Wint AZ dinsdag van FC Groningen?

Jeroen van den Berg
21.12.2021

Nog vlak voor de feestdagen perst de KNVB er een speelronde uit. AZ en Groningen gaan dinsdagavond op zoek naar een overwinning en hier vind je de beste odds bij deze wedstrijd. 

AZ blijft maar winnen

Het seizoen begon wat krakkemikkig voor de ploeg van Rene Janssen maar inmiddels lijkt de club uit Alkmaar niet te verslaan. De grootste zege dit seizoen was vorige week tegen Ajax maar de Alkmaarders zullen ongetwijfeld ook blij zijn met de 4-1 overwinning op Willem II afgelopen zaterdag. Tussendoor won AZ ook nog met 4-1 in de beker van Heracles. Ook in de Conference League is AZ door als groepshoofd en is Janssen dus bezig aan een geweldig seizoen. 

Bij AZ zijn er geen schorsingen en is alleen Jelle Duin geblesseerd. Dit is de laatste wedstrijd van het jaar en daarna komt AZ pas weer op 16 januari in actie. AZ staat op dit moment nog zeven punten achter op de top drie maar dat verschil lijkt elke wedstrijd kleiner te worden. Een zesde plek is zeker niet slecht maar Vitesse en FC Twente liggen binnen twee punten en dus wilt AZ opnieuw winnen. ZIt er een vijfde overwinning op rij in voor AZ? We gaan zo bij de online bookmakers kijken wat de odds voor deze wedstrijd zijn. AZ is bezig aan een goede reeks maar kan de zesde plek zomaar kwijt raken. Een spannende laatste wedstrijd van het jaar dus, met een hoop op het spel voor de Alkmaarders.

Nog niet het seizoen van FC Groningen

Hoewel AZ nu lekker draait maar wel een stroeve start kende, lijkt het zeker nog niet geweldig te gaan bij Groningen. Ze staan momenteel een de twaalde plek en dat is toch niet des’ Gronings. Grunn won al drie wedstrijden op rij niet meer en staatn imiddels nog respecievelijk een en twee punten voor op WIllem II en Heracles. Bij een Nederlaag kan ook RKC dat 15e staat zich ook in de strijd mengen. Dan moet Groningen zelfs nog uitkijken dat het niet in de degradatiezone terecht komt. De laatste overwinning van FC Groningen in de competitie was op 27 november tegen Fortuna. Vorige week werd er ook in de beker gewonnen en was er dus weer even wat licht in de duisternis. 

Bij Groningen ontbreken Radinio Balker en Damil Dankerlui. Verder is de ploeg van Danny Buys volledig fit en zijn er ook geen schorsingen. Toch is het nog maar de vraag odf Groningen in deze vorm bestand is tegen AZ. Groningen is de minst scoren de ploeg van de Eredivisie en AZ scoort er redelijk op los. Het lijkt dus lastig te worden voor de Trots van het Noorden. We hebben een moooie Betcity bonus gevonden en pakken dan ook gelijk de odds erbij.

AZ favoriet tegen FC Groningen

© Betcity

De beste odds bij AZ – Groningen

Voor de odds bij deze wedstrijd gaan we kijken bij Betcitty waar je een gratis weddenschap van € 20,00 ontvangt als nieuwe speler. Je leest er alles over in de uitgebreide Betcity review. Bij deze bookmaker is AZ de grote favoriet met 1.38 voor een overwinning. Voor Groningen ziet het er lastig uit met 9.10 keer je inzet voor een overwinning. Zelfs een gelijkspel staat nog op 5.00 en dat lijkt er toch wel op dat AZ de beste papieren heeft voor een overwinning. Denk jij dat Groningen toch een kans maakt, of wordt het toch AZ?

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.