Counter-Strike: Global Offensive: odds, bookmakers, tips

Wie van computer games houdt, kent ongetwijfeld CSGO. Daarom hoef je het niet per se vaak te spelen, maar je kent vast wel iemand die regelmatig CSGO speelt. Counter Strike: Global Offensive is sinds haar release in 2012 bijna niet te verslaan, als het de fans van computerspellen en esports-weddenschappen betreft. CSGO is beschikbaar op pc en Mac, en dat maakt het zoveel meer dan een pc-game. Inmiddels hebben ook PlayStation, XBox 360 en zelfs Linux hun eigen versie van het spel. Op korte tijd is het uitgegroeid tot een van de meest populaire online spellen die er zijn. Dat is ook de bookmakers niet ontgaan; zij beginnen langzaam maar zeker meer en meer esports-weddenschappen aan te bieden. Prima dus, als je wil wedden op CSGO. We geven je graag wat tips voor al je weddenschappen mee en overlopen snel het spel voor de noobs onder jullie.

CSGO
screenshot van CS:GO

Doel van het spel CSGO

CounterStrike GO is een first-person shooter game voor meerdere spelers. Alles draait hem dus om anderen af te maken, maar er zijn ook andere doelen aan het spel verbonden. Twee teams, de terroristen en de counter-terroristen, kunnen naast elkaar vermoorden ook objectives volgen. Dat kan het bevrijden van gijzelaars zijn, of het onschadelijk maken van een bom voor de counter-terroristen. De terroristen dienen de bom te plaatsen of de gijzelaars te bewaken. Een eenvoudig opzet dus, maar wel goed voor uren spelplezier.

Sinds 2018 is er ook een battle royale-mode geintroduceerd in CSGO: de Danger Zone. Daar ligt het doel anders. Je wordt met 100 deelnemers gedropt op een eiland, en de laatste die overblijft, wint het spel. De spelers worden uit een vliegtuig per parachute gedropt, en moeten onderweg middelen vinden om deze eliminatiestrijd te overleven. Zo kunnen ze tal van wapens vinden zoals rifle guns, SMG’s en pistolen tot granaten en kogelvrije vesten. Het concept komt van de gelijknamige film ‘Battle Royale’, die als schoolvoorbeeld geldt voor andere in het genre. Denk maar aan The Hunger Games en The Hunt, bijvoorbeeld.

Tips om te wedden op CSGO

Wij zijn zelf enorme fan van FPS-games, en spelen ook geregeld CS:GO. Maar liever dan dat nog, kijken we graag CS:GO online. We volgen een aantal spelers op Twitch, zoals de knappe geeky girl Anomaly en WarriorVigi. Zij doen niet mee aan toernooien, maar je kan wel een hoop leren van hun strategie. Die doen ze trouwens moedwillig uit de doeken voor iedereen die live hun stream volgt. Elke vorm van voorkennis of extra informatie kan je helpen wanneer je je CSGO-weddenschappen maakt.

Eenmaal je het spel goed kent, kan je beginnen met de toernooien te volgen. Om te begrijpen wie het meeste kans maakt tijdens een CSGO-toernooi, kan je natuurlijk gebruik make van je eigen kennis. Maar als deze beperkt is, kan je ook eenvoudigweg kijken naar de odds die de bookmakers aanbieden. Een voorbeeld vind je hier, in de vorm van odds voor CSGO bij Speedybet:

Odds bij Speedybet voor CSGO-toernooi:

CSGO EFire toernooi odds

Hier zie je dat de teams SuperOVD en SHIFT deelnemen aan het CS:GO eFire Master League toernooi. De odds voor winnaar liggen op 3.70 voor SuperOVD, terwijl SHIFT odds heeft van 1.26. Dat betekent in dit geval dat SHIFT dus het meeste kans heeft om dit CSGO-toernooi te winnen.

