AZ Alkmaar vs. SSC Napoli in de Europa League groep F (3 december 2020)

Bob de Ronde
03.12.2020

Donderdag 3 december belooft een ware beproeving te worden voor Alkmaar. Ze nemen het op de vijfde speeldag van groep F op tegen SSC Napoli in de groepsfase van de Europa League. Of Alkmaar voor een stunt kan zorgen, valt af te wachten. Lees hier alvast de voorbeschouwing en alles over onze beste odds.

Alkmaar moet volop voor de winst gaan

De ploeg van trainer Arne Slot mag alvast tevreden zijn met zijn prestaties tot nog toe. Met zeven punten doen ze het tot nog toe voortreffelijk. Toch zal Alkmaar alles op alles moeten zetten om voor winst te gaan. Alleen zo kunnen ze de uitschakeling voorkomen. Tegen een ploeg als Napoli wordt dat echter geen evidentie.

Vermoedelijke opstelling AZ Alkmaar

De Alkmaarders zijn voorlopig verlost van coronabesmettingen. Ze zullen het echter wel moeten stellen zonder rechtsback Svensson, die zondag een blessure opliep tijdens de wedstrijd tegen Heracles. Ook Vlaar en Clasie zullen de wedstrijd wegens blessure moeten uitzitten. Verder kan de trainer rekenen op een sterk elftal. Bizot, Sugawara, Letschert, Martins Indi, Wijndal, Midtsjo, Koopmeiners, De Wit, Stengs, Karlsson en Boadu zijn de spelers die naar alle waarschijnlijkheid het veld zullen betreden.

Napoli zo goed als zeker van groepswinst

Napoli, die vier jaar op rij Champions League speelde, staat er alvast goed voor in de groepsfase. Ze verloren dan wel hun eerste wedstrijd, met 9 punten mogen ze zich voorlopig groepsleider noemen. Ze verloren verrassend hun thuiswedstrijd tegen AZ, het ziet er niet naar uit dat ze opnieuw voor een nederlaag gaan. Trainer Gennaro Gattuso onderschat Alkmaar echter niet en wil naar eigen zeggen de lat hoger leggen in de aankomende wedstrijd.

Vermoedelijke opstelling Napoli

Napoli zal de wedstrijd moeten aanvangen zonder Milik, Osimhen, Rrahmani en Hysaj. Naar goede gewoonte verwachten we ook deze wedstrijd enkele sterkhouders op de bank. Vermoedelijk zullen ook nu enkele wisselspelers een plaats krijgen in de basisopstelling. Voor een vermoedelijke opstelling wordt rekening gehouden met Meret, Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Ghoulam, Demme, Bakayoko, Politano, Elmas, Mertens en Petagna.

wedden AZ - Napoli
© Svenplay

Head 2 Head

In de heenwedstrijd was het voor Alkmaar de eerste keer dat ze op bezoek gingen bij Napoli. Hun 0-1 overwinning overtrof alle verwachtingen. De Wit scoorde, ondanks een zwaar gehavend team, de 0-1 en Napoli slaagde er niet in deze score weer gelijk te brengen. Donderdag zal het ook voor Napoli een primeur zijn. Zij reizen dan voor het eerst af naar Alkmaar.

Odds AZ Alkmaar – SSC Napoli

Dat niks onmogelijk is, bewees AZ Alkmaar reeds in zijn uitwedstrijd. Toch gaan de bookmakers en Nederlandse betting sites uit van een logische zege van de uitploeg. De odds van 1.82 voor Napoli en 4.00 voor AZ spreken dan ook voor zich. Ook voor deze wedstrijd zochten we de beste bookmaker voor je uit. We lieten ons oog dit keer vallen op Svenplay. Niet enkel de odds zien er prima uit, ook de Svenplay bonus is een leuke extra. Met een 100% bonus tot € 100 is een gokje wagen via deze bookmaker zeker een aanrader. Op onze ‘Bookmakers Nederlands’ pagina lees je alvast een uitgebreide Svenplay review, die je inzage geeft in alle betaalmogelijkheden, tips en rondspeelvoorwaarden.

 

Over de auteur