Cryptocurrency bookmakers: wie aanvaardt BitCoin? Hoe crypto storten?

Cryptocurrency is de moderne digitale munteenheid, die tot op heden nog steeds in populariteit blijft stijgen. Het biedt ook steeds meer mogelijkheden, en crypto’s lijken dan ook niet meteen te verdwijnen. Er komen er zelfs steeds meer bij. Precies hierdoor komen er ook meer en meer puur cryptocurrency bookmakers op de markt.

We geven je een introductie tot de verschillende crypto-munten als betalingsmiddel, alsook een overzicht van een aantal populaire verschillende crypto-eenheden en bij welke bookies je deze kan gebruiken. Op zoek naar de populairste crypto currencies die bookies aanvaarden? Dat zijn Bitcoin, BitcoinCash, Ethereum, Ripple en LiteCoin. Belangrijk om te weten is dat momenteel geen enkele van deze munteenheden gereguleerd wordt door de centrale banken. Daardoor zijn ze niet per se minder betrouwbaar, ter verduidelijking. Het is alleen onderhevig aan digitale controle, maar niet gecentraliseerd.

Weet jij al hoe je kan wedden met Bitcoin of een van deze andere digitale munteenheden? Hier pak je meteen de beste bookmaker op de cryptomarkt. BUFF.bet en Mobius.bet zijn beide een geweldige bookie met een heel toegewijde community, waar je ook op esports kan inzetten. Ontdek de bookies in onze lijst.

Wie zijn de beste Cryptocurrency Bookmakers?

Hier vind je een volledig overzicht van al de beste bookmakers die ook cryptocurrencies aanvaarden als betaalmethode. Heb je meer informatie nodig over betalen met crypto en wil je nog geen betting site uitkiezen? Lees dan verder onder de tabel.

Opgelet: Wij adverteren enkel bookmakers met landelijke licentie, in lijn met de Kansspelwetgeving. Vanaf 1 oktober 2021 komen er verschillende nieuwe Nederlandse licentiehouders bij. Tot die datum zijn Toto en ZEturf de enige bookmakers met een licentie voor online wedden in Nederland. Belgen kunnen bij meerdere gelicentieerde bookies terecht uit onze Beste Bookmakers België lijst.

1

mobiusbet logo

Mobiusbet Review

★★★★

Goeie promo’s, veel esports

 • 2 keuzes voor deposit bonus
 • Veel eSports weddenschappen
 • Veel promoties, o.a. € 10 free bet
 • BitCoin, LiteCoin, Ethereum aanvaard

2

noxwin

Noxwin Review

★★★★

Beste bonus

 • € 50 free bet
 • BitCoin, LiteCoin, Ethereum aanvaard

3

buff.bet

Buffbet Review

★★★

eSports-specialist

 • 2 keuzes voor deposit bonus!
 • Gunstige odds
 • BitCoin, LiteCoin, Ethereum aanvaard

4

Het logo van Intertops

Intertops Review

★★★

Scoort sterk op alle punten

 • 3 keuzes voor deposit bonus!
 • Wekelijkse odds boosts (Special offers)
 • Groot wedaanbod
 • Bitcoin, BitcoinCash, LiteCoin aanvaard

 

Er gaan geruchten rond dat meer dan de helft van alle transacties met Bitcoin, Ethereum, LiteCoin & Ripple naar online bookmakers gaan. Hoewel we dit cijfer niet echt kunnen nakijken, is het redelijk logisch dat veel gokkers hiervan gebruik maken wegens strenge wetgevingen voor online wedden bij vele landen.

Ripple is echter moeilijk voor ons om terug te vinden bij de bookies. Het lijkt dat de MGA-gelicentieerde bookmakers nog niet helemaal up-to-date zijn daarmee. Voorheen was er Stake.com die deze wel accepteerde, maar die bookmaker is inmiddels niet meer toegankelijk voor ons in Nederland.

Hoe werkt wedden met cryptocurrencies?

Nu dat je weet dat veel online weddenschappen gebeuren met dit transactiemiddel, wil je misschien ook weten hoe je dit zelf ook kan doen.

