ZEturf Review & Ervaringen

Wij raden ZEturf af als bookmaker. Kies daarom voor een alternatief uit de Bookmakers Nederland of Bookmakers België lijst.

ZEturf stond vroeger bekend als bookmaker Runnerz.nl, maar onderging onlangs een naamsverandering. Momenteel is het naast Toto een van de grootste Nederlandse bookmakers. Bovendien zijn dit de enige twee aanbieders van sportweddenschap die hun diensten aanbieden onder een Nederlandse licentie. Tot 1 oktober 2021 was Zeturf dus een van de twee bookmakers waar je legaal kan wedden vanuit Nederland.

Maar is wedden bij Zeturf ook de moeite waard? Dat gaan we graag na in ons review.

ZEturf homepagina

ZEturf Ervaringen in 10 stappen

Aan de hand van een tiental factoren beoordelen wij elke bookmaker op onze site voor onze lezers.

1. ZEturf Account aanmaken

Het aanmaken van een account bij ZEturf is niet de grootste stap, alles spreekt namelijk voor zich wanneer je je registreert. Volg de stappen in het menu, geef je correcte naam en gegevens op en je bent op een twee drie aangemeld. Mocht je eerder al een account hebben gehad bij Runnerz.nl, zoals Zeturf voormalig heette, is dat geen probleem. Je kan je gewoon aanmelden met je accountgegevens van destijds. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over je accountsaldo en vergaarde punten. Deze worden namelijk automatisch overgezet naar je Zeturf account. Je vindt ook een filmpje op de site, hoe je je runnerz account overzetten kan naar ZEturf.

2. ZEturf Website

Aangezien de site van runnerz.nl onlangs is overgezet naar ZEturf, is er wel wat veranderd. De hele layout is omgegooid, en dat is misschien beter. Runnerz.nl trok op niet veel, maar met Zeturf zijn ze er wel op vooruit gegaan. De nieuwe site heeft een huisstijl in het rood en wit. Niet het meest originele kleurenpallet voor een bookmaker – waar hebben we dit eerder gezien? (Check het Ladbrokes review.) Enfin, verder vinden we dat er wel wat verbeteringen kunnen aangebracht. Zo is de weddenschappen-pagina misschien heel erg duidelijk voor wie een fervent paardenracen-wedder is, maar voor ons is de layout toch nog steeds verwarrend. Ruimte voor verbetering aan de ZEturf-site dus.

3. ZEturf Geld Storten

Geld op je account storten kan bij ZEturf uiteraard met iDEAL. Als Nederlandse bookmaker toch de voornaamste optie om te storten voor je klanten, en dat zit al snor. Daarnaast worden ook Paysafe-kaarten aanvaard, en kan je er betalen met je VISA- of MasterCard. Het minimum bedrag tot storten is 20 euro, maar je betaalt bovendien wel transactiekosten voor elke storting onder de 100 euro. Wat wij wel een beetje te veel van het goede vinden, aangezien we slechts zelden een bookmaker tegenkomen die transactiekosten aanrekent.

ZEturf

4. ZEturf Uitbetalen

Uitbetalingen bij ZEturf gebeuren via dezelfde methode als je laatst gebruikte storting heeft benut. Dat geldt niet voor PaySafe natuurlijk, want daar kan je niet door laten uitbetalen. In dat geval kan je wel je bankgegevens opgeven, zodat je daar kan worden uitbetaald. Let erop dat dit soms lang kan duren, een week wachten op je uitbetaling is geen uitzondering.

5. ZEturf Klantenservice

De ZEturf Klantenservice is bereikbaar via onderstaande kanalen:

  • Online formulier
  • Telefonisch: 070 3380 365 (vanuit Nederland)
  • FAQ-sectie

De FAQ-sectie omvat veelgestelde vragen en hun antwoorden, voor de meest klassieke vorm van hulp voor hun klanten. Indien ze snel iets willen opzoeken dat standaard te vinden is, is het wel daar. Als je iet specifiekere hulp zoekt, ben je aangewezen op de klantenservice. Deze kan je telefonisch bereiken, of via email via het contactformulier. Een live chat is helaas niet beschikbaar bij ZEturf. De snelste manier om antwoord te krijgen is via telefoon, maar bereid je voor op lange wachttijden.

6. ZEturf Bonus

Een van de voornaamste minpunten aan wedden bij ZEturf, is dat ze geen  ZEturf bonus of welkomstbonus aanbieden. Ook bij Runnerz hadden wij nog nooit gehoord van een bonus. Ben je op zoek naar een degelijke sportwedden bonus, check dan onze pagina onder de link voor alternatieven.

7. ZEturf Promoties

Net als het gebrek aan bonus doet ZEturf schijnbaar ook niet aan promoties. Wel hebben ze een spaarprogramma, waar je punten opspaart naarmate je wedactiviteit. Des te meer punten je opspaart, kan je naargelang lid worden van de VIP-club. Dat heeft overigens maar weinig voeten in de aarde, behalve constante toegang tot live streams en snellere hulp van je persoonlijke VIP-manager. (Vergeet het overigens maar dat deze ‘enkel voor jou’ is; geen enkele bookmaker huurt een manager per speler in…). Big spenders zullen al sneller opklimmen tot de Gouden VIP-club, waarbij je punten soms worden verdubbeld. En wat doen deze punten? Die bieden je een beperkt aantal gratis wedpunten, of je kan er gratis naar de livestream mee kijken. Wat een suffe promotie.

8. ZEturf Wedaanbod

En dan het grootste nadeel aan de hele ZEturf ervaring, als je het ons vraagt? Deze bookmaker focust zich enkel op paardensport. Warempel, we wisten niet wat we hoorden toen we destijds bij Runnerz startten. Blijkbaar moet het toch een populaire sport zijn, ook bij ons in Nederland – als er een bookmaker met uitsluitend paardensport bestaat. Dat was tenminste onze gedachtengang, want eerlijk hebben we niet zo veel met paardenwedden. Maar goed, voor wie het interesseert, is ZEturf wellicht de meest uitgebreide website met paardensporten weddenschappen.

9. ZEturf Mobiel Aanbod

Alle sites werken tegenwoordig net zo goed via de mobiele browsers op je smartphone en tablet, als via de gewone desktop computer. Een aparte ZEturf app is overigens nog niet te vinden in de Play Stores.

10. ZEturf Quoteringen

Moeilijk te beoordelen voor ons als niet meteen paardensport-liefhebbers, maar de quoteringen van ZEturf zitten blijkbaar wel redelijk goed. Wij kunnen deze bookmaker dan ook aanraden om zijn degelijke odds op paardenrennen, voor al wie daar liefhebber van is.

ZEturf Beoordeling & Conclusie: 6/10

Het grootste nadeel vanuit ons standpunt bij ZEturf, is uiteraard hun gebrek aan andere sporten in hun wedaanbod. Met paardensport behouden ze een wel erg specifieke niche, wat ongetwijfeld elke paardenrace-fan zal aanspreken. Maar met een gebrek aan ons geliefde voetbal en andere sporten zal het nooit de grootste bookie in Nederland worden, zoveel is duidelijk. Ert is bovendien wat werk aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. Wij lopen zowat verloren in de layout van weddenschappen. Het is niet onmogelijk om te plaatsen, maar ook niet eenvoudig. Verder kan het gebrek aan welkomstbonus ons niet bepaald bekoren. De klantendienst is wel in orde, hoewel de wachttijden dat soms niet zijn. We raden je ZEturf als bookmaker dus jammer genoeg niet aan.

> Bookmakers Nederland Bookmakers België