Anderlecht speelt tegen Charleroi op dinsdag 19 januari

Jeroen van den Berg
18.01.2021

Als er twee ploegen zijn die uit zijn op revanche na dit weekend, zijn dat wel Charleroi en Anderlecht. Laat dat nu net de nummers zeven en vier zijn die het tegen elkaar opnemen dinsdag 19 januari 2021.

Anderlecht onderuit bij Eupen

Het Pro League weekend begon vrijdagavond al met een stunt. Anderlecht, de nummer drie van de Pro League ging vrij kansloos ten onder tegen Eupen in het Kehrwegstadion. Het werd 2-0 voor de thuisploeg. Anderlecht stond bij rust nog maar met tien man op het veld. De goals vielen in het laatste kwartier en zo liep Anderlecht in Eupen flink schade op. We zien Anderlecht nu terug op plek nummer zeven en dat had zonder twee verloren wedstrijden op rij toch plek drie kunnen zijn. Anderlecht zal dus op zoek gaan naar eerherstel tegen Charleroi dat ook niet in goeden doen is. Een overwinning op dinsdag kan Anderlecht de derde plaats bezorgen en dat is toch wel een reden om voor te spelen.  Sinds een week voegt Albert Sambi Lokonga zich aan het lijstje met geblesseerden. Die lijst bestaat uit Yari Verschaeren en Hendrik Van Crombrugge. Kemar Lawrence zal ontbreken vanwege de rode kaart van vrijdag. Zien de bookmakers België Anderlecht na twee verloren partijen eindelijk weer eens winnen?

Dramatische vorm Charleroi

Niet alleen Anderlecht doet het minder de laatste weken. De vorm van Charleroi is zelfs nog slechter te noemen. Er werd door de huidige nummer vier van de Pro League drie keer op rij verloren. Na de laatste overwinning op 18 december van het vorige jaar tegen, jawel, Anderlecht ging Charleroi, Oostende en Mechelen. Niet het makkelijkste programma maar wie mee wilt doen om de prijzen moet toch een (aantal) van die wedstrijden winnen. Charleroi zag alle concurrenten dichterbij komen en zakte zelfs een plek omdat Antwerp de derde positie innam. Nu staan Oostende, Leuven en Anderlecht allemaal op een punt achter Charleroi. We gaan de odds van Betfirst erbij pakken. Bij deze bookmaker kun je bovendien met Bancontact wedden. Laten we eens gaan kijken wie er favoriet is om deze match te gaan winnen.

odds bij wedden anderlecht - charkeroi

©Betfirst

De bookmaker odds bij Anderlecht – Charleroi

Anderlecht heeft volgens de bookies de betere papieren om deze wedstrijd te winnen. Ondanks de hogere positie zal de huidige reeks van verliezen de doorslag hebben gegeven. Voor wedden op Charleroi staan de odds nu op 4.15 terwijl je voor Anderlecht 1.95 krijgt. Een gelijkspel geeft 3.75. Anderlecht is dus flink favoriet maar toch kun je bijna je inzet verdubbelen als je inzet op de thuisploeg. Van de laatste vijf ontmoetingen won RSCA er twee, werd het twee gelijk en won Charleroi één wedstrijd, die van een maand geleden. Deze odds en statistieken zie je terug bij Betfirst waar we ook een Betfirst review over hebben geschreven. Wie gaat er volgens jou winnen?

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.