoteringen.

Informatie Eurovisie Songfestival 2023
Naam Evenement: Eurovisiesongfestival 2023
📅 Datums halve finale 10 mei, 21:00 uur. en 12 mei, 21:00 uur
📅 Datum Finale 14 mei 2022 om 21.00 uur
🏟️ Locatie Pala Olimpico, Turijn
⭐ Favoriet wedden Oekraïne Odd: @2,75 bij Unibet
🏆 Winnaar 2022 Oekraïne
📺 Eurovisie op Nederlandse tv NPO & NOS
📺 Eurovisie op Belgische tv Sporza

Quoteringen Winnaar Eurovisie Songfestival 2023

40 landen zullen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival van 2022, waarbij Armenië en Montenegro terugkeren nadat ze zich in voorgaande jaren hadden teruggetrokken uit het evenement. Met zoveel landen in de running, kan het een uitdaging zijn om te bepalen welke de meeste kans maakt om te winnen. Dat is waar Eurovisie-weddenschappen van pas komen. Of je nu liever op safe speelt of risicovollere Eurovisie-weddenschappen plaatst, bekijk hieronder de Eurovisie-favorieten voor 2022.

Quoteringen Eurovisie Songfestival Winnaar 2023
Land: Unibet logo kleiner Bwin kleine logo
Oekraïne 2,75 2,50
Zweden 6,00 6,00
Noorwegen 7,50 7,00
Finland 8,00 12,00
Italië 13,00 19,00
Tsjechië 15,00 21,00
Verenigd Koninkrijk 17,00 19,00
Nederland 21,00 21,00
België 101,00 67,00

Odds van 15 februari 2023

Hoe te wedden op Eurovisie 2023

Weddenschappen plaatsen op het Eurovisie Songfestival kan de competitie enorm spannend maken en je zult tal van geweldige gok mogelijkheden vinden op de beste Eurovisie-wedsites, inclusief de sites die hier op deze pagina worden aanbevolen. Beter nog, wedden op Eurovisie is eenvoudig! Volg onze stapsgewijze handleiding hieronder om te leren hoe u een wedformulier invult en uw Eurovisie-weddenschappen plaatst.

Stappenplan wedden op Eurovisie Songfestival

 1. Selecteer een aanbevolen site voor Eurovisie-weddenschappen.
 2. Navigeer naar de knop ‘Registreren’ of ‘Aanmelden’.
 3. Voer relevante informatie in, zoals uw naam, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer en adres. De meeste Eurovisie-bookies zullen je ook vragen om een ​​unieke gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken.
 4. Om te storten gaat u naar het tabblad ‘Kassier’ of ‘Storten’, selecteert u de betaalmethode van uw voorkeur, voert u het bedrag in dat u wilt storten en voltooit u de transactie.
 5. Nadat je geld op je account hebt gestort en een welkomstbonus hebt gewonnen, is het nu tijd om je eerste weddenschap te plaatsen. Ga naar de ‘Specials’ of ‘Entertainment’ en gebruik je bonusgeld om Eurovision bookmaker-aanbiedingen te claimen .
 6. Selecteer het land/de markt waarop u wilt inzetten, voer het bedrag in dat u wilt inzetten (voor gratis weddenschappen, vink de optie aan om uw gratis weddenschap saldo te gebruiken) en plaats uw weddenschap.

Betting Sites voor Euro Songfestival 2023

In Nederland is het momenteel zo dat het niet mogelijk is om op deze competitie in te zetten, dit komt door wetgeving. Wel is het mogelijk voor onze zuiderburen uit België om hier wel op in te zetten, hier hebben ze een hele andere wetgeving waardoor je ook op andere evenementen en politiek weddenschappen kunt plaatsen. De volgende 2 beste bookmakers zijn dan ook allemaal uit België en wij laten alle quoteringen zien voor deze bookmakers.

