De degradatiestrijd in de Eredivisie is in volle gang, nog twee wedstrijden te spelen!

Jeroen van den Berg
10.05.2022

#Ad Als je eenmaal in de Eredivisie speelt wil je natuurlijk niet meer terug naar de Keuken Kampioen Divisie en met nog twee wedstrijden te spelen proberen meerdere clubs degradatie te voorkomen. Wie speelt er ook volgend seizoen in de Eredivisie?

Wie maken deel uit van de degradatiestrijd in de Eredivisie?

Van de 18 Eredivisie clubs degraderen de nummers 17 en 18 direct naar de Keuken Kampioen Divisie. De nummer 16 speelt play-offs tegen de vier periodekampioenen en de twee resterende beste ploegen van de Keuken Kampioen Divisie. Momenteel staat Sparta op de zestiende plaats, Willem II voorlaatste en PEC Zwolle op de achttiende plaats. WIllem II en PEC Zwolle zouden met deze stand dus direct degraderen.

Het seizoen is echter nog niet voorbij. Er zijn nog twee wedstrijden in de reguliere competitie te spelen en het verschil tussen PEC en Sparta is slechts drie punten. Fortuna Sittard en RKC staan (voorlopig) veilig op de 15e en 14e plek met 32 punten. Dat zijn er drie meer dan Sparta en Willem II. Met nog twee wedstrijden te spelen loopt de spanning op in de Eredivisie, zeker als je het programma van speelronde 33 op woensdag bekijkt. Bij deze wedstrijden horen natuurlijk hoge odds van de beste bookmakers en die zullen we dan ook direct bij elke wedstrijd vermelden.

RKC – Heracles

RKC lijkt veilig te staan maar weet ook dat het met een nederlaag terug bij af is. Ze spelen op woensdag tegen Heracles dat op de dertiende plek staat met 34 punten. Heracles wist de laatste twee wedstrijden niet te winnen, terwijl RKC juist won en een wedstrijd gelijk speelde. Als RKC zeker wilt zijn dat het volgend seizoen in de Eredivisie speelt, zullen ze moeten winnen van de Heraclieden. RKC is favoriet met 2.25 terwijl je voor een overwinning van Heracles 3.20 krijgt. Een gelijkspel staat op 3.40.

Fortuna Sittard – Vitesse

Fortuna Sittard heeft met Vitesse de moeilijkste tegenstander op woensdagavond, maar speelt wel in eigen huis. Bovendien won RKC op 20 maart al met 1-2 op bezoek in het Gelredome. Hoewel Fortuna het wat beter lijkt te doen in uitwedstrijden in deze fase, werd de laatste thuiswedstrijd tegen Groningen overtuigend met 3-1 gewonnen. De odds liggen dicht bij elkaar. Fortuna staat op 2.62 terwijl Vitesse op 2.60 staat. Een gelijkspel levert dan ook het meeste op met 3.60 bij Bet365 Nederland.

Cambuur – Willem II

Als Willem II wilt overleven in de Eredivisie moeten ze Cambuur zien te verslaan. Ze treffen een aangeslagen Cambuur aan wat de TIlburgers ten goede kan komen. De laatste keer dat Cambuur won was namelijk op 26 februari en de laatste keer dat de Friezen ook maar de nul konden houden was op 22 januari. Willem II moet winnen en deed dat afgelopen zondag al van Heracles. Daarbij had het de pech dat de concurrentie echter ook punten wist te pakken. Ook bij deze wedstrijd staan de quoteringen nagenoeg gelijk. Winst van Willem II levert 2.50 op terwijl Cambuur dat thuis speelt op 2.60 staat. Een gelijkspel staat op 3.75 maar daar zullen ze niet zoveel aan hebben in Tilburg.

Programma degradatiestrijd Eredivisie

© Bet365-10-05-2022 – Quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Wedden op Sparta – PEC Zwolle

De nummer 16 Sparta neemt het op tegen PEC Zwolle dat laatste staat. Het onderlinge verschil is slechts twee punten en dat betekent dat PEC Zwolle van directe degradatie naar een plek in de play-offs kan gaan. Dan is er nog altijd een wedstrijd te spelen, maar verliezen zal desastreus zijn voor PEC Zwolle. Sparta zal willen winnen en hopen op puntverlies van Fortuna Sittard. De vorige wedstrijd tussen deze clubs liep uit in een 1-1 gelijkspel aan het begin van het seizoen. Sparta is favoriet bij de bookmakers met 2.37 en voor PEC Zwolle pak je nu 3.10. Met zulke goede odds moet je natuurlijk niet twijfelen. Sneel Bet365 storten, inzetten en ook nog een mooie bonus pakken. Het kan via de link hieronder.

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.