Weddenschappen WK Darts senioren 2023

Sam Balk
08.02.2023

Het PDC Wereldkampioenschap 2023 tijdens de jaarwisseling liet weer eens zien: Darts is een van de populairste sporten geworden in Duitstalige landen. Maar terwijl het in februari vrij rustig is in de eliteklasse, wacht de fans nog een bijzonder hoogtepunt. Talrijke legendes zullen strijden om de titel op het wereldkampioenschap darts voor senioren. Na een succesvolle première vorig jaar wordt het dit jaar gegarandeerd een thriller. Wij geven u een voorbeschouwing, een overzicht van de favorieten en de beste quoteringen in de vergelijking van de aanbieders van weddenschappen!

Senior Darts WK Weddenschappen en quoteringen 2023

  • Datum: 9 tot 12 februari 2023
  • Plaats: Circus Tavern, Purfleet (Engeland)
  • Deelnemers: 32
  • Verdedigend kampioen: Robert Thornton

De quoteringen van de favorieten Senior Darts 2023

Net als vorig jaar is het deelnemersveld van topklasse. Tal van voormalige PDC- en BDO-wereldkampioenen zullen deelnemen. Naast titelverdediger Robert Thornton ligt de focus op dé darts legende bij uitstek: Phil “The Power” Taylor. De 16-voudig kampioen neemt de honneurs waar, evenals Martin Adams of John Part. De beste betting odds voor de Senior Darts World Championship winnaar 2023 in een oogopslag van BetCity, Bet365 en Unibet.

Klik op het logo om direct naar de sports betting Nederland aanbieder van de weddenschap te gaan.

Senior Darts WK Winnaar 2023 
Speler: betcity.nl bet365 Unibet logo kleiner
Phil Taylor 6,00 6,00 6,00
Scott Mitchel 6,00 6,00 6,00
Robert Thorton 8,00 7,50 8,00
Martin Adams 10,00 10,00 10,00
David Cameron 12,00 13,00 12,00
Leonard Gates 11,00 13,00 11,00
Richie Howson 12,00 13,00 12,00
Neil Duff 13,00 13,00 13,00

WERELDKAMPIOENSCHAP DARTS SENIOR: WIE WINT DE TITEL?

Zoals eerder vermeld, is de 32-koppige selectie voor het tweede Senior Darts Wereldkampioenschap doorspekt met vele legendes van de sport. We bekijken de populairste favorieten en als je de huidige weddenschappen op de Bundesliga wilt zien en meer geïnteresseerd bent in voetbal, kun je ze hier vinden.

Robert Thorton

De titelverdediger en eerste wereldkampioen bij de senioren in de historie behoort dit keer natuurlijk weer tot de favorieten. Tijdens zijn tijd bij de PDC werd hem een ​​WK-titel ontzegd, maar hij maakte het eerste seizoen van de Senior Tour zeer succesvol met het WK en het winnen van de World Matchplay.

PhilTaylor

Phil Taylor is darten en darten is Phil Taylor. Zonder de Engelsman zou de sport nooit zo populair zijn geworden als nu. “The Power” won de Wereldbeker maar liefst 16 keer – waarschijnlijk een record voor de eeuwigheid. Na het verrassende einde van de tweede ronde vorig jaar wil Taylor nu voor het eerst het seniorenkampioenschap winnen.

Scott Mitchel

De voormalig BDO-kampioen is er voor het eerst bij na het verliezen van zijn tourkaart voor de PDC eind 2022. Mitchell is een van de jongste deelnemers en heeft het grote voordeel tot voor kort actief te zijn geweest op professioneel niveau. Hoewel zijn palmares van de laatste jaren voor verbetering vatbaar is, is hij een van de topfavorieten in de Circus Taverne.

Martin Adams

Hij is waarschijnlijk de grootste ster die nooit op de PDC Tour speelde: Martin Adams bleef altijd trouw aan de kleinere BDO-vereniging. Daar won “Wolfie” drie wereldbeker titels en is hij een absolute legende, vooral in zijn geboorteland Engeland. Ook bij de Senior Darts World Cup moet je sowieso rekening houden met de ex-wereldkampioen. In 2022 bereikte Adam al de finale.

Geheime favorieten

Naast de vier odds favorieten van de bookmakers zijn er ook een paar kandidaten die voor een verrassing kunnen zorgen. Ook sterren als Kevin Painter, Leonard Gates, Neil Duff en David Cameron hebben een succesvolle professionele carrière achter de rug en behoren dan ook zeker tot de co-favorieten.

Heb je nog geen Bet365-account? Registreer u dan nu en verzeker u van de Bet365 bonus voor nieuwe klanten!

Bet365 welkomstbonus

Terugblik op het Senior Darts WK 2022

Vorig jaar vond de eerste editie plaats van het nieuwe Senior Darts World Championship georganiseerd door Modus Darts en Snooker Legends. In tegenstelling tot deze keer namen slechts 24 spelers deel aan het toernooi. In een eersteklas finale won Robert Thornton van Martin Adams en werd zo gekroond tot de eerste Senior Darts Wereldkampioen in de geschiedenis. De als beste geplaatste favoriet Phil Taylor moest in de kwartfinales een nederlaag toegeven tegen Kevin Painter.

Over de auteur

Sam Balk schrijft sinds 2021 voor beste-bookmakers.com hij is een groot fan van Europees en internationaal topvoetbal. Hij zoekt altijd de beste bookmaker promoties voor de mooiste wedstrijden, daarnaast heeft hij ook veel ervaring met sportweddenschappen en tips geven.