Wint AZ ook uit van Tuzla City in de voorronde van de Conference League?

Jeroen van den Berg
27.07.2022

AZ verdedigt een 1-0 thuisoverwinning aanstaande donderdag. Als het de voorsprong weet te behouden, treffen ze Dundee United in de volgende kwalificatieronde. Wat zijn de kansen van de Alkmaarders?

Matige voorbereiding AZ

AZ is al even bezig aan de voorbereiding en speelde vorige week donderdag eindelijk de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Toch kende de ploeg van Pascal Jansen geen vlekkeloze voorbereiding. Zo waren er nogal wat blessuregevallen. Het eerste duel tegen Tuzla konden daarom goalie Peter Vindahl, Yukinari Sugawara en Jesper Karlsson niet mee spelen. Daarbij vertrok Owen Wijndal naar Ajax en is het erg rustig wat betreft inkomende transfers, Alleen Jens Odgaard is een grote naam die de ploeg is komen te versterken. Dat Odgaard veel potentie heeft en constant gevaarlijk was te zien in de eerste partij tegen Tuzla. Na een flitsende actie in de eerste tien minuten werd Odgaard in de zestien neergehaald en kreeg zo een penalty. Vanaf 11 meter scoorde Dani de Wit en zorgde zo voor de enige goal in de wedstrijd. Odgaard zorgde in de tweede helft opnieuw voor gevaar maar wist de voorsprong niet verder uit te breiden.

Door de overwinning op Tuzla in Alkmaar heeft AZ nu een goede uitgangspositie om de volgende ronde te behalen. Daarmee kunnen ze dan ook mindere voorbereiding achter zich laten. Hoewel AZ eerder wel van PEC Zwolle wist te winnen, had het de grootste moeite met Westerlo en won het nipt met 1-0.  Er werd wel verloren van Olympiakos en gelijkgespeeld tegen PAOK. In aanloop naar de return tegen Tuzla City won AZ wel nog met 1-0 van Bologna. De Alkmaarders lijken dus klaar voor de wedstrijd in Bosnië. We gaan zo kijken naar de odds van de bookmakers Nederland, maar bespreken eerst nog even de tegenstander.

Kan Tuzla City verrassen tegen AZ?

Voor Tuzla City is dit het eerste “seizoen” in Europa en het debuut verliep direct voortvarend tegen de Tre Penne uit San Marino. Over twee wedstrijden werd er met 8-0 gewonnen en hierdoor werd Tuzla aan AZ geloot. De Bosnische tegenstander was de nummer twee van het afgelopen seizoen. Hoewel de ploeg natuurlijk ook wel weet dat het niet veel te zoeken heeft in Europa, zou de Conference League behalen een geweldig resultaat zijn. Zo ver zijn ze nog niet. Eerst moet AZ dan verslagen worden en vervolgens is Dundee United aan de beurt. In de eerste wedstrijd tegen AZ liet Tuzla toch ook zien niet kansloos te zijn en daarom hoopt de ploeg dan ook op een stunt. Hoeveel levert zo’n stunt op voor jou als je wilt wedden op deze wedstrijd? Dat bekijken we in het Toto sportsbook.

Tuzla City - AZ odds 28-07-2022

© Toto – 28-07-2022- Quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Goede odds bij wedden op Tuzla City – AZ Alkmaar

Het wedden op deze wedstrijd is nu door zowel de Toto bonus als de odds enorm aantrekkelijk. Zo pak je nu een gratis weddenschap tot € 50,00 na het maken van een eerste bet bij deze bookmaker. Daarnaast zijn ook de odds aantrekkelijk. AZ is de grote favoriet met 1.40 terwijl je 6.20 krijgt voor winst van de thuisploeg. Een gelijkspel staat op 4.50. Gaat het AZ lukken om dit keer wel te overtuigen tegen Tuzla City of zit er een stunt in voor de Bosnische tegenstander? Op donderdag avond kom je erachter.

Aanmelden bij TOTO

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.