Unibet – Eurovisie Songfestival

Wedden op het Eurovisie Songfestival kan in ieder geval bij Unibet voor de Belgen, deze bookmaker heeft vele quoteringen die je hieronder ook kunt vinden daarnaast hebben ze ook nog eens bovengemiddelde odds die wij super interessant vinden. Bij Unibet zit je dus zeker goed voor wedden op het Eurovisie Songfestival.

Bwin – Eurovisie Songfestival

Ook bij Bwin zit je zeker niet verkeerd voor wedden op Eurovisie Songfestival, deze bookmaker heeft namelijk mooie quoteringen voor de underdogs die toch bij de top 5 horen. Zeker de quoteringen voor Finland, Italië en Tsjechië zijn vele malen hoger dan die bij Unibet. Wij verwachten ook dat Bwin nog met diverse promoties gaan komen die het zeker interessant maken om te wedden op het Eurovisie songfestival 2023.

Wedmarkten Eurovisie Songfestival 2023

Bij wedden op het Eurovisie Songfestival komt veel meer kijken dan simpelweg de winnaar voorspellen. Hoewel dit voor veel gokkers de belangrijkste focus kan zijn, kun je ook wedden op verschillende andere Eurovisie markten. Onze aanbevolen Eurovisie-bookmakers bieden een breed scala aan markten en weddenschappen, bijvoorbeeld:

 • Outright Winner : Dit type weddenschap houdt simpelweg in dat je de algemene winnaar van het Eurovisie Songfestival voorspelt.
 • Halve Finale 1 Winnaar : U kunt ook wedden op de winnaar van de eerste halve finale van de competitie.
 • Halve Finale 2 Winnaar : Vergelijkbaar met de bovenstaande weddenschap, kunt u wedden op de winnaar van de tweede halve finale van het evenement.
 • Top 5 weddenschappen : Als u de opwinding wilt verhogen, zal het plaatsen van weddenschappen op de vijf landen waarvan u voorspelt dat ze als beste uitkomen, hier ongetwijfeld aan bijdragen.
 • Top 10 weddenschappen : net als de bovenstaande weddenschap, kunt u ook wedden op de landen waarvan u voorspelt dat ze in de top 10 zullen eindigen.
 • Land dat als laatste eindigt : Met deze Eurovisie markt kunt u wedden op het land dat het laagste aantal punten krijgt en als laatste eindigt

Promoties Eurovision Songfestival 2023

Momenteel is het nog te vroeg voor onze Betting sites België om met promoties te komen voor het Eurovisie songfestival. Wij verwachten dat deze er gaan komen 2 weken van te voren, hou deze pagina zeker in de gaten wat wij zullen dagelijks langs alle bookmakers gaan om voor promoties te controleren. Als er promoties zijn zullen wij deze uiteraard hieraan toevoegen en een artikel over schrijven.

Laatste 10 Winnaars Eurovisie Songfestival

Afgelopen 10 jaar zijn er veel verschillende winnaars geweest voor het Eurovisie Songfestival, in 2019 wist zelfs een Nederlander te winnen met het nummer Arcade van Duncan Laurence. Afgelopen jaar was Oekraïne ook al de favoriet voor het winnen van het Eurovisie Songfestival, ook dit jaar behoren ze tot de absolute topfavoriet. Hieronder hebben we de winnaars van afgelopen 10 jaar op een rijtje gezet, waar er maar 9 winnaar waren aangezien er in 2020 werd besloten om het evenement te annuleren i.v.m. corona.

Winnaars Eurovision Songfestival afgelopen jaren
Jaar: Land Nummer/Artiest
2022 Oekraïne Kalush, Stefania
2021 Italië Zitti en buoni, Måneskin
2020 Geannuleerd vanwege Corona Niet van toepassing
2019 Nederland Arcade, Duncan Laurence
2018 Israël Toy, Netta
2017 Portugal Amar pelos dois, Salvador Sobral
2016 Oekraïne 1944, Jamala
2015 Zweden Heroes, Måns Zelmerlöw
2014 Oostenrijk Rise Like a Phoenix, Conchita Wurst
2013 Denemarken Only Teardrops, Emmelie de Forest
2012 Zweden Euphoria, Loreen