Populaire CSGO-weddenschappen en -teams

Behalve wedden op de winnaar van het toernooi, bieden bookmakers nog allerlei alternatieve weddenschappen aan tijdens CSGO-toernooien. Hier vind je enkele belangrijke weddenschappen waar je op kan inzetten. Elk van deze weddenschappen vereist een andere tactiek. Wie wil wedden op de precieze eindscore van een map bijvoorbeeld, kan maar beter aandacht besteden aan de voorgeschiedenis van de ploeg. Hier vind je de voornaamste CSGO-bets:

  • handicap bets: waarbij je een team een virtueel voordeel geeft
  • map totaal meer/minder dan 2.5 punten
  • correcte score: vb. eindstand SuperOVD-SHIFT: 2-1
  • ploeg A wint minstens 1 map
  • ploeg A: aantal gewonnen mappen
  • ploeg B: aantal gewonnen mappen
  • map 1 winnaar
  • map 2 winnaar
  • map 3 winnaar

Als trouwe volgers van CSGO online, zetten wij zelf graag in op de eindscore van een match. Daarbij is het voor ons belangrijk om te kijken naar de scores van afgelopen events. Wie deed het goed tijdens de vorige ESL Pro League? Wie was toen onze favoriet, maar stelde teleur? Over de loop der jaren hebben wij een sterke kennis opgebouwd, en daar kwamen steeds dezelfde Counter Strike Global Offensive-ploegen terug.

Daarom geven je een exclusieve inkijk in onze favoriete CSGO-teams kanshebbers. Dit zijn, in volgorde van kans op succes, de teams om het meest naar uit te kijken tijdens CSGO-toernooien. Natus Vincere is uiteraard de Russische topploeg, maar het Noorse Astralis kan echter op meer sympathie rekenen. De ploeg bezit een crushing teamwork dat velen achter hen laat.

Onze top 5 wordt aangevuld door de Zweedse gamers van Fnatic, ook bekend van WoW, gevolgd door G2 en Mousesports. Dit zijn alvast teams om naar uit te kijken, net als Evil Geniuses, die hun naam meer en meer waar aan het maken zijn… Maken ze ook kans op de ESL award? Dat valt momenteel nog af te wachten, want Astralis en Natus Vincere laten zich niet zomaar hun titel afnemen.

Welke toernooien zijn de moeite waard?

Tenslotte geven we je graag nog de belangrijkste CSGO-toernooien mee. Deze vinden jaarlijks plaats. De opzet van deze toernooien bestaat uit meerdere teams van 5 spelers, die het tegen elkaar opnemen. De meeste van deze teams worden uitgenodigd door de organisatoren, maar je kan je soms ook kwalificeren voor een CSGO toernooi.

Het DreamHack Open toernooi in Rotterdam bijvoorbeeld, laat 8 teams toe. Twee daarvan winnen hun entrance via de BENELUX en de Europese kwalificatiewedstrijden. Het grootste en bekendste CSGO-event, het zogenaamde major event, is de ESL Pro League. Deze vindt meerdere malen per jaar plaats met verschillende kwalificaties, en heeft een prijzenpot van bijna een miljoen dollar. In de Verenigde Staten is er het ECS-seizoen, waarbij een half miljoen te winnen valt. Steeds een CSGO tournament om naar uit te kijken in de VS is ook de CS_Summit.

Andere aanraders om te volgen zijn de PGL-toernooien in China, de CSGO Asia Championships. In Rusland is er nog het Epicenter toernooi, en als laatste kunnen we je nog de Blast Pro Series meegeven om op te gokken.

CSGO bonus beschikbaar

Met alle sportwedstrijden op een laag pitje dit jaar, is er gelukkig nog CSGO om op in te zetten. Zo denken wij er ook over, en Speedybet heeft ons daarbij een handje geholpen. De eerste CSGO-bet die we ooit plaatsten, was op het ECS seizoen 8, met Astralis als match winner uitkomst. Daar hadden we geluk mee ook, en zo hadden we snel onze Speedybet bonus van 200 euro vrijgespeeld. Zelfs storten is eenvoudig bij Speedybet, dankzij de wedden met Trustly betaalmethode.

Wedden op CSGO bij Speedybet met bonus:

Speedybet 100% stortingsbonus

> onze eSports bookmakers
> bookmakers Nederland
 >  bookmakers België