Wedden op voetbaltransfers: info en tips

Telkens het seizoen eindigt, zijn dat kansen voor verschillende ploegen en spelers om weer eens aan transfers te denken. In het beste geval zit een speler op zijn plaats in zijn club, en wil hij helemaal niet veranderen. Maar vaak is het ook niet de wil van de speler die ertoe doet. Je raadt het al: het is meestal een kwestie van status en… geld, natuurlijk.

Ook in Nederland wisselen er jaarlijks verschillende spelers van ploeg, dat gebeurt best vaak en is dus niks om van op te kijken. De ideale transfer voor een speler is uiteraard, om te promoveren naar een betere ploeg. En daar hangt uiteraard ook een betere loonbrief aan vast. Om het (voor één keertje dan) met de wijze woorden van een Belg te zeggen, halen we graag deze quote aan van Herbert Houben, voorzitter van Genk: “Als je geld hebt, willen de fans onvermijdelijk grotere transfers en de spelers hogere lonen.” De spijker op de kop.

De transferperiode is begonnen: wedden op voetbaltransfers

Vaak draait de geruchtenmolen van wie zal transferen al op volle toeren, nog voor de spelers of ploegen iets bevestigd hebben. Het gebeurt zelfs dat de gesprekken nog niet hebben plaatsgevonden, maar de media al lucht heeft van wie zal overstappen naar een andere ploeg. Dat is natuurlijk hét moment voor bookmakers, om op die speculaties in te gaan. Zij bieden vaak odds aan voor wie naar welke ploeg zal overstappen. Een voorbeeld van zo’n transfer special vind je bij Wallacebet, een van de online bookmakers Nederland:

transfer betting svenbet

Het gaat hier om Henrikh Mkhitaryan, een van de bekendste Armeense spelers. Je kent hem vast wel als speler van Arsenal, en zoniet kan je hem ook kennen van A.S. Roma. Hij werd namelijk door Arsenal uitgeleend aan Rome. Verder speelt hij nog mee met internationale wedstrijden voor zijn thuisland Armenië.

Het seizoen eindigt weldra, en in de afbeelding hierboven draait het om de vraag: “Waar zal Henrikh Mkhitaryan spelen vanaf 3 september?” We zien meteen in de odds dat er een grote kans is dat hij niet terugkeert naar Arsenal. De odds dat hij bij A.S. Roma zou blijven, liggen namelijk op 1.28; net niet het dubbele van de Arsenal odds op 3.50. Daarnaast is het natuurlijk nog steeds mogelijk dat bijvoorbeeld een Spaanse of Franse ploeg interesse toont in Henrikh.

Als je op zoek bent naar meerdere transfer-weddenschappen bij Wallacebet, kan je eenvoudig ’transfer’ in de zoekbalk typen, links bovenaan op de Wallacebet-site. We willen je echter niet laten vertrekken zonder eerst onze exclusieve bonus te claimen. Lees er alles over en ontdek de bonuscode op onze Wallacebet bonus pagina.

Hier zien we nog een voorbeeld van transfer-odds voor Kylian Mbappé vorig jaar, toen hij nog bij PSG speelde. Hij is toen weliswaar niet overgestapt naar de voorgestelde ploegen, en bleef gewoon bij Paris Saint-Germain spelen. De odds kunnen echter opnieuw verschijnen, want ook nu wordt er weer heel wat gespeculeerd over een mogelijke transfer van Mbappé:

Mbappé transfers odds

Nederlandse transfers: geruchten

De odds van transfers zijn zelden in grote getallen aanwezig bij de bookmakers. Meestal zie je er slechts een of twee. Gelukkig worden ze regelmatig geüpdatet. Zelfs voor Nederlandse spelers vind je soms transfer weddenschappen terug bij Wallacebet. Meestal gaat het dan echter over belangrijke spelers, die mogelijk een transfer zullen ondergaan naar een grotere ploeg of een sterke ploeg buiten de landsgrenzen. Het boeit namelijk niemand zo zeer welke speler er van AZ naar een of ander lokaal ploegje gaat. Iets anders wordt het als een speler van Ajax naar Feyenoord zou overstappen, alsook zou dat een kleine rel veroorzaken bij de fanbasis natuurlijk.

We denken eerder aan iets grotere namen, zoals bijvoorbeeld het opkomend talent Reda Kharchouch (24 jaar). De jongeman kwam eerder al van derdeklasser OFC Oostzaan naar Telstar, en daar werd hij wel degelijk opgemerkt. Hij scoorde er maar liefst 20 doelpunten in 28 competitiewedstrijden. Niemand minder dan de ploeg Sparta toonde eerder al interesse in Kharchouch, maar die deal ging toen niet door. Onlangs raakte bekend dat hij eindelijk zijn Eredivisie-droom zal kunnen waarmaken. Reda Kharchouch mag namelijk de komende drie seizoenen doorbrengen op het veld bij Sparta.