Wedden op het NK wielrennen 2022

Jeroen van den Berg
22.06.2022

Met de NK Wielrennen alweer in volle gang is het tijd om te kijken wie er de favorieten zijn voor het NK Wielrennen op de weg aanstaande vrijdag. We bespreken het parcours en natuurlijk de kanshebbers zodat je voorbereid kunt wedden op het NK Wielrennen 2022.

Hoe ziet het parcours van het NK Wielrennen eruit vrijdag?

Voor de derde keer op rij wordt het NK Wielrennen gereden op de VAM-berg in Drenthe. De voormalig vuilnisbelt zorgt voor het nodige klimwerk. Er wordt gestart in Westerbork. Vervolgens rijden de coureurs via een lus van 14 kilometer naar de VAM-berg. Via een brede weg komt men uit op de berg zelf. De berg is net als vorig jaar bergop maar niet op de kasseien helling. Op 300 meter na de helling is er nog een tweede klim, waardoor er meer diversiteit is en een grotere groep renners kans maakt op de overwinning. Deze tweede helling is het Mount Vampad die enorm steil is met 200 meter aan 12%. De finish bovenop kort na het Attero Pad met 500 meter aan 6% op kasseienstroken en een korte afdaling zal in ieder geval voor spektakel zorgen. Bij de bookmakers Nederland kun je natuurlijk wedden op het Nederlands Kampioenschap Wielrennen 2022.

Wie doen er mee aan het NK Wielrennen 2022 op de weg

Met nog een week voor het begin van de Tour de France doet lang niet elke Nederlandse wielrenner mee aan het NK. Dit jaar doen Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle, Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Wout Poels, Danny van Poppel en Wilco Kelderman niet mee. Ook Antwan Tolhoek, Koen Bouwman en Nils Eekhoff zullen op vrijdag niet deelnemen. Toch heeft Jumbo Visma nog verschillende renners die een gooi kunnen doen naar het kampioenschap en wordt deze ploeg dan ook gezien als een van de kanshebbers.

Olav Kooij is bijvoorbeeld een rappe man die kan verrassen op dit parcours. Kooij werd volgend jaar zevende. Daarnaast kun je ook Mike Teunissen rekenen tot een van de kanshebbers op dit NK. Iemand die we toch ook niet uit mogen uitsluiten is Tom Dumoulin die bezig is aan zijn laatste seizoen en wat goed te maken heeft na zijn verlies op de tijdrit.. Een andere veteraan wist op woensdag de tijdrit te winnen. Die veteraan luistert naar de naam Bauke Mollema die na zijn goede tijdrit dus ook als kanshebber gerekend moet worden. Een van de bookmakers waar je goed kunt wedden op wielrennen is Bet365 Nederland. Laten we dan ook kijken of we daar odds kunnen vinden bij het NK Wielrennen.

Tour de France odds Bet365

Wedden op het NK Wielrennen 2022

Helaas zijn er nog niet veel bookmakers zijn in Nederland waar je kunt wedden op het NK Wielrennen 2022. Ook bij Bet365 zijn er nog geen odds te vinden op het moment van schrijven. Nu kun je bij deze bookmaker wel al wedden op de Tour de France zoals je hierboven kunt zien en zijn er regelmatig andere wielerevenementen te vinden. Daarnaast zijn er ook regelmatig bonussen te vinden en heb je dus genoeg redenen om eens bij deze bookmaker te spelen. Eerst is het wel zo handig om te weten hoe Bet365 storten in z’n werk gaat natuurlijk. Als je je gelijk wilt aanmelden kun je dat doen via de onderstaande link.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.