FC Twente tegen AZ in de beker

Jeroen van den Berg
17.01.2022

MIdweeks worden deze week de achtste finales van de KNVB Beker gespeeld. Op woensdagavond staat de mooiste wedstrijd op het programma. FC Twente neemt het thuis op tegen AZ woensdag. Wie gaat er door naar de kwartfinale?

FC Twente al negen wedstrijden op rij ongeslagen

Twente, onder leiding van Ron Jans, is bezig aan een goede reeks. De Tukkers hebben sinds de verloren wedstrijd tegen PSV niet meer verloren. Op 30 oktober werd het 5-2 voor PSV in het Philips Stadion. Na die wedstrijd speelde nog twee keer gelijk maar werd er maar liefst zes keer gewonnen. Afgelopen weekend won FC Twente met 2-0 van Heerenveen, FC Twente staat zesde in de Eredivisie maar heeft het gat met nummer drie Feyenoord inmiddels weten te verkleinen tot slechts drie punten. Bovendien staat FC Twente op evenveel punten als AZ Alkmaar dat op de vijfde plek staat en dus de tegenstander is van Twente op woensdag.

Hoewel Ron Jans zeker niet mag klagen over de huidige vorm van zijn FC Twente, zijn er wel wat blessures. Jody Lukoki, Kik Pieri, Wout Brama en Zerrouki zullen allemaal niet aan kunnen treden tegen AZ. Jans zal dus opnieuw moeten improviseren. Toch lukt hem dat de laatste weken aardig gezien de laatste resultaten. Voor we gaan kijken wat de beste bookmakers odds zijn voor een overwinning van FC Twente, kijken we eerst naar de resultaten en vorm van AZ.

AZ wint negen keer op rij

De statistieken van AZ zijn zelfs nog beter dan die van FC Twente. Zo speelden de Alkmaarders gelijk op 28 november, maar werden daarna alle wedstrijden gewonnen. In die periode waren er veel wedstrijden waar AZ drie of vier keer wist te scoren. Wel krijgt de ploeg bijna iedere wedstrijd wel een tegengoal en dat zal nog best wel een smet zijn op de mooie resultaten van de ploeg van Pascal Jansen. De club werd vorig jaar derde en als het zo door blijft gaan, kunnen ze zich opnieuw opmaken voor een strijd om minimaal de derde plek.

AZ is nog op drie vlakken actief. Behalve de Eredivisie is er natuurlijk de KNVB Beker en ook nog de Conference League. Wat dat betreft heeft de club uit Alkmaar nog een druk seizoen voor de boeg. Wel ontstonden er in december wat blessures en moet Jansen het doen zonder Jelle Duin, Thijs Oosting, Midtsjo en Helmer. Zakaria Aboukhlal is opgeroepen voor het Marokkaans nationale elftal en doet mee aan de Africa Cup of Nations. Of AZ voor de tiende keer gaat winnen op woensdag avond zien we hieronder als we de quoteringen van de bookmakers erbij pakken.

Wedden op FC Twente - AZ

©Betcity-17-01-2022-quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Hoge odds bij Betcity

FC Twente – AZ is een echte bekerkraker en Betcity komt dan ook met geweldige odds naast de Betcity bonus. Je krijgt namelijk voor FC Twente 2.95 voor een overwinning, terwijl AZ favoriet is met 2.28 voor de winst. Een gelijkspel levert het meeste op met 3.50. Het zal met de vorm van de dag te maken hebben wie deze wedstrijd zal winnen want beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Via de knop hieronder pak je direct deze mooie odds en krijg je als nieuwe speler ook nog een gratis weddenschap van € 20,00!

Aanmelden bij BetCity

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.