Beste alternatieve bookmakers voor Unibet / Betsson in Nederland

Sinds de Nederlandse wet omtrent Kansspelen inmiddels is uitgeklaard, zijn er een aantal online bookmakers die in Nederland niet beschikbaar zijn met hun sportsbook. Om hun voetbal- en sportweddenschappen aan te kunnen bieden, moeten de bookmakers eerst een licentie aanvragen. Pas wanneer deze is goedgekeurd, worden het bookmakers waar legaal wedden vanuit Nederland is toegestaan.

Sinds de legalisering van de NL gokmarkt begin oktober 2021, werden er aanvankelijk tien vergunningen toegelaten. Frappant is daarbij dat enkele grote namen ontbreken in het lijstje. Denk maar aan 888sport,  Bwin, Unibet en LeoVegas bijvoorbeeld, toch enkele van de meest bekende bookies wereldwijd. Wat is er met hen dan gebeurd? Hoe komt het dat zij geen licentie kregen? Mis jij Unibet zo erg dat je het beste alternatief zoekt?

Onze aanrader: Betcity heeft dezelfde provider van sportsbook als Unibet. Deze provider heet Kambi, en die zal je niet toevallig bekend voorkomen. Op het kleurverschil na is de layout ervan precies hetzelfde als bij Unibet. Sterker nog, ook de weddenschappen en odds verschillen niet of nauwelijks van het aanbod zoals je het bij Unibet zou vinden. Met dat verschil dat Betcity ook geregeld odds boosts voor belangrijke competities aanbiedt, zowel landelijk als internationaal. Het is daarom een van onze beste bookmakers Nederland. Benieuwd naar Betcity.nl als beste alternatief voor Unibet?

1

betcity.nl

BetCity.nl Review
Betcity bonus

★★★★1/2

Top-alternatief!

  • iDEAL wedden
  • Grote hoeveelheid sportweddenschappen
  • Kambi-sportsbook (zelfde als Unibet)
  • 20 euro wedbonus
Aanmelden bij BetCity

Welke alternatieve bookmakers zijn er?

Waar kan je dan nog online wedden op sport vanuit Nederland? Gelukkig kwam er onlangs uitsluitsel en kwamen er een tiental bookmakers met vergunning op de markt. In de volgende lijst vind je alle keuzes voor bookmakers die momenteel actief zijn bij ons, en in het bezit zijn van hun NL licentie. Deze bieden we aan als alternatieven voor bookmakers die (nog) geen Nederlandse vergunning hebben. Bij de volgende bookies kan je dus perfect legaal wedden in Nederland!

2

bet365 nl

Bet365 Review

★★★★1/2

NL licentie sinds oktober

  • Grote hoeveelheid sportweddenschappen
  • iDEAL wedden
  • bookmaker sinds 2001
  • tot 100 euro wedkrediet!

3

toto nl

Toto Review

★★★★

Bekendste bookmaker in Nederland

  • steeds aan het verbeteren

Weldra online

4

livescore logo groot

LiveScoreBet Review

★★★★

Weldra beschikbaar

  • tal van ervaring als bookmakers

Weldra online

Hoewel er een heleboel alternatieve bookmakers op de markt is die onder andere licenties (zoals onder Curacao of Malta) opereert, zijn spelers bij hen niet beschermd onder de lokale kansspelwet. Alle bookmakers die we in deze lijst actief promoten, behouden wel een Nederlandse licentie. Daarom kan je bij deze alternatieve aanbieders perfect legaal en betrouwbaar wedden op sport.

Waarom slechts enkele bookmakers met vergunning?

Bwin. Unibet. Betsson. Mr. Green. William Hill. Rizk. De lijst kunnen we eindeloos blijven aanvullen. Vele van deze oude bekende bookmakers hebben in het verleden wel op de Nederlandse markt hun diensten kunnen aanbieden. Toen was er echter nog geen regelgeving omtrent het aanbieden van online gokspelen. Inmiddels werd de wet opgesteld, en hebben enkele van deze aanbieders wel degelijk een vergunning aangevraagd.

Dit proces kan echter lang aanslepen en heeft een heleboel voeten in aarde. Zo moeten de aanvragers een Nederlands document opstellen van wel 60 pagina’s lang, en aan allerlei verplichtingen voldoen. Pas dan komen ze in aanmerking voor hun licentie. Pas dan kunnen ze in Nederland legaal online opereren, met de gekende stempel van ‘Vergunninghouder Kansspelautoriteit’ in al zijn glorie. Alleen sites met deze erkenning zijn dus gelicentieerd in ons land.

woordmerk kansspelautoriteit

Druppelsgewijs zullen we echter merken dat vele van de grote namen op de NL markt zullen verschijnen. Grote sportwedden- en online casino-bedrijven zoals Casumo, Mr. Green, Betsson, Bwin en Betway zullen weldra ook online te bezoeken zijn vanuit Nederland. Sommigen onder hen weliswaar onder een andere naam, dat valt nog af te wachten. Maar hun moederbedrijf is vastberaden, daar kan je vanop aan. Het is wel zeker dat de meeste bookies hun uiterste best zullen doen om een licentie in Nederland vast te krijgen.

Oud wed-account gesloten?

Ben je op zoek naar een geweldige nieuw bookmaker alternatief, omdat je eerder een account had dat nu geblokkeerd werd? Sommige spelers in Nederland zitten precies in dergelijke situatie. Ze hadden vroeger een account bij Unibet, Mr Green, Betsson of noem maar op. Maar sinds de regularisering kunnen ze niet meer op de site. Hun Unibet of eender welke andere bookmaker is niet langer actief, hun account werd geblokkeerd. Ze moeten dus op zoek naar een alternatief. Welke bookmakers kan je wel gebruiken in Nederland? Al de alternatieven vind je in onze lijst bovenaan.

Unibet alternatieven

Waarom heeft Unibet geen licentie in Nederland?

Omdat Unibet in het verleden op de Nederlandse markt heeft begeven, nog voordat ze een vergunning hadden. Ze werden daarom uitgesloten om in oktober 2021 al hun aanvraag tot vergunning in te dienen. We verwachten wep dat ze in april 2022 live zullen gaan in Nederland. Ontdek inmiddels de beste alternatieven voor Unibet hier. Wij bieden uitsluitend bookmakers aan met een vergunning in Nederland.

Wanneer mag Unibet in Nederland weer online kansspellen aanbieden?

Wij verwachten met grote waarschijnlijkheid dat de Unibet-website in april 2022 weer bereikbaar zal zijn. Ze dienen rond de tijd van schrijven hun vergunning aan te bieden, zodat ze tegen die tijd online mogen. Naar alle waarschijnlijkheid mag Unibet dus vanaf april weer online kansspelen en sportweddenschappen aanbieden.

Waarom hebben bookmakers als Mr Green, 888sport en William Hill geen Nederlandse licentie?

Sinds april 2021 konden bookmakers een licentie aanvragen in Nederland. Sommigen kregen echter een penalty ofwel tijdstraf, waarbij ze niet meteen un vergunningsaanvraag mochten doorgeven. Dit kwam soms doordat ze eerder niet in lijn met de Nederlandse wetgeving hun diensten toch aanboden. Vele van deze bookmakers zullen pas in de loop van 2022 in Nederland online gaan. Momenteel mag je enkel legaal wedden bij de alternatieve bookmakers met licentie die we op deze pagina vertonen.