FC Utrecht – Ajax voorbeschouwing en odds op zondag 3 oktober

Jeroen van den Berg
01.10.2021

Op zondagmiddag ontvangt Ajax in de Arena het op tegen FC Utrecht. Zoals altijd is dit een zwaarbeladen wedstrijd. Is Ajax opnieuw favoriet in eigen huis?

Is Ajax echt niet te verslaan?

Het is alweer even verleden dat Ajax wist te verliezen. De laatste keer dat de ploeg van Erik ten Hag verloor, was in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Behalve het gelijkspel tegen Twente hebben de Amsterdammers daarna geen punt meer verspeeld. In de Eredivisie staat Ajax op 30 goals voor en slechts 1 goal tegen. Ook in de Champions League werd er midweeks weer gemakkelijk gewonnen van Fenerbahce. Toch zal het drukke speelschema er toch ook wel een keer inhakken. Bovendien heeft Ajax ook al aangetoond zomaar niet elke wedstrijd te kunnen winnen en het met name tegen Utrecht nogal lastig te hebben. De grote vraag is dan ook of Ajax opnieuw overtuigend kan winnen. Laten we snel de odds van de beste bookmakers erbij pakken want het is vanaf vandaag mogelijk om in Nederland legaal online te gokken.

FC Utrecht staat vijfde in de Eredivisie

Ruim een maand geleden wist FC Utrecht vriend en vijand te verrassen door met 3-1 Feyenoord te verslaan.Daarna werden er twee keer op rij punten verloren. Gelukkig wist Utrecht de laatste twee wedstrijden wel weer te winnen. Dat deden ze bovendien met overmacht. Achtereenvolgens werden NEC en PEC met respectievelijk 3-0 en 5-1 opgerold. Toch is Ajax van een ander kaliber dan de ploegen uit Nijmegen en Zwolle. 

De Amsterdammers lijken momenteel onaantastbaar maar hebben het tegen Utrecht altijd wel lastig. De vorige keren dat beide ploegen tegen elkaar speelde lagen de ploegen dicht bij elkaar. Het werd 1-1 aan het einde van het seizoen in Amsterdam. De keer daarvoor werd het in de 5-4 Galgenwaard. Wordt het nog een keer zo’n doelpuntenregen of probeert Utrecht het achterin dicht te houden? Utrecht zal er alles aan doen om Ajax als eerste Nederlandse ploeg op z’n knieën te krijgen. We zullen gelijk  kijken wat de bookmakers Nederland van deze wedstrijden verwachten.

Welke bookmaker heeft de beste odds?

Nu je zonder zorgen online kunt wedden en het ook nog eens legaal is, wil je natuurlijk weten bij welke Nederlandse bookmaker je de beste odds kunt krijgen. BetCity is een van de eerste bookmakers waar je legaal kunt gokken. Ajax is de grote favoriet met 1.20 keer je inzet. Voor wedden op FC Utrecht krijg je maar liefst 12.50 keer je inleg. Een gelijkspel staat daar mooi tussenin met noteringen van 6.75. Verwacht jij dat Ajax wint of maakt Utrecht een kans tegen de goed draaiende Amsterdammers. Als je je afvraagt hoe goed het wedden bij BetCity.nl is, lees dan onze BetCity review eens door. Het wordt smullen zondag. De beste odds vind je via de link hieronder.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.