Ajax – Borussia Dortmund odds en voorbeschouwing, dinsdag 19 oktober

Jeroen van den Berg
18.10.2021

De twee koplopers van Champions League groep C staan tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena op dinsdag. Wat zijn de verwachtingen bij deze wedstrijd en heeft Ajax kans om ook Dortmund te verslaan.

De stand van zaken in groep C

Ajax is koploper in groep C van de Champions League. De Amsterdammers wonnen zowel van Sporting Portugal als Besiktas. Dortmund won ook van beide clubs. Echter  is het doelsaldo van de Amsterdammers beter dan dat van Dortmund. Waar Borussia Dortmund drie keer wist te scoren deed Ajax dit zeven keer. Hierbij kregen beide ploegen slechts een goal tegen. De winnaar van dit duel kan zich daarom al wel opmaken voor de volgende ronde. Zowel Besiktas als Sporting staan nog op nul punten en spelen eerder op dinsdag al tegen elkaar.

Ajax en Dortmund stonden vier keer eerder tegenover elkaar. De eerst eer was tijdens de kwartfinales van de Champions League in 1996. Toen won Ajax in Dortmund met 0-2 en pakten ze ook thuis een 1-0 zege. De laatste keer dat Ajax en Dortmund tegenover elkaar stonden was in het seizoen 2012 / 2013. Toen verloor Ajax met 1-0 op de eerste speeldag in de groepsfase. Een paar wedstrijden later verloor Ajax ook thuis nog eens met 1-4 van Dortmund. Deze wedstrijden liggen ver in het verleden en zullen daarom niet al te veel invloed hebben bij de beste bookmakers Nederland.

Wat zijn de kansen van Ajax tegen Dortmund?

De vuurdoop van Ajax is deze week. Na de overwinning op Heerenveen staat nu de wedstrijd tegen Dortmund op het programma en vervolgens de Eredivisie kraker tegen PSV. Bij de Amsterdamse fans heerste er een jubelstemming en vooral ook ongeloof na de overwinning op Sporting Portugal. Ajax won met 1-5 in Portugal. Daarentegen won BVB slechts met 1-0 van Sporting CP. Donyell Malen maakte de winnende goal in een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Tegen Besiktas kwam Dortmund niet in de problemen omdat het bij rust al met 2-0 voor stond, maar toch wist BVB deze groepsronde nog niet te overtuigen.

Dit weekend kwam bij Dortmund Eling Braut Haalland weer in actie en drukte gelijk zijn stempel met twee goals. De Noorse goaltjesdief staat nu in 68 wedstrijden voor BVB op 70 goals. Dit seizoen maakte hij al negen goals in de Bundesliga en er zijn pas acht competitiewedstrijden gespeeld. Bij twee wedstrijden was de Noor geblesseerd en dat komt dus neer op negen goals in zes wedstrijden, oftewel geen gemiddelde van 1,5 goal per match. Laten we snel kijken wat de odds zijn bij Betcity. Hier vind je niet alleen de beste odds maar ook die lekkere bookmaker bonus. We pakken ze er gelijk bij.

Ajax Dortmund odds 19-10-2021 CL

© Betcity

De beste odds bij Ajax – Borussia Dortmund

Heb jij voor jezelf al uitgemaakt of Ajax een kans maakt tegen Dortmund? Bij Betcity geven ze de Amsterdammers zeker wel een kans. Sterker nog, ze zijn favoriet. Wedden op Ajax levert je namelijk 2.25 op terwijl een overwinning van Dortmund in Amsterdam op 2.95 staat. Een gelijkspel levert je met 3.90 bijna vier keer je inzet op. Omdat Betcity een redelijke nieuwe bookmaker is, raden we je aan om ook onze Betcity review te lezen. Hier lees je van alles over deze bookmaker en kom je ook de mooie welkomstbonus tegen. Via de onderstaande knop meld je je direct aan en pak je ook nog eens een bonus!

Special: nieuwe spelers odds boost

Wie wil profiteren van een mooie odds boost als nieuwe speler, heeft geluk. Zij worden namelijk een odds boost voorgeschoteld van 7x, als je wedt op “Ajax wint van Dortmund”. Je kan 5 euro inzetten en er 35 van maken met deze Betcity bonus.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.