 1. Maak een account aan bij een crypto bookmaker (zoals stake.com)
 2. Open een Crypto wallet bij Coinmama waar je geld kan storten en uitbetalen
 3. Kies je gewenste crypto munteenheid en stort geld
 4. Je krijgt de hoeveelheid in de gekozen currency, afhankelijk van de wisselkoersen
 5. Een kleine transactiekost wordt altijd aangerekend

Coinmama crypto currency exchange

Enkele voor- & nadelen van Crypto betting

Zoals bijna met elk betalingsmiddel heb je voor & nadelen. Soms heb je zelfs voordelen die voor sommige andere klanten ook nadelen kunnen zijn. Dit zijn volgens ons de belangrijkste punten betreffende Crypto weddenschappen:

✅ Super snel

✅ Anonieme transacties

✅ Meer keuze uit bookmakers

✅ Deze bookies zijn vaak nieuw, waardoor zij met top-aanbiedingen moeten afkomen om klanten aan te trekken

✅ Kosten bij transacties zijn tegenwoordig niet zo duur

✅ Je kan extra veiligheid inbouwen door meer security op je account te plaatsen zodat enkel jij toegang kan krijgen

❌ Door de anonimiteit is er ook geen controle van de overheid

❌ Sommige bookies zonder licenties gebruiken crypto om toch weddenschappen te kunnen aanbieden

Wedden met crypto: conclusie

Zoals je kan zien, gaan er dus zowel positieve als negatieve dingen gepaard met deze betalingsmethode. Daarom dan ook dat je voor jezelf moet uitmaken of het de moeite waard is. Onze eerlijke analyse? Probeer het eerst bij de meer populaire bookies en begin met een kleiner bedrag. Bij winst probeer je meteen uit te cashen waardoor je je risico beperkt, en meer vertrouwen kan opbouwen om later meer in te zetten.

De eerste indruk die wij kregen over Bitcoin wedden liep ook met redelijk veel wantrouwen, maar na lange tijd zien wij zelfs bijna gaan onderscheid meer tussen ’traditionele bookmakers’ en de nieuwe crypto bet sites. Afhankelijk van hoe oud je bent, herinner je misschien nog de opkomst van PayPal wedden en e-wallet bedrijven zoals Neteller & Skrill of Trustly wedden. Deze payment methods werden ook bekeken met argusogen, terwijl het tegenwoordig volledig acceptabel is om deze providers te benutten. Over Trustly gesproken, zij hebben ook Pay N Play bookmakers, waar je zelfs niet hoeft aan te melden. Het is inmiddels net zo betrouwbaar als wedden met iDEAL of gokken met Bancontact.

Welke bookmakers aanvaarden BitCoin, LiteCoin?

Hieronder vind je de verschillende bitcoins en bookmakers die deze verschillende digitale crypto-munten aanvaarden. Klik op de logo’s om de bookmakers te bezoeken.

Bookmaker Bitcoin Bitcoin Cash Ethereum Litecoin Ripple Tron
mobiusbet logo

noxwin

buff.bet

Het logo van Intertops

Stake.com logo klein  ✅  ✅  ✅

Wedden met cryptomunten; FAQ

Wat is crypto exchange?

Net zoals een broker voor aandelen of traditionele munteenheden kan je bij een crypto exchange je geld omwisselen in cryptogeld in ruil voor je gewenste aantal munten. Hierbij worden natuurlijk altijd kosten voor aangerekend. Een Crypto wallet biedt je dan de mogelijkheid om op de exchange geld te zetten, zodat deze als tussenpersoon handelt bij je online transacties.

Hoe kan ik geld storten op mijn crypto wallet?

Geld storten kan met een hele hoop middelen. Je kan bijvoorbeeld storten met kredietkaarten, debit-kaarten, en je bankrekening via een overschrijving. IDEAL is geen courante methode, maar sommige e-wallets worden dan weer wel aanvaard als stortmiddel.

Hoelang na aankoop duurt het vooraleer ik mijn digitale munten ontvang?

Dit gebeurt ogenblikkelijk vanaf het moment dat je storting succesvol is. Dat gebeurt razendsnel tegenwoordig, dankzij vlotte internetverbindingen. Het is ook net hetzelfde wanneer je bij crypto betting sites wil storten.

Hoe stort ik precies geld bij een crypto bookmaker?

Nu je een crypto wallet hebt, kan je deze in je sportsbook-account linken. Vanaf dat moment ben je maar enkele klikken verwijderd om snel te kunnen storten en uitcashen. Controleer even of ze jouw favoriete munteenheid aanvaarden, en je bent zo vertrokken.