Dota 2: bookmakers, beste teams, odds en wedtips

Gamers kennen het spel al langer, maar wie nog maar recent into esports en  esports-weddenschappen is, is het misschien ontgaan. Voor zij die geïnteresseerd zijn in wedden op Dota 2, gaan we nog  gauw over de details van het spel. Dota 2 is beschikbaar op pc, Mac en Linux, en dat sinds 2013 via het gaming platform Steam.  Het ontstond als het vervolg op Defense of the Ancients (DotA), wat zelf al een aangepaste versie was van Warcraft III: Reign of Chaos. Het spel werd ontwikkeld door het minder bekende gaming-bedrijf Valve. Bij deze een korte samenvatting van wat het spel inhoudt.

Speldoel en kenmerken Dota 2

Het spel is een zogenaamd “moba”-spel. Deze afkorting betekent ‘multiplayer online battle arena’. Dat wordt gespeeld door twee teams van elk vijf spelers, die elk hun eigen kamp (base) moeten verdedigen op de map. Elke speler heeft een hero als avatar, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Een hero kan een ‘core‘ of ‘support‘ zijn. Dat zijn respectievelijk spelers die zwak beginnen maar sterkte opbouwen, en spelers die de rest van het team ondersteunen met vb. helende krachten. Het doel van het spel is om de Ancient, een gebouw in het kamp van het andere team, te slopen. Onderweg kan je nog tal van XP-punten en wapens verzamelen.

Het is volledig gratis te downloaden en spelen, en je moet niets unlocken. Wel wordt in het spel de mogelijkheid aangeboden om loot boxes en dergelijke aan te schaffen, maar niet verplicht. Het spel won aan populariteit over de jaren heen, met miljoenen kijkers op toernooien. Het wordt momenteel als een van de meest lucratieve games beschouwd; op 1 toernooi werd zelfs een prijzenpot van 30 miljoen dollar verdeeld. Wetende dat een miljoen al veel is op gemiddelde esports-toernooien, kan dit tellen.

screenshot dota2
Screenshot uit het spel Dota 2

Het spel zelf is best uitgebreid. We zouden het over de kampen kunnen hebben, over de 190 verschillende heroes en hun kenmerken, of over ‘farming’ door monsters te doden. Het is echter niet ons hoofddoel om heel Dota 2 te gaan analyseren. We raden je dus aan dat in je eigen tijd te doen. Wat we je wel graag meegeven natuurlijk, zijn onze Dota 2 betting tips.

Tips om te wedden op Dota 2

Dota 2 lijkt ingewikkeld als je het zo bekijkt, met al die verschillende heroes en hun aparte eigenschappen. Om een beetje te begrijpen wat er gebeurt in een gemiddelde ronde, kan je het best Dota2 online bekijken. Dit kan via het bekende game streaming platform Twitch, maar ook op YouTube zijn er tal van Dota 2-video’s te vinden. Wanneer je een live stream volgt, worden de details langzamerhand duidelijk. Hoe meer uren je kijkt, hoe meer je zal leren, en alle voorkennis is mooi meegenomen als je zelf wil inzetten op Dota 2-bets.

Als het opzet je duidelijk is en je de meeste heroes en hun sterktes en zwaktes kent, kan je toernooien gaan bekijken. Nog een goede manier om vat te krijgen op het spel, is de odds bij de bookmakers erbij nemen. Deze geven namelijk een goede indicatie op wie de grootste favoriet is tijdens een toernooi. Een voorbeeld vind je hier, in de vorm van Dota 2 odds bij Speedybet:

Odds voor Dota 2 – SIGUL Pro League-toernooi:

speedybet odds dota2

Hier zie je dat de teams Aggressive Mode en Vikin.gg deelnemen aan de Dota 2 SIGUL Pro League toernooi. De odds voor winnaar na de volledige match liggen op 3.95 voor Agressive Mode. De odds voor Vikin.gg liggen op 1.21. Het komt er hier dus op neer dat Vikin.gg de grootste kanshebber is om dit Dota 2-toernooi te winnen.

