World of Warcraft

Wow, precies ja! Dat kan je wel zeggen over een van de grootste hypes in de wereld van esports en wedden op esports, met name World of Warcraft. Het spel vergaarde wereldwijde bekendheid sinds haar release in 2004 door Blizzard Entertainment. Het vervolg op Warcraft III: The Frozen Throne speelt zich af in de fictieve wereld van Azeroth, en er bestaan inmiddels ook acht uitbreidingspakketten voor World of Warcraft: The Burning CrusadeWrath of the Lich KingCataclysmMists of PandariaWarlords of DraenorLegionBattle for Azeroth en Shadowlands. Sinds 2019 is er ook het nieuwe World of Warcraft Classic, een zogenaamde ‘vanille’-versie van het spel. Tal van goeds voor wie World of Warcraft-bets wil plaatsen, dus.

WoW screencapture
screenshot uit World of Warcraft

In totaal heeft WoW meer dan 100 miljoen geregistreerde spelers. Het bedrijf Blizzard Entertainment draait dan ook miljarden winst dankzij dit MMORPG, ofwel massively multiplayer online role-playing game. Een rollenspel dus, dat je online kan spelen met tal van spelers tegelijk. Maar wat is de charme van WoW dan, en hoe komt het dat zoveel jongere en oudere spelers verslaafd aan WoW raken in min of meerdere mate? *

* maak je je zorgen over verslaafd aan WoW te geraken, of vertoont je tiener of kind van WoW-verslaving? Ben je zelf volwassen en wil je afraken van je verslaving van WoW? Gebruik de parental controls – no shame in that! Via deze settings maak je gebruik van een apart paswoord, waarmee je dagelijks of wekelijks speellimieten op het spel kan zetten. Je kan zelfs je eigen schema instellen, zodat je niet te veel WoW speelt.

World of Warcraft: hoe werkt het spel?

In tegenstelling tot League of Legends, is WoW een betalend spel. Er bestaat wel een trial-versie, maar deze is lang niet zo uitgebreid. Spelers betalen een maandelijkse toelage met hun kredietkaart, een Blizzard gamekaart of in-game tokens, en kunnen zo onbeperkt WoW spelen. Je kan je maandelijks aanmelden via de subscription, maar ook kiezen voor 3 of 6 maanden. Dat is alvast een manier hoe de makers van WoW hun geld verdienen.

Het spel omvat 2 manieren om te spelen, zogenaamde ‘realms’. Er is de gewone versie (normal), waarbij je tegen andere spelers en monsters vecht. Daarnaast heb je de RP-mode, waarbij het rollenspel centraal staat. Je kan ook de War Mode inschakelen, waarbij je kiest om actief gevechten met andere spelers aan te gaan. De realms worden ingedeeld volgens taal.

Eerst en vooral maakt de speler een character aan, het zogenaamde avatar. Daarmee kan hij opdrachten en missies uitvoeren in verschillende realms. Je kan kiezen uit verschillende karakters: tovenaars, priesters of warriors. Naarmate je karakter vordert, kan je 2 professionele skills kiezen (zoals smeden, mijnen of juwelen maken). Later in het spel kan je ook secundaire skills vergaren, zoals koken, vissen, archeologie of eerste hulp.

Het doel van het spel WoW is om vijanden te verslaan en missies te volbrengen. Veel missies zitten zo in elkaar dat je ze enkel kan vervolledigen door samen te werken met andere spelers. Je kan namelijk een guilde vormen, waarin verschillende characters met verschillende skills samen zitten om ingewikkelde gameplay-elementen te overwinnen.

Wat vele mensen zo aantrekkelijk vinden aan WoW is de uitgebreide wereld van Azeroth, waarin karakters zoals elfen, draken, weerwolven en zombies heersen. Ook de science-fiction elementen zoals aliens en tijdreizen maken het spel erg aantrekkelijk en populair bij gamers.

Tips om te wedden op World of Warcraft

Zelf spelen we niet zo vaak meer WoW als vroeger. Uiteraard interesseert ons wel nog het wedden op WoW, en dat doen we gedreven. Een voorname tip is uiteraard: weet waar je op inzet. Je kan dagelijks online WoW-streams volgen op youtube of Twitch als je je wil inwerken. Elke voorkennis die je hebt over het spel, draagt immers bij tot het maken van goede beslissingen als je wedt.

