Wedden op VfL Bochum – Borussia Dortmund 8.2.2023

Sam Balk
07.02.2023

Ruhr derby in de DFB Cup! Woensdag om 20:45 uur strijden VfL Bochum en Borussia Dortmund om een plaats in de kwartfinales.


In de derby treffen twee ploegen in goede vorm elkaar. Bochum heeft zich hersteld na een horror start en is nu uit de degradatiezone in de Bundesliga. BVB is het nieuwe jaar perfect begonnen met vier overwinningen uit 4 wedstrijden en heeft zichzelf daarmee teruggebracht in de strijd om het kampioenschap. In de beker willen de zwart-gelen hun vorm bevestigen en nog een kans maken op de titel. In onze voorbeschouwing vindt u alle beste quoteringen van de weddenschappen op deze wedstrijd en de belangrijkste informatie over Bochum tegen Dortmund!

 • Onze tip 1: Meer dan 3,5 doelpunten – kans op 2.35

  Waarom? Beide teams hebben een sterke aanval, maar hebben hun zwakheden achterin. Het is dus zeer waarschijnlijk dat we een paar doelpunten zullen zien. Bij BetCity Duitsland nemen we daarom een beetje risico en wedden we op Meer dan 3,5 doelpunten in de hele wedstrijd.
  Wedtip VFL Bochum - Borussia Dortmund

 

 • Onze tip 2: Haller scoort – kans op 2.20

  Waarom? Na het overwinnen van kanker is Sebastien Haller eindelijk terug. De Ivoriaan heeft sinds zijn terugkeer sterke prestaties laten zien en heeft al gescoord – wij denken dat hij dit in Bochum zal herhalen. We wedden op Haller om te scoren op elk moment bij Bet365.
Wedtip Bochum - Dortmund Bet365
 • Combi tip: BVB gaat door + Neurenberg vs Düsseldorf Beide scoren – kans 2.71

  Waarom? Het thuis sterke Bochum team zal alles eisen van Dortmund. In hun huidige vorm zien we BVB echter als te sterk, waardoor Schwarz-Gelb uiteindelijk doorgaat. De tweede wedstrijd van de avond tussen Neurenberg en Düsseldorf is absoluut gelijkwaardig. Wij geloven dat beide teams elkaar zullen ontmoeten en wedden op deze combinatieweddenschap na de Unibet test.
Wedtip Bochum Dortmund Unibet

VFL BOCHUM: Statistieken & Vorm

Na zes nederlagen aan het begin van de competitie geloofden weinigen dat VfL Bochum de zaken zou omkeren. Maar sinds Thomas Letsch het roer overnam als coach, zijn de zaken aanzienlijk verbeterd. Met 19 punten uit 13 wedstrijden heeft de ploeg uit Bochum een ommekeer bewerkstelligd en staat momenteel op de 15e plaats in de Bundesliga met een goede kans om in de competitie te blijven. In de beker heeft VfL nu de kans om net als vorig jaar de kwartfinales te bereiken.

In de vier wedstrijden in de tweede ronde had Bochum echter licht en schaduw. De eerste wedstrijd was een 3:1 overwinning tegen Hertha BSC. Daarna volgden twee nederlagen: 0:2 in Leverkusen en 2:5 bij Mainz 05. In het weekend kwam VfL echter weer op gang met een indrukwekkende 5:2 overwinning op TSG Hoffenheim. In de beker blonken ze niet uit met een 2-0 overwinning op Viktoria Berlin en een 1-0 overwinning in Elversberg, maar ze deden hun plicht. De Blauw-Witten doen het aanvallend bijzonder goed op dit moment en zijn in deze vorm ook een bedreiging voor BVB.

Borussia Dortmund: Statistieken & Vorm

Na een teleurstellende eerste seizoenshelft verkeerde Dortmund in een crisisstemming. In het nieuwe jaar is BVB echter een veranderd team. Met vier overwinningen op rij is Borussia terug in de strijd om het kampioenschap – slechts drie punten achter leider Bayern. Met een plaats in de kwartfinales van de DFB Cup hebben de Westfalen woensdag de kans op een volgend succes.

De 4:3 overwinning tegen Augsburg en de laatste minuut overwinning in Mainz (2:1) vielen meer in de categorie van een nagelbijter. In de laatste twee wedstrijden tegen Leverkusen (2:0) en vooral in de 5:1 overwinning tegen Freiburg liet Dortmund echt goed voetbal zien. Nu is het tijd om deze vorm over een langere periode te bevestigen. Binnen een week staan de beker, Bundesliga en Champions League op de agenda – trendsettende weken voor Dortmund. De derby in Bochum is een duurtest, maar de BVB-kansen zijn in het voordeel van de vijfvoudige bekerwinnaars.

VFL BOCHUM VS BORUSSIA DORTMUND: Wedtips en voorspelling

Zoals bekend hebben zowel derby’s als bekerwedstrijden hun eigen wetten. Daarom is alles mogelijk in de wedstrijd tussen Bochum en Dortmund. In feite moet je erop vertrouwen dat de gastheren in hun huidige vorm voor een verrassing kunnen zorgen tegen BVB. De zwart-gelen zijn echter ook in topvorm en daarom is Borussia Dortmund de duidelijke favoriet voor de wedstrijd bij onze sports betting Nederland websites. Overigens staat BVB in het kampioenschap van de Bundesliga opnieuw eerste achter Bayern.

Over de auteur

Sam Balk schrijft sinds 2021 voor beste-bookmakers.com hij is een groot fan van Europees en internationaal topvoetbal. Hij zoekt altijd de beste bookmaker promoties voor de mooiste wedstrijden, daarnaast heeft hij ook veel ervaring met sportweddenschappen en tips geven.