Fortnite: wedtips en betting odds

Tenzij je de afgelopen jaren onder een steen hebt geleefd, heb je vast al wel van Fortnite gehoord. Zelfs wie niet van computer games houdt, kent ongetwijfeld de titel. Je hebt waarschijnlijk zelfs vrienden in je omgeving die helemaal opgaan in het spel, zonder dat jij daar weet van hebt. Ook gokkers beginnen het spel te kennen en wel om een bepaalde reden: om te wedden op Fortnite, uiteraard. Nu het sportseizoen maar op een laag pitje staat, kunnen zij toch weddenschappen op esports plaatsen.

Fortnite is dan wel een van de populairste spellen van de afgelopen jaren, maar weddenschappen bij de bookmakers zijn moeilijker te vinden. Dat sluit jouw Fortnite-betting daarom niet uit; je moet soms alleen goed zoeken om de bets te vinden. Maar je moet natuurlijk ook weten hoe het spel in elkaar zit. We bieden je een kort overzicht en gaan vervolgens dieper in op de Fortnite weddenschappen: welke zijn er beschikbaar, en waar?

fortnite screenshot
een screenshot van het fortnite-spel

Fortnite: samenvatting en speldoel

In 2017 kwam developer Epic Games op de proppen met Fortnite, dat twee spelmodussen omvat: Save the world en Battle Royale. Het gaat om 2 klassieke spelmodes; Battle Royale kent iedereen inmiddels wel. Daarbij worden spelers gedropt op een eiland en komt het erop neer dat de laatste overlevende op een steeds kleiner wordende map, wint. Save the World is dan weer het zombie-concept, waar je moet overleven tegen de zogenaamde ‘husks’ ofwel ondoden. Later, in 2018 werd daar nog de Creative modus aan toegevoegd, waar spelers zelf hun eigen wereld kunnen creëren.

Het opzet van het spel is dus rechtuit, een klassiek FPS-spel. Maar wel één om U tegen te zeggen! Het succes van Fortnite zit hem in de details. Zo kan je bijvoorbeeld bestaande gebouwen of structuren bewerken met je bijl, en de verzamelde grondstoffen daarvan gebruiken om deuren te verstevigen en dergelijke. Er is werkelijk aan alles gedacht, en de Creative mode is daar nog een voorbeeld van. Ook de in-game munteenheid, waarmee spelers wapens en mods kunnen kopen, is een succesfactor voor het spel.

Tips om te wedden op Fortnite

De voornaamste tip blijft: speel het spel zelf, opnieuw en opnieuw. Alleen zo blijf je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in-game, zoals nieuwe personages en wapens. Daarnaast raden we je aan om op Twitch te kijken naar de grootste Fortnite-spelers met het meeste aanhang. Vaak leer je namelijk veel meer van een professionele gamer, dan dat je zelf maar wat in het rond klooit op de map. Onze aanraders om te volgen op Twitch zijn: mrfreshAsian, SolaryFortnite, x2Twins, Loeya en EmadGG. Zij hebben ons al uren Fortnite-kijkplezier bezorgd, en we kunnen nog heel wat bijleren van hun gevoelsmatige tactieken.

Eenmaal je het gevoel hebt dat je helemaal op de hoogte bent van hoe het spel in elkaar zit en waar de gevaren en opportuniteiten liggen, kan je op zoek gaan naar de beste Fortnite weddenschappen. Als je de odds bekijkt en analyseert, dan kom je gauw tot de conclusie wat de meest interessante bets zijn.

Populaire Fortnite-weddenschappen en -teams

Als je het spel onder de knie hebt, kan je beginnen wedden op Fortnite.  Jaarlijks zijn er tal van toernooien omtrent Fortnite. Je kan er naast gokken op de winnaar van het toernooi, ook op andere wedmarkten inzetten. Hier vind je enkele voorbeelden van de voornaamste Fortnite-bets:

 • handicap bets: waarbij je een team of speler een virtueel voordeel geeft
 • map totaal meer/minder dan 2.5 punten
 • correcte score
 • ploeg wint minstens 1 map
 • ploeg A/B: aantal gewonnen mappen
 • map 1/2/3 winnaar

Het Battle Royale-gebeuren wordt bij deze toernooien gebruikt als platform. Je vindt overigens nog verschillende online websites, zoals Toornament, die zelf hun Fortnite-toernooien online aanbieden. Hier kan je echter niet op wedden. Maar waar kan je wel wedden op Fortnite?

De vraag van 1 miljoen, en chicken dinner voor wie kan antwoorden. We zijn zelf al lang op zoek naar Fortnite-weddenschappen in de aanbieding, maar ze blijken slechts mager bestrooid. Terwijl je overal kan wedden op CSGO, wat eigenlijk op hetzelfde neer komt, vinden we amper Fortnite-bets in aanbieding bij de bookies. Hoezo dan, bookmakers?

Spellen zoals LoL en CS:GO zijn natuurlijk nog populairder onder gamers, omdat deze al langer meegaan. Het is daarbij niet altijd even makkelijk voor bookmakers om Fortnite-odds aan te bieden. Meestal hebben ze een odds calculator voor verschillende specialiteiten en sporten. Hoewel je esports als 1 sport zou kunnen benoemen, is ieder spel echter anders. Terwijl een voetbalkenner zijn sport nu eenmaal kent – moet iemand die esports odds berekent, ieder spel excessief kennen. Omdat Fortnite nog niet zo lang op de markt is, hebben bookmakers het moeilijker om specialisten te vinden, dan voor andere games.

Welke toernooien zijn de moeite waard?

Hoewel je er niet per se op zal kunnen gokken, geven we jullie alsnog de belangrijkste Fortnite-toernooien mee.

 • TRIOS Cash Cup
 • Fortnite Elite Cup
 • Fortnite on DreamHack
 • Australian Open
 • Fortnite World Championship

esports betting bonus beschikbaar

Afhankelijk van het seizoen kan je ook je Fortnite weddenschappen vinden bij de bookmakers. Hoewel het momenteel niet de tijd is voor Fortnite, kan je wel nog op andere eSports inzetten. Bij Speedybet houden ze rekening met de droge sportperiode dit jaar, en breiden ze hun esports-wedaanbod constant uit. Bovendien kan je als nieuwe klant profiteren van een Speedybet bonus van 200 euro. Storten bij Trustly kan je dankzij de betaalmethode wedden met Trustly.

Wedden op eSports bij Speedybet:

Speedybet 100% stortingsbonus

> Meer eSports bookmakers
Bookmakers Nederland
 Bookmakers België