De fantastische Nations league wedstrijd tussen Spanje en Portugal

Jeroen van den Berg
01.06.2022

#Ad Spanje en Portugal beginnen op woensdagavond een nieuw Nations League avontuur en twee buurlanden spelen tegen elkaar in hun eerste wedstrijd. Wie van de twee landen komt als winnaar uit de bus? Hier kun je wedden met de beste odds.

Verliezend EK finalist Spanje bereidt zich voor op het WK

De nieuwe generatie van La Roja verraste vorig jaar op het EK vriend en vijand. Met een hoop nieuwe namen versloeg de ploeg van Luis Enrique topfavoriet Frankrijk in de halve finale en leken ze een gooi te doen naar het Europees Kampioenschap. Waar de Spanjaarden jarenlang domineerden met namen als Busquet, Pique, Iniesta en Xavi is er nu een nieuwe generatie opgestaan. Na het succes op het EK, lijkt Spanje dit jaar weer mee te kunnen doen op het WK nadat ze in 2014 op het WK uitgeschakeld werden in de achtste finale. In 2016 kwam het grote Spanje zelfs niet verder dan de groepsronde op het EK. Inmiddels heeft Luis Enrique zijn mannen aan het voetballen gekregen en zijn ze bezig aan een goede reeks.

Als Spanje van Portugal wint, is dat hun vijfde achtereenvolgende zege. Eerder dit jaar won Spanje met 2-1 van Albanië waarna slechts drie dagen laten IJsland met 5-0 werd opgerold. Enrique moet het wel doen zonder Aymeric Laporte die moet afhaken door een knieprobleem terwijl hij Pedri ook moet missen. Unai Simon zal onder de lat staan aangezien David de Gea ook nog niet fit genoeg is. Grote namen zoals Gavi, Ferran Torres en Alvaro Morata worden allemaal in de basis verwacht op donderdag. Blijft Spanje ongeslagen op donderdag? We zien zo de verwachting van de bookmakers Nederland als we over de odds gaan.

Portugal via de play-offs naar het WK

De kwalificatiewedstrijden verliepen wat minder dan verwacht voor Portugal en uiteindelijk moesten de Portugezen via de play-offs hun plek op het WK zien te behalen. Eerst werd Turkije met 3-1 verslagen en vervolgens werd er van Noord-Macedonië met 2-0 gewonnen en is Portugal nu zeker van haar plek op het WL. Op een wereldkampioenschap wist Portugal nooit echt hoge ogen te scoren. In 1966 werd de derde plek op het WK behaald maar de afgelopen drie toernooien wist werd Portugal telkens in de achtste finale uitgeschakeld.

Aan oefenmeester Fernando Santos en natuurlijk CR7 de taak om daar dit jaar verandering in aan te brengen. Voor Cristiano Ronaldo zal het zijn laatste WK zijn en komt de Nations League op een goed moment om te kijken of Portugal klaar is voor het wereldkampioenschap. A Selecao neemt het de komende weken achtereenvolgens op tegen Spanje, Zwitserland en Tsjechië. Spanje en Portugal kwamen de laatste vier onderlinge wedstrijden niet verder dan een gelijkspel en de laatste reguliere overwinning was op 17 november 2010 toen Portugal met 4-0 won. Bij Portugal zal alleen Ruben Dias missen en maakt Cristiano Ronaldo zich alweer op voor zijn 187e interland. Bet365 Nederland heeft de beste odds bij deze wedstrijd en die zullen we er dan ook direct bijpakken.

Bet365 odds bij Spanje Portugal Nations League 02-06-2022

© Bet365 – 01-06-2022 – Quoteringen zijn onderhevig aan verandering

De beste odds om te wedden op Spanje – Portugal in de Nations League

Spanje – Portugal is een echte kraker en daar horen dan ook lekkere odds bij. Je krijgt voor een overwinning van Spanje 2.10 en voor een overwinning van Portugal 3.50. Een gelijkspel staat op 3.30. Dat zijn al goede odds maar met de Bet Boost pak je voor een 3-1 overwinning van Spanje nu maar liefst 23 keer je inzet! Als Portugal scoort in beide helften, levert dat je 6.50 op! Er zit nog maar één ding op:  snel bij Bet365 storten om te zorgen dat je op tijd klaar zit voor deze heerlijke wedstrijd in de Nations League en bovendien nog een mooie bonus pakt!

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.