Kies een aantal spelers om live te volgen via stream, en leer hun zwaktes en sterktes kennen. Is de speler wild en gaat hij tekeer op zoek naar de vijand, zonder zichzelf in te dekken? Of speelt jouw favoriete WoW-speler eerder defensief, en zorgt hij voor de groep? Dat zijn allemaal factoren die je kan incalculeren, wanneer je wedt op WoW. Hier volgen enkele van de meest gebruikte WoW-weddenschappen bij bookmakers:

 • wedstrijdwinnaar
 • handicaps
 • map totaal meer/minder dan 2.5 punten
 • correcte score
 • ploeg wint minstens 1 map
 • ploeg die de meeste maps wint
 • map winnaar
 • first blood op de map
 • eerste speler/ploeg die 10 kills maakt op de map

WoW-toernooien en beste WoW-teams voor jouw bets

WoW is inmiddels onsterfelijk geworden; over de hele wereld spelen gamers het spel. Met verschillende vertalingen, waaronder Portugees voor de Braziliaanse markt, blijft haar fanbase groeien. Over de hele wereld worden ook WoW-toernooien georganiseerd. Deze events verdelen een aantal teams van vijf personen in twee groepen (meestal elk vier teams), waarna de strijd kan beginnen. Het Arena World Championship is zowat het grootste toernooi, en heeft een prijzenpot van een half miljoen dollar. De andere twee hebben een prijzenpot van rond de 300.000 dollar. Dit zijn de voornaamste WoW-events waar je op kan wedden:

 • Arena World Championship
 • Mythic Dungeon International
 • BlizzCon World Championships

Als het op de beste WoW-teams aankomt, kunnen wij je ook wat bijbrengen. Wij volgen WoW namelijk al sinds een tiental jaren, en kijken ook regelmatig naar de toernooien op stream. Uit de vele WoW streams die we je kunnen aanraden op twitch, hebben we er enkele gekozen die jouw Warcraft-kennis naar de top zal doen stijgen. Volg zeker GingiTV en Method, maar nog meer JokerdTV en Towelliee via Twitch! Die laatste is onze nieuwe Warcraft-held, let op onze woorden: Towelliee zal het nog ver schoppen als hij ooit een WoW-clan joint.

Als we je 1 team kunnen aanraden waar je bijna zeker bent van je winst, is het wel Method. Zij doen zowat in elk denkbaar toernooi mee, en zijn immens populair onder WoW-gamers. Daarnaast is ook het SK Gaming team niet weg te denken uit de WoW-events. Maar hier zijn onze andere, minder bekende favorieten, die ook tot de WoW kanshebbers behoren:

 • Cloud9
 • Splyce
 • The Gosu Crew
 • Tempo Storm
 • Panda Global
 • Evil Geniuses
 • x6tence
 • Fnatic

Dat zijn onze eigen favoriete WoW-ploegen kanshebbers. Als je de toernooien volgt, zal je een aantal van deze teams zeker zien terugkomen, neem dat van ons aan. Onze lijst volgt ook de volgorde van wie het meeste kans maakt om te wedden volgens de bookmaker odds.

WoW-wedden met bonus

Wil je gebruik maken van een bookmaker bonus met je WoW-weddenschappen? We stellen je graag voor aan Speedybet als jouw nieuwe bookie! Sinds het voetbal in 2020 een heuse klap kreeg door de crisis, hebben zij besloten om zich te specialiseren in eSports weddenschappen. Dat was een slimme zet, aangezien er op dat moment niet veel anders was om op te wedden natuurlijk. Bij Speedybet kan je meteen storten met wedden Trustly en spelen, zonder registratie. Daarnaast is de Speedybet bonus eentje die kan oplopen tot 200 euro bij je eerste storting. Veel succes gewenst met jouw WoW-bets bij Speedybet!

Wedden op WoW bij Speedybet met bonus:

Speedybet 100% stortingsbonus

> Al onze eSports bookmakers
Bookmakers Nederland
 Bookmakers België