Ajax – Fortuna Sittard voorbeschouwing en odds 22-12-2021

Erik de Kort
21.12.2021

#Ad – Ajax won zondag de Klassieker maar staat nog altijd een punt achter PSV. Op woensdagavond spelen ze de laatste wedstrijd van dit jaar tegen Fortuna Sittard. Winnen ze die?

Ajax hoopt druk op PSV te vergroten

Ajax heeft aan Fortuna Sittard een niet al te lastige tegenstander, maar dient de wedstrijd wel eerst nog even te winnen. Ook PSV heeft een niet al te moeilijke tegenstander met Go Ahead Eagles. Omdat PSV een dag later speelt hoopt Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena op woensdag alvast de druk wat te verhogen. Gaat dat de ploeg van Erik ten Hag ook lukken? De laatste keer dat Ajax en Fortuna won Ajax met 5-0. De keer daarvoor was op 31 oktober 2021 en ook toen scoorde de Amsterdammers maar liefst vijf keer. 

Fortuna lijkt niet al te veel te kunnen inbrengen als ze tegen Ajax spelen. Toch laten de Amsterdammers in de Eredivisie nog wel eens wat punten liggen. Volgens Ten Hag heeft dat niets met onderschatting van de tegenstander te maken. Waar het wel mee te maken heeft is ook niet bekend, maar door niet te winnen staat Ajax nu wel op de tweede plek en zijn ze geen koploper van de Eredivisie. We gaan eens kijken of Fortuna dit keer wel bestand is tegen de Amsterdammers. Vervolgens pakken we direct de quoteringen bij deze wedstrijd er voor je bij.

Fortuna pakt eindelijk punten

Het lijkt Fortuna zo aan het einde van 2021 dan toch te gaan lukken om de degradatiezone te verlaten. Na een reeks nederlagen pakte de Fortunezen vier punten in de laatste twee wedstrijden en neemt het afstand van Sparta en PEC. Tegelijkertijd wordt het gat met RKC, Heracles en Willem II langzaam ook kleiner. Fortuna is er nog niet en hoopt op een wonder tegen Ajax. Toch lijken de resultaten uit het verleden niet zoveel vertrouwen te geven. Zo verloor Fortuna Sittard de laatste zes keer van Ajax. 

Behalve Lisandro Semedo is de hele ploeg van de jonge Sjors Ultee fit en zijn er ook geen schorsingen. Gaat het Fortuna voor het eerst in zes wedstrijden lukken om punten te pakken tegen de club uit de hoofdstad? De odds op de Bet365 app zullen je dat vertellen.

Wedden op Ajax - Fortuna met de beste odds

©Bet365 – 21/12/21 – Quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Wat zijn de kansen van Fortuna Sittard in de Johan Cruijff Arena?

Hoe kan het ook anders? Ajax is de grote favoriet in hun eigen Johan Cruijff Arena als ze op woensdagavond tegen Fortuna Sittard spelen. Voor een overwinning van de Amsterdammers krijg je bij Bet365 slechts 1.05. Winst van Fortuna Sittard levert je 34 keer je inzet op. Daarbij komt een gelijkspel ook nog eens op 14.00. Niets lijkt de Amsterdammers dus te stoppen van overwinning zeven op rij tegen Fortuna. Geen enkele van de beste bookmakers verwacht een stunt van de Limburgers en wij eerlijk gezegd ook niet.