Eredivisie play-offs op donderdag 19-05-2022

Jeroen van den Berg
18.05.2022

Het reguliere seizoen zit er dan wel op, er strijden nog altijd vier clubs voor het laatste Europese ticket. Heerenveen, AZ, Utrecht en Vitesse spelen de halve finales en beide wedstrijden zullen we hieronder bespreken.

De beste odds om te wedden op Heerenveen – AZ Alkmaar

De eerste wedstrijd op donderdag is de heerlijke play-off tussen Heerenveen en AZ Alkmaar. Heerenveen werd achtste en wist daarmee het laatste play-off ticket te pakken. Hoewel het verschil met nummer vier AZ vijf 20 punten was, strijden beide ploegen toch tegen elkaar met hetzelfde doel. Toch is AZ bezig aan een matige reeks. Zo wonnen ze slechts twee van de laatste negen wedstrijden en wist FC Twente ten koste van de Alkmaarders de vierde plek te pakken en zich direct te plaatsen voor de Conference League kwalificatie. De laatste wedstrijd van het seizoen verloor AZ met 1-3 van RKC met een hoop onvrede bij de fans als gevolg. De laatste keer dat AZ een uitwedstrijd won was op 6 maart dit jaar toen ze NEC versloegen.

Heerenveen doet het de laatste weken een stuk beter en lijkt op te bloeien onder Ole Tobiasen. Ze verloren slechts twee van de laatste tien wedstrijden. De enige nederlagen die werden geleden waren tegen Ajax en de tegenstander van donderdag AZ. Heerenveen won de laatste wedstrijd van het seizoen met 3-1 van Go Ahead Eagles door twee goals van Sydney van Hooijdonk. Bij Heerenveen zullen ze het seizoen af moeten maken zonder Joost van Aken. Achter de naam van Nick Bakker staat nog altijd een vraagteken. Wie van beide clubs zet een stap naar de finale van de play-offs en dat felbegeerde Conference League ticket? De beste bookmakers, in dit geval Toto, gaan uit van een overwinning van AZ ondanks de matige serie. Een overwinning van AZ staat op 1.95, een gelijkspel levert 3.75 op en een overwinning van Heerenveen staat op 3.70. We hebben ook nog een mooie bookmaker bonus voor je gevonden in de vorm van gratis weddenschap tot € 50,00 bij Toto.

Eredivisie playoffs odds 19-05-2022

© Toto- 18-05-2022 – Quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Wedden op FC Utrecht – Vitesse

De tweede wedstrijd op donderdag is die tussen FC Utrecht en Vitesse in de Domstad. Eerder dit seizoen speelden de twee clubs in het reguliere seizoen ook al tegen elkaar. In de Gelredome wist Vitesse de punten in eigen huis te houden door op 7 november met 2-1 te winnen van de bezoekers uit Utrecht. Eind februari was Vitesse te gast in de Galgenwaard. FC Utrecht kwam binnen 15 minuten al op 1-0 voorsprong dankzij Sylla maar Vitesse wist echter in de slotseconde toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het was Doekhi die weer eens zijn klasse toonden en een punt pakte voor de Arnhemmers.

Hoewel FC Utrecht het de laatste weken redelijk deed, werd er afgelopen weekend ineens met 3-0 verloren van Willem II in Tilburg. Dat zorgde voor een geïrriteerde coach die even geen zin had in interviews na de wedstrijd en nu een plan gesmeed heeft om de eerste wedstrijd tegen Vitesse te winnen. Bij Vitesse zitten ze in dezelfde situatie want er werden twee van de laatste vijf wedstrijden verloren en er werd ook nog een keer gelijk gespeeld. Toch wisten beide ploegen zich te kwalificeren voor de play-offs en zullen ze met een positief resultaat een stap kunnen zetten naar de finale. De return van deze wedstrijd is op zondag en de finales worden volgende week gespeeld. Volgens Toto is FC Utrecht favoriet om deze wedstrijd te winnen. Je pakt 1.99 voor een overwinning van Utreg en voor Vitesse staan de odds op 3.60. Dat is een flink verschil. Een gelijkspel levert je 3.70 op. Als je met deze odds en mooie bonus wilt wedden hoef je maar één ding te doen: bij Toto aanmelden via onderstaande link.

Aanmelden bij TOTO

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.