Luik-Bastenaken-Luik 2023: gokken met de beste quoteringen

Jeroen van den Berg
20.04.2023

Zondag is het alweer tijd voor de laatste voorjaarsklassieker van 2023. Luik-Bastenaken-Luik is het laatste wielermonument en is misschien wel het zwaarste van allemaal. Wie zijn de favorieten en welke bookmaker heeft de beste odds?

Parcours Luik-Bastenaken-Luik 2023

We hebben een schitterend voorjaarsseizoen achter de rug en La Doyenne, zoals Luik-Bastenaken-Luik genoemd wordt, is dan ook de kers op de taart. De allereerste editie werd al gereden in 1892 en dat was ruim voor Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen. Het startschot wordt traditiegetrouw gelost in Luik op het Place-Saint Lambert in Luik. In totaal zijn er elf officiële beklimmingen waarvan de eerste Côte de la Roche-en-Ardenne al vrij vroeg aan het begin opdoemt. Na zo’n 117 kilometer volgt er een korte maar o zo steile helling met de Côte de Saint-Roch en daar kan het eerste verschil al gemaakt worden.

Toch verwachten we dat de titanenstrijd pas los zal barsten in Vielsalm, met twaalf kilometer later de Côte de Mont-le-Soie wat het begin van de voorfinale betekent. Een flink aantal stevige hellingen zullen ervoor zorgen dat La Doyenne 2023 zoals vanouds een uitputtingsslag is waarbij alleen de sterkste benen zullen overleven. Maar welke renner heeft het in zich om Luik-Bastenaken-Luik 2023 te winnen? We zullen een aantal favorieten bij de bookmakers Nederland en bookmakers België benoemen.

Unibet welkomstbonus

WIe zijn de favorieten voor La Doyenne 2023

De bookmaker waar je de beste odds vindt bij Luik-Bastenaken-Luik 2023 is Unibet. Deze bookie is voor zowel Nederlanders als Belgen beschikbaar met een Unibet klantenservice die in het Nederlands te bereiken is. Wat opvalt is dat alle bookmakers dezelfde favoriet voor ogen hebben. Tadej Pogačar wordt gezien als een topfavoriet voor de Luik-Bastenaken-Luik vanwege zijn sterke klimvermogen en explosiviteit. Het parcours in de Ardennen zou hem goed moeten liggen. Remco Evenepoel en Tom Pidcock worden ook genoemd als mogelijke kanshebbers voor de overwinning.

Evenepoel is momenteel in voorbereiding op de Giro d’Italia, maar wil zijn titel wel graag verdedigen. Evenepoel won de 2022 editie van La Doyenne terwijl Pogacar het jaar ervoor won. Pidcock had wat kwaaltjes in de Tirreno-Adriatico, maar kan een geduchte concurrent zijn als hij terug in vorm komt. Je vraagt je wellicht af waarom we Matthieu van der Poel en Wout van Aert niet als favorieten benoemen. Het antwoord daarop is simpel: beide renners hebben Luik-Bastenaken-Luik niet opgenomen in hun programma.

Unibet Luik Bastenaken Luik 2023 odds

© Unibet – 20-04-2023-odds kunnen veranderen

De beste odds bij Luik-Bastenaken-Luik

Bij het wedden op een grote wielerronde en klassieker zijn goede odds wel zo belangrijk. We kunnen je alvast vertellen dat het Unibet is waar je de beste odds vindt. Er zijn namelijk een hoop bookmakers die hun odds voor Luik-Bastenaken-Luik nog niet weergeven. Er wordt al gekeken naar de winnaars van de Giro d’Italia en de Tour de France, terwijl er eerst nog de laatste voorjaarsklassieker op het programma staat.

We hebben wel al een speciale weddenschap gevonden die gaat tussen Pogacar en Evenepoel. Eindwinst van de Sloveen staat hierbij op 1.36 terwijl je 3.00 krijgt als Remco Evenepoel wint. We verwachten dat de odds bij alle bookmakers nog voor het weekend gepubliceerd zullen worden. Daarnaast staat er voor Nederlandse spelers een mooie welkomstbonus klaar en is het natuurlijk fijn dat bij Unibet uitbetalen bliksemsnel geregeld wordt. Je uitbetaling staat vaak al dezelfde dag op je rekening!

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.