Populaire Dota 2 betting tips

Naast het spel zo goed mogelijk kennen, is het ook belangrijk om te weten hoe de bookmakers deze events aanprijzen. Behalve wedden op de winnaar van het toernooi, bieden bookmakers nog allerlei alternatieve weddenschappen aan tijdens Dota 2-toernooien. Hier vind je enkele belangrijke weddenschappen waar je op kan inzetten. Elk van deze weddenschappen vereist een andere tactiek. Wie wil wedden op de precieze eindscore van een map bijvoorbeeld, kan maar beter aandacht besteden aan de voorgeschiedenis van de ploeg. Hier vind je de beste Dota 2-bets:

 • spread: wie komt het meest aan bod (zoals balbezit bij voetbal)
 • map totaal meer/minder dan 2.5 punten
 • eindscore: vb. eindstand Aggressive Mode – Vikin.gg: 1-2
 • over/onder full time handicaps
 • ploeg A/B: aantal gewonnen mappen
 • map 1/2/3 winnaar

Wat wij vaak doen, is gebruik maken van samengestelde bets, ook bekend als combinatie-bets. Daar kan je bij vele bookmakers je voordeel mee doen. De winst van de verschillende kleine bets worden namelijk vermenigvuldigd, en vele kleintjes maken een groot! Ga dus op zoek naar weddenschappen op verschillende events met goede odds – combi-bets werken immers enkel als je op meerdere events inzet. Je kan dus bijvoorbeeld inzetten op Vikin.gg die alle maps zal winnen, maar dit geldt niet als combi-weddenschap! Houd daar rekening mee. Wat bijvoorbeeld wel prima kan als combinatieweddenschap, zijn de volgende Dota 2 bets op verschillende toernooien en uitslagen:

dota 2 combo

De beste Dota 2-teams

Bij deze bieden we je meteen ook onze beste Dota 2-teams aan! Zoals je ziet, hebben we hierboven ingezet op Vikin.gg en Aggressive Mode.  Hoewel dat tweede niet het sterkste team is, zijn ze wel flink aan het opkomen en zien we hun strategie zienderogen verbeteren. De Five Brothers houden we dit jaar in de gaten tijdens het Red Star Cap-toernooi, terwijl we voor de Dota 2 Aorus League onze pijlen momenteel mikken op de teams Infamous en Thunder Predator. Aan de odds die we gekozen hebben en met een totale inzet van 26 euro, komen we dankzij onze combi-bet uit op een mogelijke winst van 80.99 – 26 = 54.99 euro.

beste teams dota 2 oddsdota 2 combi bets odds

Welke toernooien zijn de moeite waard?

We gaven je al de Red Star Cap en Aorus League mee als belangrijkste Dota 2-toernooien. Dan hebben we nog de majors niet vermeld; Venge organiseert jaarlijks zelf major tournaments, waaronder The International en alle ESL Ones, zoals de ESL One Los Angeles 2020. Valve gaf met The International zelfs eens 30 miljoen te grabbel aan deelnemers van de competitie! Maar dat is niet de norm. De grootste events hebben vaak een prijzenpoel van 300.000 dollar, terwijl kleinere competities rond de 100.000 dollar aanbieden. Dit zijn nog andere events rond het spel.

 • ONE Esports Singapore Major 2020
 • ESL One Birmingham 2020
 • OGA Dota PIT Minor 2020
 • Chinese DOTA2 Professional Association
 • Dota Summit 12
 • DreamLeague, met als volgend seizoen 14
 • SIGUL Pro League
 • Epic Origins
 • Dota 2 WeSave! Charity Play

Dota 2 bonus beschikbaar

Zelf benieuwd om jouw single- en combi-bets te plaatsen op Dota2? Dan kan je bovendien profiteren van een Speedybet bonus tot 200 euro. Je kan er veilig wedden met Trustly op allerlei toernooien, gaande van Dota2 tot andere computerspellen, maar ook op sport. Speedybet laat zich niet in een hoekje duwen; als nieuwe bookmaker doen ze het verbazend goed. En ze worden steeds populairder bij esports gamblers! Neem gauw een kijkje bij Speedybet.

Wedden op CSGO bij Speedybet met bonus:

Speedybet 100% stortingsbonus

> eSports bookmakers
Bookmakers Nederland
 Bookmakers België