Wie wint de Ronde van Vlaanderen 2022

Jeroen van den Berg
31.03.2022

Aanstaande zondag wordt “De Ronde” weer gereden en dat betekent dat wielerminnend Nederland en België weer uren aan de buis gekluisterd zitten. Wie wint deze editie en welke renner is er favoriet bij de bookmakers?

Wie volgt Kasper Asgreen op als winnaar van de Ronde van Vlaanderen?

Vorig jaar was het Kasper Asgreen die de 105e editie van de Ronde van Vlaanderen won door Mathieu van der Poel te verslaan in een tweemans sprint. Dat was toch vrij onverwacht. Greg van Avermaet werd derde. Het jaar daarvoor won Mathieu van der Poel door in de sprint Wout van Aert nipt te verslaan in de Wieler Hoogmis. Mathieu van der Poel won afgelopen woensdag “Dwars door Vlaanderen” in Waregem en gaf aan aan zich goed te voelen, maar nog niet opperbest. Van der Poel vertrok op 90 kilometer van de meet en zag Thomas Pidcok volgen. Tadej Pogacar zette de achtervolging in, maar moest afhaken. Toen op een kilometer voor de streep Tiesj Benoot wegreed ging Van der Poel voor de zoveelste keer mee. Uiteindelijk liet Van der Poel in de sprint zien dat Benoot eigenlijk een maat te klein voor hem was. Wat zijn de kansen van Van der Poel op zondag? Hoe ligt het het parcours hem en wie zijn er nog meer favoriet bij de bookmakers online om de te winnen?

Van Aert en Van der Poel topfavorieten?

De renners die deelnemen aan de 106e editie van de Ronde van Vlaanderen, krijgen 272,5 kilometer met daarin 18 (kassei) hellingen voor de kiezen. Daar horen ook de Oude Kwaremont en Paterberg bij. Na 100 kilometer verschijnen de eerste kasseien en ruim dertig kilometer later doemt de Oude Kwaremont op als de Ronde precies op de helft is. Vanaf dat moment wordt het echt genieten en is er elke 10 kilometer wel een nieuwe uitdaging.

In Vlaanderens mooiste gaat het er echt om welke renner het minst kapot zit na ruim 270 kilometer. Van der Poel kwam behoorde twee keer op rij bij de beste twee, maar dit jaar won Van Aert, Jakobsen , Merlier en Girmay toch ook al successen in het klasiekerseizoen. Ook is daar natuurlijk nog Tadej Pogacar die je nooit mag onderschatten. Van der Poel, van Aert en Pogacar zijn wat ons betreft topfavorieten gevolgd door Asgreen, van Baarle als hij goede benen heeft, Pedersen en toch ook Tom Pidcock. Laten we kijken wat bij Jack’s wedden op de Ronde van Vlaanderen je oplevert.

Odds favorieten Ronde van Vlaanderen

© Jack’s-30-03-2022-quoteringen zijn onderheving aan verandering

De favorieten en beste odds bij de Ronde van Vlaanderen 2022.

Bij Jack’s wordt binnen één oogopslag duidelijk dat Van Aert en van der Poel de favorieten zijn. Waar wij Pogacar als derde tippen staat hij bij Jack’s op de vijfde plek. Voor wedden op de Belg en de Nederlander krijg je 3.75. Kasper Asgreen, de winnaar van vorige jaar, staat op 7,50 en voor Christophe Laporte en Pogacar pak je 10 keer je inzet. Dan is er natuurlijk ook nog Julian Alaphilippe, die staat op 17.00. Staat jouw favoriet hier tussen en wil je direct inzetten? Vergeet dan niet de bookmaker bonus te pakken via de onderstaande link!

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.