AZ – FC Utrecht in de Eredivisie op zondag 17 oktober

Jeroen van den Berg
14.10.2021

Een week zonder Eredivisie voetbal voelt als een eeuwigheid. Gelukkig vangt de competite dit weekend weer aan en is AZ- FC Utrecht een van de wedstrijden om van te genieten. Welk team is favoriet bij de bookmakers deze zondag?

AZ bezig aan een opmars

Het seizoen begon dramatisch voor AZ, maar inmiddels lijkt de weg omhoog ingezet. AZ won de laatste drie wedstrijden en kreeg daarin slechts een goal tegen. Daar staan wel negen goals voor AZ tegenover. Hierbij valt op dat de meeste goals door verschillende spelers gemaakt zijn. In de Eredivisie won AZ overtuigend met 5-0 van Go Ahead Eagles. Daarna werd Jablonec in de Conference League verslagen en net voor de interlandbreak won AZ met 3-1 van Cambuur

Hoewel AZ slechts twee plaatsen kan stijgen zijn echt gebaat bij een overwinning. Daarmee belanden ze in ieder geval in het rechterrijtje en kan er eindelijk weer omhoog gekeken worden. Met slechts zeven wedstrijden gespeeld, is er nog van alles mogelijk. Bovendien heeft AZ in vergelijking met de meeste andere Eredivisieclubs een wedstrijd minder gespeeld. Is Alkmaar Zaanstreek in staat om in eigen huis Utrecht te verslaan? Nadat we Utrecht hebben besproken kijken we gelijk naar de Betcity bonus en de beste odds.

FC Utrecht op rozen na winst op Ajax

Het seizoen van FC Utrecht is nu al geslaagd. Op bezoek in de Johan Cruijff Arena wonnen de mannen uit de Domstad van Ajax. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor FC Utrecht liep dus uit in een overwinning. Nu is het natuurlijk altijd fijn om van Ajax te winnen. Echter waren de drie punten ook meer dan welkom. Door de overwinning staat Utreg nu op derde plek. Een punt achter PSV en met een puntje voorsprong op WIllem II. De tegenstander van Utrecht, AZ staat op de twaalfde plek. Wel kan puntverlies betekenen dat de derde plek verloren gaat en daar zit niemand op te wachten.

Bij FC Utrecht ontbreken er wel wat spelers. Zo zijn Simon Gustafson en Sylian Mokono er niet bij in het Afas stadion op zondagmiddag. FC Utrecht heeft al vijf wedstrijden op rij niet meer verloren en ze wonnen bovendien de laatste vier wedstrijden. De ploeg van Rene Hake lijkt bezig aan een geweldige serie. Verwachten de beste bookmakers Nederland dat er ook van AZ gewonnen wordt?

AZ Alkmaar - FC Utrecht odds 17-10-2021

© Betcity

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

AZ – Utrecht is zo’n heerlijke wedstrijd om je zondagmiddag mee te beginnen. Twee ploegen die vechten voor hun plek en aantrekkelijk voetbal spelen. Daarom is het wedden ook zo interessant. Bij de wedkantoren is AZ favoriet. Zo zie je dat AZ bij Betcity op 2.20 staat. FC Utrecht staat hier op 3.25. Denk je dat beide teams niet verder komen dan een gelijkspel dan krijg je daar bij Betcity Nederland nu 3.65 voor. Het zijn dus geweldige odds bij een heerlijke wedstrijd. Je hebt nog even om in te zetten dus lees vooral eens de Betcity review door. Direct van deze odds gebruik maken kan natuurlijk ook. Dat doe je via de odds hieronder.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.