Gent – Club Brugge: halve finale Beker van België op woensdag

Jeroen van den Berg
01.02.2022

Op woensdagavond 2 februari staan AA Gent en Club Brugge tegenover elkaar in de halve finale van de beker van België. Dit is de eerste van twee wedstrijden om te bepalen wie er naar de finale gaat. We gaan kijken naar de odds bij de beste bookmakers.

AA Gent won de laatste wedstrijd van Club Brugge

Hoewel het dit seizoen nog niet fantastisch gaat met AA Gent, zullen ze met vertrouwen Club Brugge ontvangen. De vorige keer dit seizoen dat de ploegen elkaar tegenkwamen werd het namelijk 6-1 voor Gent. Dat was aan het begin van het seizoen. De laatste weken lukt het Gent echter maar niet om te winnen in de Jupiler Pro League. Er wordt veel gelijk gespeeld en de laatste keer dat Gent dan ook won, was in de kwartfinale van de Croky Cup. Gent staat nu op de zesde plaats met maar liefst 11 punten achterstand op Brugge en 20 punten achter Union Saint-Gilloise.

De Buffalo’s hadden de laatste weken nogal veel blessures, maar de blessureboeg lijkt inmiddels leeg te lopen. Afgelopen weekend verloor Gent van Antwerp met 0-1. Dat betekent ook dat Antwerp nu in zes wedstrijden slechts drie keer wist te scoren. Je kunt dus wel spreken van een vormcrisis. Lukt het om het tij te keren in de beker? We gaan zo kijken of AA Gent toch de favoriet is bij de bookmakers. Dit zeggen de bet sites Belgie?

Club Brugge ongeslagen sinds verlies tegen Cercle

Van Club Brugge is het toch wel bekend dat ze bovenaan in de Pro League meedoen en altijd strijden om het kampioenschap. Nu staat Club Brugge echter tweede met een schrikbarende achterstand van 9 punten op Union Saint-Gilloise. Club verspeelt dit seizoen meer punten dan gebruikelijk en ziet de titel concurrent uit Sint-Gillis daar van profiteren. Tegelijkertijd komt Antwerp ook ineens dichtbij. In de beker deed Brugge het wel degelijk en wonnen ze de vorige match met 4-1 van Leuven. 

Coach Alfred Schreuder is nog wat zoekende, maar kan zich nu al onsterfelijk maken door op dinsdag Gent te verslaan. Dat moet wel met een deels gewijzigde selectie aangezien er op de slotdag van de transfermarkt nog wat verschuivingen waren. Kamal Sowah maakt de overstap naar AZ maar Sargis Adamyan en Denis Odoi komen de ploeg van Schreuder versterken. Ignace van der Brempt en Youssouph Badji hebben inmiddels (tijdelijk) Brugge verlaten. Wat heeft dit voor invloed op de quoteringen bij deze Croky Cup wedstrijd? Je ziet het hieronder.

AA Gent Club Brugge odds

© Betway -01/02/2022-quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Waar kun je het beste wedden op AA Gent – Club Brugge?

Van de Belgische bookmakers is het Betway met wel erg goede odds bij deze wedstrijd. Zo krijg je 2.70 voor een overwinning van Gent en staan de odds voor Club Brugge net iets lager met 2.50. Voor een gelijkspel krijg je bij deze bookmaker 3.30. Ook zijn er mooie boosts te vinden, waarbij je bij een aantal combinaties tot wel zeven keer je inzet krijgt. Dat is bijvoorbeeld het geval als Club Brugge en Anderlecht allebei hun eerste halve finale in de Croky Cup winnen. Je vind de odds via de link hieronder en kunt natuurlijk ook nog even snel de Betway review lezen!

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.