Wie wint de Amstel Gold Race op zondag 10 april?

Jeroen van den Berg
08.04.2022

Een week na Vlaanderens mooiste is het tijd voor de Amstel Gold Race. Wie zijn de favorieten, wat is het parcours en hoe wedden op de Amstel Gold Race 2022, je leest het allemaal in dit artikel

Het parcours van de Amstel Gold Race 2022

Vorige week was het genieten met de vele klimmetjes, de kasseien en natuurlijk de Oude Kwaremont, maar ook in de Amstel Gold Race wordt er flink geklommen. Er worden maar liefst 33 hellingen overwonnen in 254 kilometer. Zelfs zes kilometer voor de meet is er nog een klim op de Bemelerberg. De eerste klim s al na negen kilometer als de Slingerberg moet worden bestegen. Bij de Amstel Gold Race hoort natuurlijk de Cauberg en die wordt die keer drie maal beklommen net als de Bemelerberg en de Geulhemmerberg.

De steilste hellingen dit seizoen zitten in de aanloop naar de finale. In minder dan 10 kilometer volgende de Gulperbergweg, Kruisweg en Eyserbosweg elkaar kort achter elkaar op. Hoewel deze beklimmingen elk kort van stuk zijn, bereiken ze qua stijging allemaal de dubbele cijfers. Kort daarna volgt de Keutenberg met maar liefst met 22% op 27 kilometer. Voor we met de odds van de bet sites iDeal komen voor de Amstel Gold Race 2022, benoemen we eerst alvast de kanshebbers voor deze editie.

Wie maken kans om de Amstel Gold Race 2022 te winnen?

Vorig jaar won Wout van Aert op een afgesloten circuit en het jaar daarvoor was het Matthieu van der Poel. Van Aert mistte al in de Ronde van Vlaanderen, terwijl Van der Poel deze vorige week juist won. Alle ogen zijn dan ook gericht op Van der Poel. Kort achter Van Aert kwam Pidcock over de streep. Dat verschil was zo klein dat er een foto nodig was om te bepalen de Amstel Gold race won. Sinds 2016 is de Cauberg niet meer de laatste klim van de rit en is het parcours meer gericht op aanvallers. Er staan vier oud-winnaars aan de Start. Dat waren er aanvankelijk vijf, maar Van Aert doet dus niet mee. Van der Poel, Valgren, Gilbert en Kwiatkowski wonnen al eerder de Amstel Gold Race.

De twee topfavorieten zijn in onze ogen toch wel Pidcock en Van der Poel. Andere kanshebbers zijn wellicht Marc Hirschi, Kragh Andersen Madouas. Michael Matthews Kwiatkowski, Tim Wellen en zelfs Tom Dumoulin zouden nog wel eens een gooi kunnen doen naar een overwinning. Het Toto Sportsbook geeft je de beste odds bij de Amstel Gold Race 2022. Maar wie is volgens de bookmakers de grote favoriet om zondag als eerste over de streep te komen?

Odds Amstel Gold Race 10-04-022

© Toto- 07-04-2022- Quoteringen zijn onderhevig aan verandering

De beste odds bij de Amstel Gold Race

We kunnen er niet omheen. Mathieu van der Poel is de grote favoriet bij Toto. Je krijgt 2.60 voor een overwinning van de Nederlander. Thomas Pidcock staat als tweede favoriet genoteerd met 5.10 voor de overwinning. Wout van Aert staat nog in het lijstje, maar heeft al aangegeven niet te gaan rijden. Michael Matthews pakt daarmee de derde favorietenrol over. Voor winst van Matthews krijg je 7.90 keer je inleg. Denk je te weten wie de Amstel Gold Race 2022 gaat winnen? Via de link hieronder kun je een Toto account aanmaken en direct wedden met de beste odds.

Aanmelden bij TOTO

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.