Wie wordt Belgisch Kampioen Veldrijden 2022? Odds + wedden

Jeroen van den Berg
07.01.2022

In Middelkerke vindt dit weekend het Belgisch Kampioenschap Veldrijden plaats. Prolongeert Wout van Aert zijn titel? We kijken naar de deelnemers, favorieten en natuurlijk de quoteringen. 

Wie doen er mee aan het BK Veldrijden?

De grote naam van het weekend is natuurlijk Wout van Aert. Eigenlijk kan Van Aert alleen maar verliezen. Toch rijdt Wout niet in zijn eentje. Ook Eli Iserbyt en Toon Aerts rijden mee, hoewel zij zelf al aangeven dat ze waarschijnlijk achter Van Aert aan zullen rijden. Daarnaast is ook Quinten Hermans een outsider op dit parcours en kan Michael Vanthourenhout ook goed uit zijn voeten. Wordt het inderdaad een strijd om wie er achter Wout van Aert gaat eindigen?

Natuurlijk zit een foutje in een klein hoekje en dat weet Iserbyt alles van. Hij wist te profiteren van een fout van Van Aert tijdens de Wereldbeker van Koksijde en won zo die race. Tenslotte moeten we ook nog de Belgisch kampioen van 2022. Laurens Sweeck treft een parcours aan dat voor hem lijkt gemaakt. De elite van het WK heb je hierboven kunnen zien, dan is er ook nog een zandspecialist die je echt niet mag uitsluiten. Dat is Daan Soete. Mocht het allemaal mee zitten dan kan Soete zomaar eens vooraan zitten.  Voor we naar de favorieten van de beste bookmakers België gaan kijken, bespreken we nog even het parcours en kijken we ook naar het weer. Het zijn factoren die enorm belangrijk zijn bij deze race.

Het parcours en weer tijdens het BK

Bij MIddelkerke denk je natuurlijk aan strand en strand levert zand op. Het wordt dus zandhappen op dit BK. De ronde vangt aan met drie scherpe heuvels waarna de renners via een kasseienstrook onderweg gaan naar het strand. Er wordt een hoop kracht gevraagd en dat is dan weer perfect voor powerhouse Van Aert. Ook de wind kan flink opsteken en dat zorgt ervoor dat het een venijnig parcours is. Het ziet er naar uit dat het droog blijft zondag en dat wordt de zandstrook nog lastiger. De focus zal behalve de zandstrook liggen op de heuvels en zorgen samen voor een slijtageslag. Op zaterdag kan er wat regen vallen maar zondag lijkt het droog te blijven. Aan zee moet je echter wel rekening houden met de wind en die lijkt zoals altijd parten te gaan spelen. Laten we de quoteringen erbij pakken en kijken waar je het beste kunt wedden op het BK Veldrijden 2022.

Wout Van Aert grote favoriet op het BK Veldrijden 2022

© Betfirst – 07/01/2022 – quoteringen zijn onderheving aan veranderingen

De beste odds bij Betfirst

Het zal je vast niet verrassen dat de grote favoriet bij alle bookmakers Wout van Aert is. Toch krijg je bij betfirst nog 1.15 voor een overwinning van de regerend kampioen en dat is bij andere bookies zelfs nog lager. Eli Iserbyt staat met 6.00 als tweede favoriet terwijl Toon Aerts al acht keer je inzet oplevert. Lees voor het BK begint eens onze Betfirst review door om erachter te komen wat je bij deze bookmaker kunt verwachten.

BetFIRST aanmelden

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.